Bruin worden. En snel een beetje? 8 tips!

Deel dit bericht!

Bruin worden. Met welke zon dan? Ha, de zomer was er heel even in Nederland. Laten we hopen dat deel II niet lang op zich laat wachten. bruin worden

De kans is groot dat je bijna op vakantie gaat (of misschien zelfs nú wel bent). Onze schoonheidsspecialiste van Haar & Mode Petra krijgt heel vaak dé zonvraag.

‘Heb je tips hoe ik gezond en verantwoord snel bruin kan worden? Aha. Daar zijn wij voor. Komt ‘ie dan: it’s blogtime!

Bruin, bruiner, bruinst

Met 8 tips kom jij er deze zomer wel. Hoe kun jij snel bruin worden? Read and learn, babes!

 1. Scrub om te bruinen
 2. Eet voeding met caroteen
 3. Kies een strategische zonplek
 4. Gebruik en hydraterend masker
 5. Drink voldoende water
 6. Zorg voor water op je huid
 7. Vermijd de middagzon
 8. Zonnen in de schaduw

1. Scrubbbruin worden scruben is bruinen

Het klinkt misschien raar, maar hoe beter je scrubt, hoe bruiner je uiteindelijk wordt. Als je regelmatig je huid scrubt, verwijdert dit de dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat je huid sneller egaal bruin wordt. En je loopt niet de kans dat je dode huidcellen bruin worden.

Want als je je huidcellen verliest, is je bruine kleurtje binnen no-time verdwenen. Dus: bruin worden? Scrubben maar!

2. Voeding met caroteen

Wist je dat als je veel voeding eet waarin caroteen zit opgenomen, je sneller bruin wordt? Caroteen maakt namelijk het kleurpigment aan, je bruint dus eigenlijk letterlijk van binnenuit.

Wortels en tomaten staan er bekend om caroteenrijk te zijn, dus hup, naar de supermarkt! Maar niet teveel he, want dan krijgen we rare gezichten.

3. Strategisch zonnen

Dames, laat jezelf niet meteen op het eerste vrije plekje op je handdoek vallen. Zoek liever bruin worden watereen plekje aan het water. Water weerkaatst namelijk en zorgt voor extra zon op je huid!

Wat je ook kunt doen is een (transparant) luchtbed meenemen en lekker op het water aan een boei gaan liggen. Bruinen was nog nooit zo gemakkelijk!

4. Hydraterend masker

Gebruik regelmatig een hydraterend masker voor je huid om het vochtgehalte weer aan te vullen. Een goed gehydrateerde huid wordt nou eenmaal sneller bruin!

5. Voldoende water

Water, water en nog eens water! Ook hier geldt: water zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd is van binnenuit. En tja, vul maar in. Brownie! 😉

6. Water op je lichaam

Als je huid vochtig of nat is, word je sneller bruin. Dat komt doordat water eigenlijk werkt als een soort vergrootglas en omdat de zon gereflecteerd wordt door de waterdruppels op je huid. Pas op: met een briesje of zacht windje heb je niet door dat het heel hard kan gaan!

7. Middaguurtjesbruin worden schaduw

Laten we het voor de zekerheid toch nog maar een keer zeggen. In de middaguren kun je de zon beter vermijden. Tussen 12.00-15.00 uur is de zon wel heel erg fel!

Dan is de kans groter dat je rood wordt, dan bruin. En dan kun je weer vanaf begin af aan starten. Waarom? Omdat je gaat vervellen!

8. Bruin worden in de schaduw

Verkleur je niet in de schaduw? Fout! Je wordt zeker bruin!

Tip: zoek in de middaguurtjes dan de schaduw op! Zo gaat het wat minder hard, maar je verkleurt nog wel. Maareh, wel oppasen he! Wij geven je nog een aantal tips dit je niet moet vergeten tijdens het zonnen!

Niet vergeten als je bruin wilt worden

Laten we één ding vooropstellen: wij willen niemand aanmoedigen om zich donkerbruin te laten bruinen, want dat kan gewoonweg niet goed zijn voor onze huid. Iedereen weet dat de zon schadelijk kan zijn voor onze huid en daar willen we je echt voor waarschuwen! Smeer je altijd in!

bruin worden zon

 • Wist je dat zonnebrand pas na 30 minuten na het insmeren optimaal werkt? Zorg er dus altijd voor dat je een half uur voor het zonnen ingesmeerd bent.
 • Ben je gezond bruin geworden? Gebruik altijd een aftersun na het douchen. Dit voorkomt het vervellen van de huid en dus het verliezen van je bruine kleurtje.
 • Oh, en ga niet met parfum op in de zon liggen. Dit kan vlekken op je huid veroorzaken. Pas ook op met bepaalde medicijnen en als je zwanger bent.

Volgens ons zijn jullie sun-proof. Klaar? Bruin worden maar! Fijne vakantie..

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *