5 tips bij dunner wordend haar

Deel dit bericht!

Met een diepe zucht sta je voor de spiegel; wat is er nog over van die volle bos met haren van vroeger. Met de dag lijkt je haar wel dunner te worden. Al zoveel geprobeerd, maar niks lijkt echt te helpen? Dan zit je vast met je handen in dunner wordend haar. Maar vrees niet, we delen graag onze beste tips met je.

Er zijn factoren die het proces van dunner wordend haar versnellen. Het zal je niks verbazen dat stress hier een grote invloed op heeft. Maar ook je voeding is essentieel. We weten het, het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar door hierop te letten zorg je dat jouw lokken levendig blijven. En misschien is er geen haar op je hoofd die eraan denkt, maar er zijn ook medische hulpmiddelen. We leggen het je uit:

1. Zo min mogelijk stress

Ga nu niet stressen over stress, want stress is in principe een gezonde reactie van het lichaam. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. Waar gaat het dan fout? De problemen ontstaan wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. Moeilijk in te schatten, maar houd het goed in de gaten! Want chronische en zelfs incidentele stress zorgt ervoor dat haar stopt met groeien of uitvalt. Door stress zorgen hormonen ervoor dat er melkzuren vrijkomen op de hoofdhuid, waardoor de haarwortel kan worden aangetast en afsterven. Zorg dus voor genoeg ontspanning; ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen of mediteren.

2. Let op je voeding

Net als stress heeft ook voeding een grote invloed op je haar. Onder andere mineralen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. Zo ook voor je haar! Maar welke mineralen? Zink en ijzer zijn wat ons betreft de belangrijkste. Je kunt ze vinden in rood vlees, vis, peulvruchten, rijst, eigeel, noten, brood en tomaten. Vergeet ook niet af en toe in de zon te zitten, een tekort aan vitamine D kan ook haaruitval veroorzaken. Nieuwsgierig naar meer voeding- en leefstijltips? We hebben er 12 voor je op een rijtje gezet.

3. Shampoo en conditioner

Een echte toplijn die je haar voedt en je haargroei stimuleert, is de Healing Nourish lijn van L’anza. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor dunner wordend haar.

4. Finasteride

Finasteride is een tablet die kaalheid en haaruitval tegengaat mits het gaat om lichte tot matige kaalheid. Het middel vermindert de werking van testosteron op de haarzakjes in de huid. Na het innemen moet je eventjes wachten, na enkele maanden zie je resultaat.

5. Minoxidill

Naast een tablet is er ook een lotion tegen dunner wordend haar; Minoxidill. Je brengt het aan op je hoofdhuid. Ook hier moet je eventjes geduld hebben, na vier maanden doet het middel z’n werk. Minoxidill zorgt dat het haarzakje groter wordt, waardoor de haar die eruit groeit dikker wordt. Dit middel is verkrijgbaar als 2%-oplossing en als 5%-oplossing. Vrouwen dienen de 2%-oplossing toe te passen. Mannen kunnen beide gebruiken.

Zo kan je weer tevreden in de spiegel kijken en je handen kwijt in een vollere bos met haar. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten, wij helpen je graag en zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Meer weten over het verbergen van dunner wordend haar? Lees ons blog over Hair Sculptor; een eenvoudige oplossing voor mannen én vrouwen met dunner wordend haar.

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *