Behoud je (gekleurde) haar tijdens de zomervakantie!

Deel dit bericht!

De zomer is aangebroken en dat betekent tijd voor vakanties, zonneschijn en verfrissende duiken in het zwembad of de zee. Hoewel zwemmen een geweldige manier is om af te koelen en van de zomer te genieten, kan het ook schadelijk zijn voor je haar. Het chloor in zwembaden en het zout in zeewater kunnen je lokken uitdrogen, beschadigen en hun natuurlijke glans aantasten. Gelukkig zijn er eenvoudige tips die je kunt gebruiken om je haar te beschermen en gezond te houden.

Dé tips voor jou!

Voordat je het water induikt, spoel je haar met gewoon kraanwater. Door je haar vooraf nat te maken, neemt het minder chloor- of zoutwater op, waardoor de schade minder wordt. Maar ook: voordat je gaat zwemmen, breng een leave-in conditioner aan op je haar. Deze conditioner maakt een beschermende laag tussen je haar en het water aan. 

KIS Kerashield Leave-In
KMS Moist Repair Leave-In

Het is ook goed voor je haar om een kleine hoeveelheid natuurlijke olie, zoals kokosolie of arganolie op je haar aan te brengen. Dit voorkomt dat het chloor- of zout water in je haar doordringt.

KIS Arganolie

Zodra je uit het zwembad of de zee komt, spoel je je haar onmiddellijk met gewoon kraanwater. Dit helpt om chloor of zout uit je haar te spoelen voordat het de kans krijgt om schade aan te richten. Na het zwemmen kun je een milde clarifying shampoo gebruiken om ophoping van chloor of zout te verwijderen. Zorg ervoor dat je een shampoo kiest die hydraterende eigenschappen heeft. Gebruik na het wassen van je haar een diep hydraterende conditioner om de vochtbalans te herstellen. 

Keune Clarify Shampoo

Beperk het gebruik van hittetools: Probeer het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen zoveel mogelijk te beperken, vooral na het zwemmen. De hete lucht kan je haar verder uitdrogen en beschadigen. Laat je haar natuurlijk drogen of gebruik een hittebeschermende spray als je toch hittetools wilt gebruiken.

Naast de schadelijke effecten van chloor en zoutwater, kan de zon ook schadelijk zijn voor je (gekleurde) haar. Bescherm je haar tegen de zon door het dragen van een hoed of het aanbrengen van een UV-beschermende haarspray. Of verwen je haar regelmatig met hydraterende haarmaskers om het gezond, zacht en glanzend te houden. Kies maskers die specifiek zijn samengesteld voor jouw haartype en rijk zijn aan voedende ingrediënten zoals keratine, avocado-olie of aloë vera.

Gekleurd haar & chloor?

Gekleurd haar en chloor zijn niet altijd de beste combinatie. Chloorwater in zwembaden is schadelijk voor je haarkleur, vooral als je haar recentelijk geverfd is. Wanneer je je haar in contact brengt met chloorwater, kunnen de chemische eigenschappen ervan de haarkleur aantasten en veranderen. Gekleurd haar kan een groene gloed geven. Niet gestresst: dit komt goed wanneer je de juiste verzorging aan je haar geeft. Het verdwijnt dan vanzelf weer!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *