Gezichtsvorm en passende kapsels

Deel dit bericht!

Je gezichtsvorm is enorm bepalend voor je kapsel. Wist je dat lang niet elk kapsel past bij iedere gezichtsvorm? Voordat we gaan uitleggen welk kapsel past bij jouw gezicht, is het belangrijk om te weten welke vorm jouw gezicht heeft. gezichtsvorm

Zo bepaal jij heel gemakkelijk de vorm van jouw gezicht: zorg er eerst voor dat al het haar uit je gezicht is. Bind het strak vast of doe een diadeem of haarband in. Ga vervolgens voor de spiegel staan en kijk naar de contouren/lijnen van je gezicht. Duidelijk? Mooi!

Nog niet duidelijk? Pak een oogpotlood en teken heel dun de lijnen van je gezicht op de spiegel. Als je dat hebt gedaan, kijk je van een afstand naar de lijnen op de spiegel en zo bepaal jij de vorm van je gezicht. Kijk vervolgens bij de juiste vorm in dit blog!

Of je een langwerpig gezicht hebt of de vorm van een peer, hart, vierkant, rond of ovaal? Met deze tips kun jij je daar niet druk om maken!

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezichtsvorm ovaalgezicht? Lucky you; jij hebt het meest ideale gezicht om een kapsel te kiezen. Bij jouw gezichtsvorm passen namelijk heel veel kapsels.

Wat staat nou echt heel mooi als je kunt kiezen voor korte, middellange of lange kapsels? Een kapsel dat het haar uit je gezicht houdt, is de meest optimale optie. Zo komt de vorm van je gezicht erg mooi uit.

Wil je het opsteken? Ga dan voor lekker hoog op je hoofd of laag in je nek; jij kunt immers alles hebben! (O, wat zijn we jaloers op jou!) Maar: dit moet je niet doen! Kies niet voor een kapsel met korte lagen boven op je hoofd of dat er teveel haren in je gezicht vallen. Je gezicht kan hierdoor nog langer lijken.

Langwerpig gezicht

Is jouw gezichtsvorm langwerpig? Dan kun je het best kiezen voor een kort of halflang kapsel. Een kapsel met laagjes of een bol kapsel geeft het idee van breedte, wat je gezicht dus korter doet lijken. Kies je voor een iets langer kapsel met slag of krullen? Dat verzacht je gezicht.

Wij raden je bij wat langer haal wel aan dat je je haar aan één kant achter je oor doet. Ook dit zorgt ervoor dat je gezicht wat breder lijkt en dus minder lang. Draag oorbellen om dit effect te vergroten.

Wil je toch een staart maken of het juist opsteken, zorg er dan voor dat je de scheiding aan een zijkant hebt. Wat je niet moet doen is dus een middenscheiding maken. Recht afgeknipte bobkapsels en veel laagjes kun je beter aan iemand anders overlaten!

Ronde gezichtsvorm

Eerlijk is eerlijk: een rond gezicht is niet altijd makkelijk. Maar wees gerust, ook daar kun je genoeg kanten mee op! Kies in ieder geval voor een kapsel die onder je kin valt. Half lang of lang haar (bij voorkeur met wat slag) in laagjes geknipt is een echte aanrader! gezichtsvorm rond

Bovendien zorgt volume bovenop je hoofd je gezicht minder rond. En vergeet je oren niet te bedekken, ook als je een kort kapsel hebt. Langere plukjes bij je oren doen worderen. Doe je dat niet? Dan benadruk je juist het ronde deel van je gezicht.

Een lekker vlot kapsel dat uitwaaiert naar buiten en een scheiding of lage scheiding aan de zijkant staan jou ook heel mooi. Wil je je gezicht langer laten lijken? Ga dan voor een hoge staart, boven op je hoofd. Go for it!

Kies liever niet voor kapsel dat heel kort of rond geknipt is. Recht afgeknipte kapsels en kapsels met volume bij je oren maken je gezicht vaak nog boller. Niet doen dus.

En last, but not least: probeer juist zo min mogelijk haar in je gezicht te leggen, want je bollere wangen trekken dan juist de aandacht. Enneh, kort voorhoofd? Geen pony!

Vierkant gezicht

Bij een vierkante gezichtsvorm kun je het best kiezen voor een kapsel met laagjes of geplukt geknipt haar dat om je gezicht valt. Lang haar dat vanaf jouw kaaklijn is opgeknipt, kan jij ook heel goed hebben.

Heb jij een pony? Maak hem dan niet te recht en te dik. Ga voor een schuine pony of laat hem speels in plukjes knippen. Wist je dat een hoge staart, hoge knot of iets langer bobkapsel dat van voor wat langer is dan van achteren jou ook heel mooi staat?

Liever niet: een boblijn korter dan of op kinlengte. Vermijd de rechtgeknipte pony, hierdoor lijkt je gezicht namelijk nog vierkanter!

Hartvormige gezichtsvorm

Prachtig, jouw jukbeenderen en ogen trekken alle aandacht. Wat je moet doen? Jouw gezicht meer breedte geven bij je kin, zodat de vormgezichtsvorm hart van je gezicht ovaal gaat lijken.

Wist je dat een kapsel op kinlengte of iets langer perfect bij jouw gezicht past? Een slag of krul maakt het helemaal af. Een coupe die bovenaan smal is en steeds wijder uitloopt (onder de kin) kun jij onwijs goed hebben. Wil je kort haar? Hou dan de laagjes op je hoofd lang.

Fan van een pony? Laat ‘m dan wel naar de zijkant vallen. Ga je toch liever voor een ander kapsel? Lange, golvende lagen die langs je jukbeenderen liggen doen het bij jou goed!

Hoewel jij heel veel kunt hebben, kun je het best een korte coupe die wijd uitstaat boven de oren vermijden. Ook een recht afgeknipte pony en kapsels die juist de aandacht leggen op de bovenkant van jouw gezicht zorgen dat je onderkant nóg smaller lijkt.

Peervormig gezicht

Jouw gezicht is breder bij je kaken dan bij je voorhoofd. Om de bovenkant wat breder te laten lijken, kies je voor een lage scheiding. Een kapsel dat je voorhoofd vrijhoudt, met een lok opzij bijvoorbeeld, leidt de aandacht af van de onderkant van je gezicht.

To do: kapsels met volume aan de bovenste helft van de zijkant van je hoofd om de brede onderkant te compenseren. Ook staan lange of half lange kapsels met een slag jou heel goed, omdat ze de breedte van je kaken verdoezelen.

Misschien verwacht je het niet meteen, maar wat dacht je van een wat langer bobkapsel tot iets over je kaaklijn? De scherpe kaaklijnen worden zo iets verzacht. Tip: iets in laagjes doet het nóg beter dan recht afgeknipt.

En dit kun je beter laten: je haar niet achter je oren doen, kapsels die eindigen op je kaaklijn, een rechte middenscheiding en kapsels die te wijd uitlopen en die de driehoekige gezichtsvorm benadrukken. Onthoud: hoe meer je je haar aan de zijkanten straktrekt, hoe breder je kaken zullen lijken. Jij kunt het best gaan voor los (opgestoken) haar!

Zoveel gezichtsvormen, zoveel kapsels. Weet jij al voor welk kapsel je gaat?

gezichtsvormen

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *