Alles wat je moet weten over hairextensions!

Deel dit bericht!

Futloos, dun en kort haar? Zoek jij daarom de oplossing in extensions? Lees je dan van te voren goed in voordat je het daadwerkelijk besluit. Er zijn namelijk veel verschillende opties. Ook is het belangrijk wat er met jouw haar gebeurd wanneer je extensions inbrengt.

In het kort: wat zijn extensions?

Hairextensions zijn kunstmatige haarstukken die aan het eigen haar van iemand kunnen worden bevestigd om de lengte, volume of het haartype te veranderen. Er zijn verschillende soorten hairextensions, waaronder clip-in extensions, tape-in extensions, warm verlijmde extensions, sew-in weft extensions en micro-ring extensions. Elk type heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen wat het beste bij jouw specifieke wensen en haartype past voordat je een beslissing maakt. Lees hieronder meer over de verschillende soorten extensions!

Verschillende materialen

Deze hairextensions kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. Ook van echt haar. Dit zijn haarextensions die gemaakt zijn van 100% echt mensenhaar. Het voordeel hiervan is dat ze er natuurlijk uitzien en zich net als eigen haar kunnen verven, stylen en krullen. 

Daarnaast kan je kiezen voor synthetisch haar. Dit zijn haarextensions die gemaakt zijn van kunststof. Ze zijn betaalbaarder dan echte haar extensions, maar hebben niet dezelfde natuurlijke uitstraling en kunnen niet bewerkt worden zoals echt haar. 

En tot slot remy haar. Dit is echt haar dat op een specifieke manier verwerkt is, zodat de haarschubben in dezelfde richting blijven staan. Hierdoor blijven ze glad en verstrengeld ze minder snel.

Clip-in extensions

Clip-in extensions zijn haarextensions die bevestigd kunnen worden door middel van kliksystemen of haarspelden. Ze zijn een populaire keuze onder veel mensen omdat ze gemakkelijk in en uit te doen zijn en geen permanente verandering aanbrengen aan jouw eigen haar. De extensions worden meestal in verschillende maten en kleuren verkocht, zodat ze aangepast kunnen worden aan de haarlengte en -kleur.

Clip-in extensions zijn ook een goede keuze voor mensen die tijdelijk willen experimenteren met verschillende haarlengtes en -stijlen zonder hun eigen haar te beschadigen of permanent te veranderen. Echter, omdat ze door middel van kliksystemen of haarspelden bevestigd worden, kunnen ze tijdens het dragen losraken of zichtbaar zijn, dus het is belangrijk om ze correct aan te brengen en regelmatig te controleren tijdens het dragen.

Tape-in extensions

Tape-in extensions zijn haarextensions die aangebracht worden door middel van dubbelzijdige tape. De extensions worden tussen twee lagen van het eigen haar geplakt, zodat ze stevig vastzitten en er natuurlijk uitzien. Deze zijn gemakkelijk aan te brengen en zullen geen beschadiging aanbrengen aan jouw eigen haar.

Tape-in extensions kunnen meestal ongeveer 6 tot 8 weken achter elkaar gedragen worden voordat ze vervangen moeten worden. Het is belangrijk om te overwegen welke haarkleur en -dikte het beste bij jouw eigen haar past voordat je een beslissing maakt over de kleur en dikte van de extensions.

Warm verlijmde extensions

Warm verlijmde extensions, ook wel bekend als pre-bonded extensions, zijn haarextensions die aangebracht worden door middel van warm verlijmde keratine-uiteinden. De uiteinden van de extensions worden verwarmd en vervolgens aan het eigen haar bevestigd. Warm verlijmde extensions kunnen ongeveer 3 tot 6 maanden achter elkaar gedragen worden voordat ze vervangen moeten worden.

Deze extensions zitten stevig vast en ziet er natuurlijk uit. Echter, ze kunnen schade aan het eigen haar veroorzaken als ze niet correct aangebracht of verwijderd worden, en het is belangrijk om te overwegen of deze manier van aanbrengen geschikt is voor jouw haartype en lifestyle voordat je een beslissing maakt.

Sew-in weft extensions

Sew-in weft extensions zijn haar extensions worden bevestigd door middel van naaien. Hierbij wordt de bovenkant van de extensions aan het eigen haar genaaid, waardoor de extensions goed vastzitten. Dit ziet er het meest natuurlijk uit. Sew-in weft extensions kunnen meestal 4 tot 6 weken achter elkaar gedragen worden voordat ze vervangen moeten worden. Deze beschadigen het eigen haar niet.

Goede verzorging staat voorop!

Goede verzorging is zeer belangrijk voor hairextensions om ze in goede conditie te houden en te voorkomen dat ze beschadigd raken. Hieronder zijn enkele belangrijke verzorgingstips voor hairextensions:

  1. Gebruik een zachte borstel. Gebruik een zachte borstel speciaal voor hairextensions om te voorkomen dat ze knopen of beschadigd raken.
  2. Was ze zachtjes. Was hairextensions zachtjes met een zachte shampoo en conditioner speciaal voor hairextensions en spoel ze zorgvuldig uit.
  3. Vermijd hitte zoveel mogelijk. Vermijd het gebruik van stijltangen, föhns en andere hitte-apparaten die de extensions kunnen beschadigen.
  4. Slapen op een satijnen kussensloop. Slaap op een satijnen kussensloop om te voorkomen dat de extensions knopen of beschadigd raken.
  5. Ga naar de stylist voor vervanging. Hairextensions moeten regelmatig vervangen worden, afhankelijk van de soort en de methode van aanbrengen. Ga naar een professionele stylist om de vervanging te laten uitvoeren en te zorgen voor een goede verzorging van de extensions.

Het is belangrijk om te onthouden dat bij elk type hairextensions andere verzorging vereist, dus het is goed om de specifieke verzorgingstips te volgen en door te lezen die bij jouw type extensions horen.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *