Dun haar? Wij hebben 8 do’s en dont’s voor je!

Deel dit bericht!

Dun haar? Herkenbaar: je oren steken door je haar, je staart zakt uit, schuifjes blijven niet zitten en alle producten waar ‘volume’ op staat, staan in jouw kast. dun haar

Waar je vriendin gezegend is met een fantastische bos haar met onwijs veel volume, ben jij geboren met heel dun en fijn haar.

Je haar hangt 9 van de 10 keer plat langs je gezicht en je haar opsteken? Daar durf jij je niet aan te wagen. Oneerlijk? Ja, geen twijfel over mogelijk. Maar dat betekent niet je er niets aan kunt doen!

Betekent dun haar ook weinig haar?

Echt niet! Als je fijn en dun haar hebt, betekent het niet dat je ook weinig haar hebt. Je kunt nog zoveel haren op je hoofd hebben, maar dat zegt niets over de dikte. Dun haar is simpelweg dunner qua doorsnee per haar dan dikker haar.

Do’s en don’ts met je fijne haren

Oké, brandende vraag: wat kun jij doen aan dun haar? Wij hebben speciaal voor jou de do’s en don’ts op een rij gezet.

  1. Don’t: je haar veel föhnen en stylen
  2. Do: je haar op de kop föhnen
  3. Do: gezonde en voldoende voeding
  4. Don’t: veel in de zon
  5. Don’t: je haar nat kammen
  6. Do: volumepoeder aanbrengen
  7. Don’t je haar in laagjes knippen
  8. Do: de juiste elastiekjes

1. Föhnen en stylen

Zorg goed voor je haar en föhn en style je haar daarom niet te veel. Reden? Veelvoudig föhnen en stylen kan je haar droog maken. En droog haar breekt heel gemakkelijk af. Niet bevorderlijk dus voor je haardos..

Zie je geen andere optie dan veel föhnen en stylen? We blijven het herhalen: zorg voor een goede hittebeschermer. Dit vrij simpele producten kan al heel veel ellende voorkomen!

Wat onze kapsters jou aanraden? Biosilk Therapy en L’anza Keratin Healing Oil.

2. Op je kop!

Ha, ga je dan toch föhnen? Föhn je haar dan op de kop goed droog. Zeg maar hallo tegen volume. Ook hier geldt: vooraf wel even een beschermende olie aanbrengen.

3. Gezonde en voldoende voeding

Let jij op wat je eet? Je kunt nog zo gezond eten, maar krijg je ook voldoende vitamine B en zink binnen? Als je dit niet genoeg eet, dan kan dat een oorzaak zijn voor je dunne (en ongezonde) haar.

Vitamine B2, B8 en zink zorgen ervoor dat je haar weer groeit en het op sterkte kan komen. Vitamines B die goed zijn voor je dunne haar, zitten onder andere in eieren, melk, noten, groenten, fruit, vlees en sojabonen. Hup, inslaan!

4. Zon

Hoe heerlijk de zonnestralen ook zijn op onze huid, te lang in de zon kan een grote schade aanbrengen aan je haar. Want waarom je huid wel beschermen, maar je haren niet? UV-stralen zijn echt niet alleen slecht voor je hucare-line-sun-sublime-oil-125mlid.

Draag zorg voor je haar en doe een gave bandana in, ga met je hoofd in de schaduw liggen of bescherm je haar met producten met een beschermingsfactor. Als je al dun haar hebt, bescherm het dan echt goed.

5. Nat haar

Is je haar nat? Kam of borstel het dan niet teveel. Je haar is nat gewoon heel kwetsbaar. Ga je het dan kammen of borstelen, dan beschadig je het onnodig. Wacht rustig tot het droog is!

Om dit te versnellen, doe je er niet goed aan om je haar droog te wrijven met je handdoek. Dep het droog en föhn je haar of laat het aan de lucht drogen. Pas daarna ga je lekker borstelen.

Wist je dat een goede borstel ook onwijs veel kan doen met je haar? De Wet Brush en de Tangle Teezer zijn speciaal gemaakt voor vochtig haar. Aanraderrr.

6. Volumepoeder

We mogen best een beetje smokkelen toch? Waarom gebruik je geen volumepoeder? Zo creëer je op een natuurlijke manier toch volheid in je haar. Wij hebben diverse soorten volume powders die je haar niet zwaar maken, maar waar je haar echt een boost van krijgt. Gaaf!

7. Laagjes in je haar

Meestel wordt er gedacht dat je een vollere bos haar krijgt als je je haar in laagjes knipt. Ergens klopt dat wel, maar in dit geval raden wij het juist niet aan!

Doordat je lagen in je haar knipt, wordt er aan de onderkant van je haar haar weggehaald. En tja, wat houd je aan de onderkant dan nog over? Niet zoveel: een dun, vaak doorschijnend puntje.

Onze specialiste Daphne: ‘Ik heb zelf ook dun haar. Veel, maar dun. Mijn oplossing? Ik laat mijn haar altijd op één lengte knippen. Zo ziet mijn haar er veel voller uit.’

Wil je toch heel erg graag laagjes in je haar? Neem dan ‘s morgens de tijd om je haar goed in model te föhnen (met hittebeschermer ;-)).

8. Elastiekjes

Je dunne haar zakt gemakkelijk uit, dat is wat we heel goed weten. Maar gebruik geen strakke elastiekjes waardoor je haar geen kant meer op kan.

Want weet je wat er gebeurt als je haar te strak op elkaar zit? Dan knapt het af, waardoor je haar alsmaar dunner wordt. En dat willen we niet.. Gebruik de juiste elastiekjes: zonder metalen stukje.

Wij zijn al een tijdje helemaal gek van de Invisibobble. Dit elastiekje lijkt op een rond telefoonsnoertje en is verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren. Geen verkooppraatje: wij willen echt niets anders meer. Waarom? Het elastiekje werkt zoals ‘ie moet werken. Je kunt je haar zo strak doen als je wilt, maar je haar kan tenminste nog een kant op. Voordeel dus. invisibobble

En wat ook heerlijk is? Met dun haar heb je snel een bobbel in je haar aan het eind van de dag. Dan moet je je haar weer nat maken of je hebt de volgende dag weer een elastiekje in.

HO! Niet meer met de Invisibobble. Tenzij je het elastiekje in nat haar doet en het op die manier laat drogen: dan bestaat de kans nog wel dat er een bobbel ontstaat.

Gebruik je ‘m op droog haar? Topproduct en je hoeft niet bang te zijn voor (nog) dunner haar.

Overige oplossing bij dun haar

Werkt het allemaal écht niet? Dan kun je overwegen om extensions aan te schaffen of te laten zetten. Wil je kwalitatief goede extensions.. dan betaal je wel wat meer. Maar, dan heb je ook wat!

Ga goed op zoek naar informatie of laat je informeren door een professional. Want het zou toch zonde zijn als je dure extensions hebt aangeschaft, maar dat je vervolgens bobbels in je haar ziet waar je ze bevestigd hebt? Advies nodig? Wij helpen je graag van je dunne haar af.

Geen zin in lezen? Check dan deze video blog van Lennard!

 


Aangeraden producten voor als je dun haar hebt

Hittebeschermende olie:

Haarproducten met UV-bescherming:

Borstels:

Volumepoeder:

Invisibobble:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *