De grootste fouten die mannen maken met hun haar!

Deel dit bericht!

Het haar van een man kan een belangrijk onderdeel zijn van zijn uiterlijk en zelfvertrouwen. Alleen veel mannen maken fouten als het gaat om het verzorgen van hun haar, waardoor ze er minder aantrekkelijk uitzien. Lees snel verder!

Geen rekening houden met het haartype

Een van de grootste fouten die mannen maken, is dat ze geen rekening houden met hun haartype. Elke man heeft een ander haartype, zoals steil, krullend of pluizig haar. Als je geen rekening houdt met je haartype bij het kiezen van haarproducten, kan dat leiden tot beschadigd haar, uitdroging of zelfs haarverlies.

Om deze fout te voorkomen, moet je eerst weten wat jouw haartype is. Daarna kun je haarproducten kiezen die speciaal zijn ontworpen voor jouw haartype. Bijvoorbeeld, als je krullend haar hebt, is een hydraterende shampoo en conditioner speciaal voor krullend haar een goede keuze. Dit zal helpen om je haar zacht en gehydrateerd te houden.

Te veel stylingsproducten gebruiken

Hoewel het goed is om je haar te stylen, kan overmatig gebruik van producten zoals gel, wax of pomade leiden tot een vette, plakkerige uitstraling. Het kan leiden tot haarverlies of beschadiging. Je moet de juiste hoeveelheid product gebruiken en alleen aanbrengen op de delen van het haar die je wilt stylen. Kies voor producten die passen bij jouw haartype en het gewenste kapsel. Een lichte haargel kan bijvoorbeeld beter werken voor kort haar dan een zware wax.

Te lang wachten tussen kappersbeurten

Veel mannen wachten te lang tussen kappersbeurten. Hoewel het begrijpelijk is dat je tijd en geld wilt besparen, kan het te lang wachten met het knippen van je haar leiden tot gespleten haarpunten en een onverzorgd uiterlijk. Dit kan ook zorgen voor haarverlies of dunner wordend haar.

Om deze fout te voorkomen, moet je regelmatig je haar laten knippen. Hoe vaak hangt af van de snelheid waarmee jouw haar groeit en het kapsel dat je wilt behouden. Overleg met je kapper hoe vaak je moet langskomen om je haar in topconditie te houden.

Niet goed wassen van het haar

Een andere fout die mannen maken, is dat ze hun haar niet goed wassen. Als je je haar niet goed wast, kan het vuil en talg op de hoofdhuid zich ophopen, waardoor het haar er vettig uitziet en onfris ruikt. Het kan ook leiden tot een droge, jeukende hoofdhuid. Was je haar daarom regelmatig met een milde shampoo.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *