Droog haar? Wat doe je eraan en hoe voorkom je het?

Deel dit bericht!

Droog haar, je kent het wel! Niets is zo vervelender dan het hebben van droog haar. Het ziet er onverzorgt uit en je kunt er geen kant mee op. Maar wist je dat droog haar heel vaak voorkomt en dat het makkelijk te voorkomen en te verhelpen is? Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. 

Ten eerste is het belangrijk om te snappen wat droog haar is. Deze uitleg is vrij simpel; vocht te kort in het haar en een gebrek aan talgvet. Ook het verven van het haar is een veel geziene oorzaak. Je merkt vanzelf wanneer je droog haar hebt, het haar voelt anders aan en daarnaast ziet het er ook anders uit. Hieronder enkele tekenen waaraan je kunt merken dat je met droog haar te kampen hebt:

  1. Het haar voelt droog en ruw aan 
  2. Statisch haar is voor jou niet onbekend 
  3. Je mist de flexibiliteit in het haar waardoor het snel breekt
  4. Vet haar? Dit ken je eigenlijk niet! 
  5. Je hebt vooral ‘s morgens last van klitten en warrig haar
  6. En je vraagt je regelmatig af waar de glans van jouw lokken is gebleven. 

Herken je deze tekenen? Raak niet meteen in paniek, want nogmaals deze kwaal is gemakkelijk op te lossen maar blijf er vooral niet te lang mee rond lopen! 

Nu duidelijk is waar je droog haar aan kunt herkennen en wat het precies is, is het de hoogste tijd om uit te leggen hoe je droog haar kunt voorkomen en behandelen. 

Het behandelen van droog haar

Zoals je eerder hebt gelezen komt droog haar door simpelweg een vocht te kort. Veel merken hebben vochtinbrengende shampoos ontwikkeld. En dit is ook logisch want het is een veel voorkomend probleem. Om voor jou de keuze makkelijker te maken hebben wij onze favorieten op een rijtje gezet! 

Kis KeraMoist Shampoo 

Kis heeft een mooie hydraterende shampoo uitgebracht. Dit product zorgt voor een milde reiniging en brengt daarbij vocht in. De beschermlaag van het haar wordt goed afgesloten en tevens zorgt het voor behoud van de kleur. 

KMS Moist Repair Shampoo 

Wat deze shampoo zo bijzonder maakt is dat het ieder haartype kan helpen bij beschadigingen. Door de shampoo regelmatig te gebruiken zal je zien dat de beschadigingen verdwijnen en de gezonde gloed weer terug komt.

Lanza Healing Moisture Tamanu Cream Shampoo 

En last but not least, de Healing Moisture Tamanu Cream Shampoo van Lanza. Dit product is sulfaatvrij waardoor het extra mild is. Bij iedere wasbeurt wordt het haar gehydrateerd waardoor de natuurlijke glans terugkomt. Lanza maakt bij dit product geen gebruik van verzwarende vochtinbrengers waardoor het kapsel licht en speels blijft! 

Voorkomen van droog haar

Nu je weet hoe droog haar te behandelen is, is het ook goed om te weten hoe je het kan tegengaan en voorkomen. Zolang je het haar op tijd blijft behandelen en sommige gewoontes achterwege laat is droog en dof haar verleden tijd! 

  1. Een lange warme douche:  We snappen het, het is zo lekker om lang onder een warme douche te staan. Maar believe me, dit is zo slecht voor jouw mooie lokken. Het warme water zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan wat zorgt voor dof en pluizend haar. Zet de watertemperatuur dus iets lager en stap een paar minuten eerder onder de douche vandaan. Probeer na het douche ook niet te hard met een handdoek het haar te drogen, ook dit zorgt voor het openen van de schubben, en dat wil je niet!
  2. Föhnen en stylen zonder bescherming: Klaar met douche en nog even snel je haar droog föhnen en in model brengen met de stijltang? Ik geloof meteen dat je met een fantastische coup de deur uit gaat. Maar heb je wel een bescherming gebruikt? De hitte bescherming lijkt misschien een klein detail, maar het is zo belangrijk! De bescherming zorgt er namelijk voor dat het haar niet verbrand en gaat afbreken. Neem hier snel een kijkje bij onze Protection Sprays.
  3. De invloed van chemische behandelingen: een mooie gekleurde coup is natuurlijk fantastisch, maar eerlijk is eerlijk het is slecht voor je haar. Probeer daarom zorgvuldig om te gaan met de kleuring en een eventuele permanent. Ons advies is dan ook om producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar. Deze producten geven het haar de extra voeding en zorgen ook nog eens voor een langer kleurresultaat! Bekijk onze producten hier.
  4. Een masker doet wonderen: Geef je haar eens in de zoveel tijd de voeding die het nodig heeft. Doe je dit regelmatig en consequent dan zul je zien dat je uitdroging van het haar kunt voorkomen. Zorg wel dat je een masker zoekt wat past bij jouw haartype. Heb je krullend haar? Dan is Keune Care Curl Mask echt wat voor jou. Voor stijl haar adviseren wij de KIS KeraMax Treatment of de Goldwell Dualsenses Rich Repair 60 Seconds Treatment. Speciaal voor het geblondeerde en gekleurde haar is Goldwell Dualsenses Blondes + Highlights en Goldwell Dualsenses Color Extra Rich 60 Seconds een hele goede optie! 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *