Föhn kopen? Laat je niet omver blazen door de opties!

Deel dit bericht!

Föhn kopen? Zoveel merken, zoveel opties, zoveel keuzes! De aanschaf van een föhn kán ingewikkeld zijn. En daarom gaan wij jou uitleggen waar je op moet letten als je er één wil aanschaffen!

Wij vinden ‘t belangrijk dat je je afvraagt wat je precies met de föhn wilt doen. Ben jij van plan om echt alleen je haar te drogen of wil je ook (uitvoerig) gaan stylen? Heel belangrijk voor je keuze!

Een kleine greep uit de opties: aantall watt, gewicht, aantal droog- en temperatuurstanden, cool shot functie, geluid, prijs, diffuser opties, levensduur motor, extra opties zoals lengte verlengsnoer, ophangring, afneembaar filter en kleur. WOW! Laten we maar beginnen met het doel van de aanschaf van een föhn..

föhn-kopen

Föhn kopen om alleen je haren te drogen?

Ga je alleen föhnen om je haar te drogen, dan heb je voldoende aan een eenvoudige föhn met twee warmtestanden en één blaassnelheid. Een föhn uit ons assortiment die het meest in de buurt komt van een basisföhn, is de Comair Fohn Black Turbo met 2200 watt.

Deze is zelfs als iets uitgebreider: 2 opzetstukken, 2 snelheden, 3 warmteniveaus + cool stand én een aantal opties, zoals een extra lang snoer en ophangoog. Over de opties later in dit blog meer info!

Deze föhn van Hairforce is een prima föhn voor een zacht prijsje waarmee je je uitstekend mee uit de voeten kunt! Een föhn kopen waarmee je dus alleen je haren gaat drogen? Aanradertje. Haarfijn product!

Ga je föhnen om te stylen?

Niet alleen drogen, maar ook stylen? Dan wordt het verhaal opeens een heel stuk uitgebreider. Natuurlijk zijn er opties die zowel belangrijk zijn bij alleen het drogen van je haar als bij het stylen van je haar.

Maar laten we voor ‘t gemak alle opties onder dit kopje bespreken, omdat we eigenlijk alleen maar professionele föhns in ons assortiment hebben, die bedoeld zijn om óók mee te stylen! Komt ‘ie dan..

Aantal wattage/vermogen

Het aantal wattage (vermogen) zegt iets over de krachtigheid van de föhn. Hoe hoger het aantal watt, hoe krachtiger de föhn is, hoe sneller je haar droogt! Vaak geldt ook: hoe hoger het wattage, hoe warmer de föhn kan blazen (later meer over de warmtestanden!).

Maar, wat heb je nou nodig qua vermogen? Haarwereld.nl biedt föhns aan tussen de 1800-2400 watt. Heb je dun haar, dan kun je prima föhnen met 1800 watt. Heb je heel dik haar? Dan kun je beter gaan voor een droogtool met een hoger vermogen.

Aantal snelheids- en temperatuurstanden

Een professionele föhn biedt vaak meerdere snelheids- en temperatuurstanden. Hoe snel en hoe warm je de föhn zet, is afhankelijk van je haartype (dun of dik) en de natheid van je haar.

föhn kopen

Heb je dun haar en heb je handdoek droog haar, dan kun je de föhn met gemak op een lage snelheidsstand zetten met de laagste stand qua temperatuur. Heb je dik, zeiknat (sorry) haar, dan mag ‘ie best met wat meer volume blazen en op een iets warmere stand.

Maar let op, hoe warmer je de föhn zet, hoe hoger de kans op uitdroging (en dus beschadiging) van je haar! Gebruik liever nooit de hoogste stand qua hitte. Heb je 3 temperatuurstanden? Kies dan het liefst de laagste of de middelste.

Coolshot

Veel professionele föhns bevatten een zgn. ‘cool shot’. Ben je je haren in model aan het föhnen met warme lucht en schakel je de cool shot functie in? Dan zorgt de spontane temperatuurwisseling ervoor dat je haarschubben sluiten, zodat je haar in het geföhnde model blijft. (Wel een stylingproduct gebruiken natuurlijk!)

Keramische en ionische technologie

Deze opties zal je veel tegenkomen! Een keramische functie houdt in dat de warmte van de föhn gelijkmatig verdeeld wordt over je haar (lekker verantwoord dus!) en zorgt voor minder pluis. De ionische technologie is geschikt voor droog haar; een ion-föhn heeft een anti-statische functie en geeft veel glans!

Ergonomisch design en gewicht

Ben je een professional, dan is het ontzettend belangrijk dat je werkt met een ergonomische föhn. Je föhnt op een dag vaak meerdere keren en dan is ook het gewicht van je stylingtool erg belangrijk.

Opzetstuk/verlengstuk

Je krijgt nagenoeg altijd een een standaard blaasmond bij je föhn geleverd. Hiermee kan je je haar nauwkeurig drogen en evt. stylen. Ga je een föhn kopen en heb je bijv. lang haar? Dan is een verlengde blaasmond aan te raden!

Je kiest voor een föhn met diffuser als je krullen/golven hebt of wilt creëren tijdens het stylen. Een diffuser is een handig verlengstuk voor de föhn met 9 of 12 pinnen (afhankelijk van of je grove of fijne krullen wilt, kies je voor 9 of 12).

Wist je dat je haar minder snel uitdroogt als je een diffuser gebruikt? Dit komt doordat je haar gelijkmatig verdeeld wordt. En tegelijkertijd creëer je een heerlijke bos met volume.

Prijs

Eerlijk is eerlijk, wij Nederlanders kijken nou eenmaal graag naar de prijs van een product. De prijzen per föhn verschillen soms enorm per merk, maar hoeven niet altijd wat te zeggen over de kwaliteit van een föhn. Kijk goed naar de opties/specificaties en laat je niet te veel leiden door de prijs. En dan niet alleen kijken, maar ook kopen 😉

Extra opties

Dames, als je denkt dat dit alles was waar je op moet letten bij het kopen van een föhn, dan heb je ‘t mis. Er zijn nog heel veel opties mogelijk, maar daar gaan we niet zo diep op in als bovenstaande main choices! 😉

föhn-kopen

We raden je aan om ook te denken aan de volgende opties:

  • Geluid (een föhn kopen met een een compressor systeem zorgt voor veel minder geluid!)
  • Levensduur van de motor (een AC-motor heeft vaak een langere levensduur)
  • Infraroodfunctie (zorgt voor een gezonde bloedcirculatie; glans en zacht haar)

Oh, en heb je ook gedacht aan de kleur, of de föhn inklapbaar is, het merk van de föhn, de lengte van het snoer, de garantieduur en of de föhn een ophangring/ophangoog en afneembaar filter heeft?

Een aantal goede opties!

Ja dames, ga je een föhn kopen? Dan heb je dus de wereld aan opties en specificaties waar je op moet/kunt letten.. Heb je nog vragen? Snappen we best. Vraag ons welke föhn het best past bij jouw haar! Wij helpen je graag verder via klantenservice@haarwereld.nl.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *