Je haar opsteken voor de feestdagen? Zo doe je dat!

Deel dit bericht!

Een kapsel kan heel chique staan als je het gewoon los draagt. Maar soms wil je nèt dat beetje meer. Bijvoorbeeld als je naar een bijzondere gelegenheid gaat. Dan kan het opsteken van het haar een oplossing zijn. En daarvoor hoef je ècht geen lang haar te hebben. Bovendien kan je het juist heel chique opsteken, maar er zijn ook heel veel manieren waarbij je het haar heel nonchalant opsteekt. Ook tijdens de feestdagen kan het erg leuk zijn om eens iets anders met je haar te doen. En we rollen inmiddels alweer de maand november in. Dus voordat je het weet staat Kerst alweer voor de deur!

feestdagen

 

Wil je kort haar opsteken? 

Kort haar opsteken is echt niet moeilijk, met een paar simpele trucjes kom je al een heel eind. Heb je dikker haar dat lastig te vlechten is? Dan zijn schuifspelden een uitkomst. Hiermee kun je heel eenvoudig je haar vastzetten. Bovendien zijn gel, wax en haarlak DE hulpmiddelen om je haar goed in model te houden. Ben je zelf allesbehalve een held in kapsels? Spreek dan af met wat vriendinnen. Wel zo gezellig én je hebt meteen een gewillig slachtoffer om je haren onder handen te nemen. Win-win!

 

Heb je halflang haar?

Als je van jezelf krullend haar hebt is je haar opsteken helemaal zo gepiept. Wanneer je daarentegen stijl haar hebt, kan je ervoor kiezen om je haar eerst te krullen. Maar je kan je halflange haar ook stijl op steken. Beide kan heel erg leuk zijn. Je haar hoeft niet net gewassen te zijn, eigenlijk liever niet zelfs.  Maar let op! Je haar mag absoluut niet vet zijn! Vet haar stort in, dus dan liever lekker wassen. Sla wel je crèmespoeling een keer over en maak je haar lekker stug met volumepoeder en met touperen.

 

Heb je lang haar?

Je zou denken dat dat heel gemakkelijk is om op te steken. Maar lang haar opsteken kan nogal een… laten we zeggen, nachtmerrie zijn. Ten eerste heb je veel haar, dat vaak ook nog vrij zwaar is, en dan heb je te veel elastieken, clips en haarpinnen nodig om de boel bij elkaar te houden. Met het gevolg dat je hoofd eruit ziet als een vogelnest. Niet helemaal de bedoeling. Is lang haar opsteken eigenlijk wel te doen? Natuurlijk! Op heel veel manieren zelfs! En de eenvoudigere kapsels zijn ook nog eens erg leuk om naar je werk te dragen. Weer eens iets anders!

 

Wat heb je nodig om je haar op te steken?

Optioneel een krultang. En dan het liefst ook een bescherming tegen de krultang. Je wil je haar zo goed mogelijk verzorgen, daarom is het heel belangrijk om je haar te beschermen tegen de hitte. Er zijn Heat Styling Protection producten die heel fijn zijn omdat deze gelijk je haar iets verstevigen en dat is juist erg prettig bij het opsteken van je haar.

 

Weleens volumepoeder geprobeerd? Dit is echt een geweldig werkend product!

Als je dit eenmaal gewend bent, kan je niet meer zonder. Je haar steek je zoveel makkelijker op als het wat stugger en steviger is en het mooiste is als je haar niet strak langs je hoofd valt. Het is juist leuk om wat meer volume te creëren. Deze volumepoeder is hier perfect voor geschikt. Eigenlijk een echte musthave!

 

Speldjes

Schuifspeldjes, elastiekjes en haarklemmetjes maken het opsteken van je haar heel makkelijk en mooi. Net als de volume poeder zijn deze heel belangrijk om te gebruiken.

 

Haarlak

Ook haarlak kan erg helpen bij het opsteken van je haar. Gebruik een stevige haarlak, maar zorg dat het absoluut geen ‘spinnenweb’ wordt als je iets meer gebruikt.

 

Spiegel

Je moet natuurlijk wel kunnen zien wat je aan het doen bent. Het liefst nog een extra losse spiegel zodat je de achterkant ook goed kan bekijken.

 

Kam

Het liefst een vorkkam van metaal, maar om te beginnen kan je ook uit de voeten met een ‘gewone’ kam die je al in je bezit hebt.

 

Zin om aan de slag te gaan maar nog niet veel inspiratie? Kijk eens op YouTube voor leuke ideeën, bijvoorbeeld deze. En met de juiste haarverzorgingsproducten en accessoires maak ook jij de mooiste creaties. 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *