De beste wasparfum van 2023!

Deel dit bericht!

Wil jij heerlijk ruikende kleren? Yes, tuurlijk! Hiervoor bestaan wasparfums. Die parfums zorgen ervoor dat jouw kleding langdurig lekker ruikt. Maar wat is een wasparfum precies? En welke wasparfum is de allerbeste? Lees dit snel verder in dit nieuwste blog over de beste wasparfum van 2023!

Wat is het verschil tussen een wasparfum en wasverzachter? 

Een wasparfum en wasverzachter zijn beide producten die gebruikt worden in de was om kleding en andere stoffen zachter en geuriger te maken, maar er zijn wel belangrijke verschillen tussen deze twee.

Wasparfum is een parfum dat speciaal is ontworpen om aan de was toe te voegen voor extra geur. Het is bedoeld om de was een langdurige geur boost te geven die blijft hangen, zelfs nadat de kleding gedroogd is. Wasparfum is meestal verkrijgbaar in verschillende geuren en kan worden toegevoegd aan het wasmiddel of als de laatste spoeling.

Wasverzachter is een vloeibare conditioner die aan de was wordt toegevoegd om stoffen zacht en pluisvrij te maken. Het werkt door het verminderen van de wrijving tussen vezels, wat weer zorgt voor minder kreukels en minder statische elektriciteit. Wasverzachter heeft meestal ook een geur in de ingrediënten zitten, maar deze is niet zo sterk als die van een wasparfum.

Een belangrijk verschil tussen wasparfum en wasverzachter is dat wasparfum voornamelijk bedoeld is om een langdurige geur te geven aan de was, terwijl wasverzachter bedoeld is om stoffen zachter te maken en statische elektriciteit te voorkomen. Het is mogelijk om beide producten samen te gebruiken voor maximale geur en zachtheid resultaten, maar het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen om overmatige dosering te voorkomen en de wasmachine niet te beschadigen.

Is wasparfum daadwerkelijk slecht voor je wasmachine?

Als wasparfum op een goede manier wordt gebruikt, is het over het algemeen niet schadelijk voor je wasmachine. Het is wel belangrijk om de instructies op de fles op te volgen en niet te veel wasparfum te gebruiken. Dit kan de werking van de wasmachine verstoren en schade veroorzaken. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Overmatig gebruik van wasparfum kan ook leiden tot een ophoping van wasmiddel resten in de wasmachine en de leidingen. Dit kan de levensduur van de machine verkorten. Het wordt daarom aangeraden om alleen de aanbevolen hoeveelheid wasparfum te gebruiken. Op zijn tijd de wasmachine schoon spoelen is ook niet verkeerd.

Het ook belangrijk om te onthouden dat sommige was parfums mogelijk niet geschikt zijn voor bepaalde materialen of stoffen, zoals sportkleding of delicate stoffen. Dit staat vaak wel aangegeven op het product zelf.

Hoe gebruik ik een wasparfum?

Hieronder lees je de algemene stappen om alle soorten wasparfums op een goede manier te gebruiken:

  1. Gebruik de juiste hoeveelheid wasparfum volgens de instructies op de fles. Dat is afhankelijk van de grootte van je was en jouw gewenste geursterkte.
  2. Voeg de wasparfum toe aan het wasmiddelbakje van je wasmachine tijdens de laatste spoelcyclus. Het is belangrijk om de wasparfum niet direct op de kleding te verdelen, omdat dit kan leiden tot vlekken op de stof.
  3. Laat de wasmachine de wasbeurt voltooien en haal je kleding uit de machine.
  4. Droog de kleding zoals je normaal ook zou doen.

Let op! Wanneer je voor het eerst wasparfum wilt proberen, gebruik dan een kleine hoeveelheid. Dan kan je zien of de geur aan jouw wens voldoet en om te voorkomen dat je toch net iets te veel gebruikt.

Welke wasparfum raad Haarwereld jou aan? 

Wanneer je op internet zoekt naar een wasparfum, komen er nogal veel verschillende soorten in jouw resultaten tevoorschijn. De keuze is reuze. Maar de allerbeste? Die vind je bij Haarwereld! Lavayette Wasparfum is de perfecte oplossing voor een frisse, heerlijke geur aan jouw pas gewassen kleding. Dit is een Italiaans merk en staat bekend om de unieke formule die extra lang een geur geeft aan je kleding.

Van deze Lavayette Wasparfums biedt Haarwereld wel zo’n 9 geuren aan! Deze 9 geuren zijn ook nog eens beschikbaar in 200 ml of in 500 ml. Ideaal wanneer jij een wasparfum regelmatig gebruikt. De wasparfums zijn geschikt voor alle textielsoorten, voor handwas en voor de wasmachine.

Wat is mijn lievelingsgeur wasparfum? 

Nu er zoveel geuren zijn, is het misschien moeilijk te kiezen welke geur jij lekker vindt ruiken. Daarom is er van de Lavayette Wasparfum lijn een proefpakket beschikbaar. Door middel van dit proefpakket kan jij elke geur uitproberen.

Maak daarnaast kennis met de luxe geuren Argan, Witte Musk en Lotusbloem. De Lavayette ‘Heart of Gold’ Wasparfum heeft een verleidelijke geur van Argan. Argan is een zeer karakteristieke geur. Een soort licht nootachtige geur. De Witte Musk wasparfum, oftewel de Lavayette ‘Zen Zones’ Wasparfum, heeft een (synthetische) geur van de geurklieren van een muskushert. Bij een Witte Musk wasparfum wordt er vooral gebruik gemaakt van muskusachtige tonen uit plantensoorten. Ten slotte de Lotusbloem geur van de Lavayette ‘Floating Fontaine’ Wasparfum. Dit is een overheerlijke zinnelijke, warme, kruidige, zoete geur. Daar staan lotusbloemen ook wel bekend om.

Cadeautip! Het Lavayette Wasparfum proefpakket is ook een super leuk cadeau om weg te geven of te ontvangen.

Lavayette wasparfum bestellen bij Haarwereld.nl

Klinkt jou een wasparfum goed in de oren en wil je dit zo snel mogelijk proberen? Bij Haarwereld.nl kan je eenvoudig de Lavayette Wasparfums bestellen in verschillende milliliters. Op werkdagen voor 21.30u besteld, heb jij morgen al je Lavayette Wasparfum in huis!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 

Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *