Zo overleef jij de herfststorm

Deel dit bericht!

De allereerste herfststorm is alweer voorbij. En toen was het nog niet eens herfst! Nu het herfst is, krijgen we een nazomer. Het weer is Nederland is gek en wispelturig. En daarom moet je altijd voorbereid zijn op een bad hair day. Regen, zon of wind; zo overleef jij alle elementen!

Niet getreurd, wij hebben genoeg tips and tricks voor jou om deze wisselende dagen door te komen. Met een paar handige trucjes en de juiste haarverzorgingsmiddelen ben ook jij voortaan verlost van alle kanten opstaande haren en het afschuwelijke moment van jouw aanblik in de spiegel na een fietstocht in de herfststorm.

mutsGeen gemuts

Natuurlijk kan je besluiten om die dag gewoon een muts of pet over je oren te trekken. We hebben nou eenmaal niet altijd de tijd en zin om te stijlen, krullen, föhnen of noem maar op. Het is natuurlijk de makkelijkste optie, maar een muts is zeker stijlvolle oplossing. Maar naast een muts of pet zijn er nog veel andere accessoires die jij in je haar kan doen, zodat je er weer fashionable uitziet. Wat nu helemaal hip is? De headband! Hiermee ziet niemand meer dat jouw haar nodig gewassen moet worden of dat je net getroffen bent door een windhoos.

Voorkom vette lokken

Als je haar vet is, ziet het er sowieso een stuk onverzorgder uit, dan wanneer het fris gewassen is. Kom je er ‘s ochtends achter dat je haar in pieken langs je gezicht hangt of heb je een vreselijke pluizenbol? Zet dan snel een warme douche aan en ga er uiteraard ook even onder staan. Was je haren met een verzorgende shampoo en gebruik vervolgens een conditioner voor een glanzende coupe. Spoel je haar na het wassen nog even af met koud water.

Haastig typje?

Écht geen zin of tijd om je haar nat te maken? Er zijn diverse soorten shampoos en conditioners op de markt die je op droog haar kunt gebruiken. Dit wordt ook wel droogshampoo genoemd. De shampoo is een soort poeder die je natuurlijke haartalg absorbeert. De haartalg zorgt ervoor dat je haar vet wordt. Dit poeder laat je even intrekken en daarna schud, kam of föhn je het poeder mét vettigheid uit je haren. Het resultaat? Aanzienlijk minder vet haar. De droogshampoo maakt je haaraanzet dus frisser en geeft zelfs volume en textuur aan je haar. En wist je dat je hoofdhuid er niet van uitdroogt? Lees hier meer over droogshampoo.

Steek er wat van op

Wat ook kan helpen is een staart, vlecht of knot in je haar maken. Dan vallen je gekke pieken, pluizige punten of vette haardos veel minder op. Eigenwijze plukjes zijn gemakkelijk in bedwang te houden met een paar clipjes.

 

messy bun

Messy bun

Wat dacht je van een rommelig, maar leuk knotje op je hoofd? De zogenaamde messy bun is helemaal in en verbergt hetgeen wat totaal niet wil zitten. Kies dan niet voor een te strakke knot, maar trek een aantal haren uit jouw opgestoken haar. Dan lijkt het iets rommeliger, maar dat mag!

 

 

 

 

 

vlecht

Rommelige vlecht

Een subtiele vlecht die je een beetje los trekt is ook een goede oplossing! Leg de vlecht op één schouder (schuine vlecht) en trek een paar plukjes voorzichtig los. Of je voor een visgraatvlecht of gewone vlecht gaat; dat maakt niet uit. Maar let op: heb jij kort haar, dan is dit helaas geen trucje om jouw bad hair day te verbergen.

 

 

 

kort haar

Kort haar?

Dan hebben wij natuurlijk voor jou ook een oplossing! Maak je haar een beetje nat en probeer het dan in model te föhnen. Vergeet niet om er versteviging bij in te doen. Door een mousse te gebruiken, creëer je extra stevigheid, zodat jouw eigenwijze haar beter en langer blijft zitten zoals jij het wilt. Heb jij in de ochtend wat tijd over? Tja, dan zouden wij zeggen: stap lekker onder de douche en was je haar. Of maak het helemaal nat met de sproeikop van de douche, vervolgens lekker föhnen, et voila; zeg die bad hair day maar gedag.

Tijd voor een afspraakje met de kapper?

Heb je de ene bad hair day na de andere? Dan kan een goede knipbeurt wonderen verrichten. Maak een afspraak bij de kapper. Al eens aan een leuk kleurtje in je haar gedacht? Je kapper kan je uiteraard ook altijd adviseren over de laatste haartrends en de juiste producten om je mooie, nieuwe coupe mee te verzorgen.

Nadruk op iets anders

Natuurlijk kan je ook de nadruk juist op iets anders dan op je haar vestigen. Doe eens iets geks met je make-up, trek een outfit in een opvallende kleur aan of kies voor een in het oog springende accessoire. Wedden dat de blikken op jou gericht zijn? Niemand die nu nog op je haar let!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *