Droogshampoo: wel of niet gebruiken?

Deel dit bericht!

Kun jij droogshampoo nog wegdenken uit je haarproducten? Wij niet! Maar, wat is droogshampoo eigenlijk, wat doet het met je haar en is het wel zo goed voor je lokken? We’ll answer it!

droogshampoo

Dít is droogshampoo

Eigenlijk is droogshampoo een bijzonder mooi product. De shampoo is een soort poeder die je natuurlijke haartalg (wat ervoor zorgt dat je haar vet wordt) absorbeert. Even laten intrekken en daarna schud, kam of föhn je het poeder mét vettigheid uit je haren.

Het resultaat: aanzienlijk minder vet haar. De droogshampoo maakt je haaraanzet dus wat frisser en geeft zelfs volume en textuur aan je haar. En wist je dat je hoofdhuid er niet van uitdroogt?

Wanneer gebruik je droogshampoo?

Droogshampoo is eigenlijk een noodoplossing. Misschien denk je dat het heel ideaal is als je je haar minder wilt wassen, omdat te vaak je haren wassen niet goed is. Maar pas op: dit kan averechts werken op lange termijn.

Het is echt een waanzinnig ideaal product als je geen tijd meer hebt om je haren te wassen als je bijvoorbeeld uitgenodigd bent voor een spontaan feestje of als je je verslapen hebt. Je hoeft dan niet te wassen en te föhnen.. Zou je dat niet altijd willen? Uh, nee dames!

Wanneer moet je juist geen droogshampoo gebruiken?

Is het vochtig weer buiten? Dan lijkt je haar vaak vettig, maar dat is het dan helemaal niet. Gebruik het dan liever niet. Je moet goed het verschil zien tussen vochtig en vettig.

Gebruik je de shampoo wel als het vochtig is? Dan kan het poeder je haren juist weer heel droog maken. Onthouden!

Is droogshampoo nou wel of niet goed voor je haar?

Zoals we al zeiden kan het op den duur slecht zijn voor je haar. Hoe kan het dan dat het product wel veilig is, maar op lange termijn juist schadelijk is? Het poeder neemt het natuurlijke haarvet (waar je niet zonder kan) op.

Maar dat was net nog de bedoeling toch? Ja, dat klopt. Maar als je te vaak droogshampoo gebruikt, betekent dat je een té schone hoofdhuid krijgt.

Wat je talgkliertjes dan gaan doen? Juist éxtra talg (vet) aanmaken, waardoor een overproductie in gang wordt gezet. En tja, dan wordt je haar dus juist nóg sneller vet.

Dit zijn de nadelen!

Hoewel er mega veel voordelen zitten aan de verfrissende poeder, kennen we toch ook wel een paar nadelen. We gaan er niet om liegen.. Komen ze dan, ladies. Read and learn!

  • Witte waas. Een overmatig gebruik van droogshampoo kan zorgen voor een witte waas over je haar. Sprayen mag, maar wel met mate.
  • Overmatig gebruik? Droge hoofdhuid. Door overmatig gebruik van de shampoo, hoopt het poeder op jouw hoofdhuid. Kijk er dan niet raar van op als je toch een droge, jeukerige hoofdhuid krijgt of zelfs schilfers en roos.
  • Verstopte poriën. Ja, niet helemaal de bedoeling, maar het kan echt. Het poeder vult je poriën en zo kunnen ze verstopt raken. En zo kun je puistjes en mee-eters op je hoofdhuid krijgen. Autsj!
  • Vuil en bacteriën. Gebruik je te vaak en te veel droogshampoo? Dan kan het zelfs zo zijn dat de shampoo vuil aantrekt, waardoor bacteriën zich gaan settelen op jouw hoofdhuid.

Conclusie: spray met mate

Droogshampoo heeft – net als gewone soorten shampoo – voordelen en nadelen. Het is ideaal voor noodgevallen, want het verwijdert effectief en snel (!) de vettigheid op onze hoofdhuid en in ons haar.

Boodschap: spray met mate! Dan kan er echt niets met je haar gebeuren. Geen noodgeval? Gebruik dan een milde shampoo die je haar goed reinigt. Laat je niet gek maken door berichten die zeggen dat het heel slecht voor je is, want onthoud: alles waar ‘te’ voor staat is slecht 😉 Te vaak, te veel, etc.

Droogshampoo gebruiken? Ja hoor, dames. Maar op z’n tijd. Wij zijn ondertussen een beetje verliefd geworden op de Lanza Healing Style Dry Shampoo. En jij?

Bekijk ons aanbod droogshampoos op Haarwereld.nl!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *