Beach Hair Look Krijgen? Alle Do’s en Don’ts!

Deel dit bericht!

beach hair look sprayEen heerlijke zomerdag: genieten van zon, zee en het strand. En dat wil je natuurlijk in stijl doen: met beach hair!

Omdat wij graag willen dat ook jij het hele jaar door een zomerse beach look kunt creëren, laten wij je zien hoe je de perfecte waves creëert. Heel gemakkelijk te maken! Natuurlijk ligt het ook aan de structuur van je eigen haar welke producten juist wel of niet werken. Psst.. Heb jij half lang of lang haar met wat laagjes? Dan gaat het bij jou waarschijnlijk nóg sneller!

Wat heb je nodig voor perfect beach hair?

Speciaal voor jou hebben we de KMS Hair Play Sea Salt Spray opgenomen in ons assortiment. Je leest het goed: dit is een zoutspray. Hét ingrediënt om het effect van zeewater na te bootsen.

Wat dit haarproduct doet? Precies wat er ook gebeurt als je lekker in de zee hebt gezwommen en je haar op laat drogen: een warrige look met een matte finish. Alsof je zo uit de zee gelopen komt!

Zo heb je echt geen zomer nodig om er goed uit te zien. Daarnaast heb je een goede föhn nodig met een sterke blaaskracht, waardoor je nóg meer effect krijgt. Extra hulpmiddel: een professionele krultang.

Allereerst: de basis voor beach waves

Oké, aan de slag! Heb je gedoucht? Wikkel je haar dan in een handdoek en ga aan de slag als je haar handdoek droog is.

Niet gedoucht? Gebruik een waterspuit die gelijkmatig sprayt en maak je haar vochtig. Zorg er allereerst voor dat je een goeie stevigheid in je haar hebt als basis. Wat dacht je van een stevige mousse?

Of kies voor een beach spray of sea salt spray. Dit maakt je haar stug, zodat je makkelijk kunt stylen. Je kunt met al deze producten je perfecte beach hair creëren, maar we moeten eerlijk zijn: een mousse maakt je haar natter en dus iets zwaarder!

Onze kapsters zijn zelf groot fan van de L’anza Healing Style Beach Spray. Dit haarproduct beschermt je haar ook nog eens tegen hittebronnen. Win-win dus.

Hoe maak jij perfect beach hair?

Basis, check? Let’s go! Als eerst verdeel je je haar in verschillende strengen. Wij houden vaak 5 à 6 strengen aan. Afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van je haar, maak je minder of meer strengen.

Pak de strengen één voor één en draai ze met je hand in een soort van pijpenkrul. Blaas de strengen één voor één droog met je föhn en draai eventueel je lokken opnieuw in een krul.

Heb je dit gedaan? Dan haal je je vingers door de strengen heen en schud je je haar lekker los. Nu kun je je hele haar droog föhnen. Om het speelse effect van de golven te creëren, kneed je je haar goed omhoog. Knijp je haar samen en föhn dit in een lage stand. Zo behoud je het volume.

Is je haar droog? Kam je haar dan niet uit, maar ga er hooguit met je vingers doorheen. Jij houdt toch ook van een nonchy look? Mocht je tijdens het stylen het idee hebben dat je niet genoeg salt spray hebt gebruikt, spray er dan gewoon iets bij in..

Gebruik de krultang voor de finishing touch

Ben je nog niet helemaal tevreden of wil je je beach hair gewoon helemaal mooi afmaken? Dan kun je met een krultang een paar plukken nog grof krullen. Vooral als je heel stijl haar hebt van jezelf, raden wij je aan de krultang te gebruiken als finishing touch.

Gebruik dan niet een te dunne krultang, want dan worden de krullen te fijn. En dat willen we juist niet!

Voordat je gaat krullen, kun je nog wat salt spray in je haar sprayen voor extra structuur.

Wil het echt niet lukken met je steile haar? Dan kun je ook nog proberen om vlechten te maken in je handdoek droge haar. Laat het helemaal opdrogen (of föhn je vlechtjes droog). Haal ze eruit, spray je favoriete beach hair product in je lokken en kneden maar. Et voila: nu heb jij ook gave lokken!

En denk eraan hé: je haar hoeft écht niet perfect te zitten. Dat is juist wat deze look zo gaaf maakt.

Meer volume nodig voor je beach waves?

De meeste haarproducten die zich lenen voor beach hair, geven tegelijkertijd ook volume aan je haar.

Masseer je haar na het aanbrengen je favo product bij de haaraanzet en draai rondjes met je vingertoppen. Nog niet tevreden? L’anza heeft speciaal voor het creëren van volume in je haar iets bedacht: de L’anza Healing Style Powder Up.

Dit is een poeder die je aanbrengt bij je haaraanzet op droog haar. Even inmasseren en daar is het volume al. Een onmisbaar product voor echte volumeliefhebbers!

DIY salt sprays

Natuurlijk weten we dat je salt sprays ook zelf kunt maken. Maar dames, pas hier echt mee op. Als je het van plan bent, gebruik dan absoluut geen keukenzout, maar zeezout. En gebruik het niet te vaak.. Want we weten allemaal: zout trekt het vocht uit je haar, waardoor je droog haar krijgt. Zorg goed voor je haar en ga voor professionele producten!

Welk product past het best bij jouw haar?

Wil je weten welk haarproduct jij het best kunt gebruiken om beach hair te creëren? Wij helpen je graag verder.

Elk kapsel kent zijn eigen structuur en daarom snappen we best dat het lastig is om te kijken welke mousse of welke salt spray je het best kunt gebruiken. Mailen, bellen of chatten: wij staan voor je klaar om samen met jou de perfecte beach waves te creëren. Waar wacht jij nog op?

Volgens ons kan het niet meer misgaan. Wij zijn benieuwd naar jouw beach hair. Laat het ons zien op Facebook!


Aangeraden producten voor beach hair


Aangeraden blog

Haarverzorging in de zon. How to?

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *