10 meest gestelde vragen aan de kapper!

Deel dit bericht!

Tijdens een kappersbezoekje worden er nogal veel vragen gesteld. De 10 meest gestelde vragen vind je hieronder!

  1. Waarom wordt mijn haar zo snel vettig?

In een vorige blog: ‘Ik heb vet haar, maar niks werkt!’ hebben wij uitgelegd wat vettig haar is en hoe je dit op verschillende manieren kunt voorkomen. 

  1. Waarom moeten de puntjes geknipt worden?

Als je regelmatig je haar laat knippen, zorg je ervoor dat het gezond blijft. De gespleten puntjes zijn namelijk dode haarpunten. Je behoudt met het knippen wel ongeveer dezelfde lengte. Maar het betekent niet dat je haar sneller gaat groeien. Je haar groeit uit je wortels in de hoofdhuid en niet vanuit onder. 

  1. Hoe droog ik het best mijn haar?

Het beste is je haar om op een natuurlijke manier te laten drogen. Na het wassen van je haar, knijp je voorzichtig het overtollige water uit je haar. Wikkel je haar in een handdoek en druk zachtjes om overtollig water op te vangen. Wrijven daarentegen, is een DON’T! Dit veroorzaakt haar breuk. Laat je haar drogen aan de lucht, zonder te kammen of te borstelen terwijl het nog nat is. Wanneer je haast hebt, gebruik dan een föhn op een lage temperatuur met een goede afstand.

  1. Breekt mijn haar af als ik het ga verven?

Het verven van je haar kan leiden tot haarbreuk als het niet op de juiste manier wordt gedaan. In haarverf zitten namelijk chemicaliën die de buitenste laag van je haar kunnen beschadigen. Wanneer je jouw haar vaak verft, of als je te agressieve chemicaliën gebruikt, kan dat leiden tot beschadiging en haaruitval. Raadpleeg altijd een professional als je zelf je haar wilt verven. Gebruik daarnaast de juiste producten voor gekleurd haar. In een vorige blog: ‘Hoe kan ik zelf mijn haar verven?’ vind je meer informatie.

  1. Hoe wordt roos voorkomen?

Roos kan worden voorkomen door de hoofdhuid schoon te houden en de juiste haarverzorgingsproducten te gebruiken. Daarom is het belangrijk om je haar regelmatig te wassen om vuil en olie te verwijderen. Zorg ervoor dat je jouw hoofdhuid goed masseert. Gebruik een milde shampoo voor jouw haartype en vermijd producten die alcohol bevatten. Kam je haar voorzichtig, vooral als je haar nat is. Stress heeft ook een grote invloed op roos. Ook zijn er speciale behandelingen verkrijgbaar bij de apotheek. ‘Hoe kan ik hoofdroos behandelen?’

  1. Welk kapsel staat mij het beste?

Welk kapsel het beste bij jou staat, ligt grotendeels aan jouw haartype en de vorm van jouw gezicht. Ook je levensstijl en je persoonlijke voorkeur spelen mee. Welk deel van je gezicht wil je benadrukken? Welk deel wil je verzachten? Dat is iets om goed over na te denken wanneer je een andere haarstijl wilt. Een professionele haarstylist kan je helpen bij het kiezen van een kapsel dat het beste bij je past.

  1. Hoe vaak moet ik eigenlijk naar de kapper?

Hoe vaak je naar de kapper ‘moet’ gaan, hangt af van de lengte van je haar en de snelheid waarmee het groeit. Over het algemeen wordt aanbevolen om elke 6-8 weken naar de kapper te gaan voor het knippen van de punten om de gezondheid van je haar te behouden. Als je een kort kapsel hebt, kan het nodig zijn om vaker te gaan om de vorm bij te houden. Wanneer je je haar verft of chemisch behandelt, kan het ook nodig zijn om wat vaker te gaan om de kleur of textuur bij te werken. Maar voor iedereen is dit natuurlijk anders!

  1. Hoelang duurt het om highlights te zetten?

Het zetten van highlights in je haar kan verschillen in tijd. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid, de dikte/lengte van het haar en het gewenste resultaat. Over het algemeen duurt het proces tussen de 2 en 4 uur. De verf moet namelijk een bepaalde tijd inwerken, daarna spoelen en drogen. 

  1. Waarom heb ik dun haar?

Dun haar kan komen door genetica, hormonale veranderingen, slechte voeding of het gebruik van agressieve stylingsproducten. Om dun haar te verminderen, is het belangrijk een goede levensstijl te behouden en je haar goed te verzorgen. Gebruik haarproducten die speciaal zijn ontworpen voor fijn haar en vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën en hitte styling tools. Denk ook aan vitamines en mineralen om de gezondheid van je haar te ondersteunen. In een vorige blog: ‘Dunner wordend haar bij vrouwen, wat nu?’ lees je welke producten je het best kan gebruiken.

  1. Wat zijn leuke haarstijlen die weinig tijd kosten?

Er zijn verschillende haarstijlen die weinig tijd kosten en toch een mooie look creëren. Een simpele, snelle optie is om je haar in een hoge paardenstaart te doen, of om het in een lage knot te draaien. Je kunt ook een zijwaartse vlecht maken, of je haar in losse golven stylen voor een casual look. Het gebruik van haarspelden en accessoires kan je haarstijl gemakkelijk en snel verbeteren.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *