Dunner wordend haar bij vrouwen, wat nu?

Deel dit bericht!

Dunner haar aan het krijgen? Dat wil je natuurlijk niet! Dit betekend niet dat je minder haar hebt, maar het is puur de doorsnede van dik en dun. Wat kun je er tegen doen?

dun haar

Dun haar is anders bij mannen. Mannen verliezen over het algemeen vaker haar bij de haarlijn. Bij vrouwen is dit over de gehele hoofd. Je krijgt meer haar in het doucheputje, je scheiding lijkt breder en je staart is minder vol dan voorheen. Gelukkig hebben wij daar verschillende tips en producten voor!

Dunner haar krijgen kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Vitaminetekort, voornamelijk ijzer of vitamine B
  • Je genen. Als je beide ouders dun haar hebben, is de kans groot dat jij dat dan ook hebt. Dat is dus erfelijk bepaald
  • Je haar vaak en teveel stylen. Dit is niet goed voor het haar, met name hitte styling, strak opgestoken haar etc.
  • Zwangerschap
  • Medische redenen, zoals ziekte en langdurige medicijngebruik

Voeding

Goed letten op je voeding is nooit verkeerd, zeker als het over dun haar gaat. Het probleem zit het dan in het tekort van ijzer of vitamine B. Melk en noten zorgen er bijvoorbeeld voor dat het haar sterker wordt en de juiste voeding krijgt. Teveel zon voor je haar is niet zo goed. Dit kan je vergelijken als je met je huid te lang in de felle zon zit. Het komt eigenlijk op hetzelfde neer. Door je haar te beschermen tegen de zon, kun je als beste de Sun Reflects lijn van Goldwell gebruiken of de Keune Sun Shield lijn

Hitte styling

Je haar te veel stylen door middel van hitte, denk aan een föhn, krul- en stijltang, spreek al voor zich dat het niet goed is voor je haar. Gebruik daarom iets van een beschermende olie (Lanza Keratin Healing Oil Hair Treatment of Biosilk Silk Therapy) of een hittebeschermer voordat je je haar gaat stylen. Een goede aanrader is het gebruiken van beachspray. Door deze spray te verdelen in je haar en het natuurlijk laat opdrogen, krijg je een frisse look. 

haar föhnen

Nat haar & föhnen 

Kam je haar niet als het nat is! Je haar is dan namelijk kwetsbaar en hierdoor kan je dunne haar snel afbreken. Door je haar op zijn kop te föhnen, krijg je meer volume. Gebruik volume poeder, zoals de Keune Style Volume Powder of de Calmare Styling Boost Extreme Volume Powder, bij de aanzet van je haar.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *