Glanzend Haar Krijg Je Met Deze 5 Geheime Tips

Deel dit bericht!

glanzend haar azijnZie je het voor je? Reclames op tv of filmpjes op Instagram waar een kapster met een borstel of puntkam door het glanzende haar van het model gaat?

Wat we dan allemaal zien – en denken – is een fantastische glans die bijna nep lijkt. Maar is het waar dat glanzende lokken alleen bij sterren en bij professionele kapsters te zien zijn? Echt niet.

Hoe krijg jij glanzend haar?

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een glanzende haardos te creëren. Goed om weten: je haar gaat glanzen van gesloten haarschubben. Zijn je schubben gesloten en is je haar glad? Dan weerkaatst het licht veel beter op je haar, et voila: daar is de glans!

Dan weet je ook meteen hoe het komt dat je haar dof oogt.. Je haarschubben staan waarschijnlijk open en dat zorgt ervoor dat het licht niet mooi weerkaatst. Herken jij dat? Wij gaan je helpen aan glanzend haar!

Wil je glanzend haar? Dit zijn dé geheimen!

Hét geheim van glanzend haar, daar geloven we niet zo in. Er zijn namelijk verschillende factoren die ervoor zorgen dat je een stunning shiny look krijgt.

1. Goede borstel

Heerlijk cliché, maar het is echt waar. Dames, draag zorg voor een goede borstel.. Sommige borstels beschadigen je haar en breken je haar af. Je haar kan er dood en onverzorgd uit gaan zien door deze korte, afgebroken stukjes.

Maar welke borstel kun je dan het best gebruiken? De Tangle Teezer is al een tijdje op de markt, maar nog niet iedereen kent de werking ervan. Deze borstel heeft flexibele pinnetjes en glijdt zó soepel door je haar dat het haarbreuk minimaliseert. Topproduct als je het ons vraagt!

Een andere borstel met vrijwel dezelfde werking, maar met kort handvat is de D-Meli-Melo. Dan hebben we ook nog de Wet Brush: een super fijne borstel die bekend staat om zijn werking op nat haar. En weet je wat het leuke is aan al deze borstels? Je gebruikt ze op zowel nat als droog haar. Pluspuntje dus (hoewel wij aanraden je haar pas te kammen als het droog is).

Heb je voorkeur voor een andere borstel? Ga dan op zoek naar een borstel met natuurlijk varkenshaar. Deze haartjes zijn heel zacht voor je haar, zodat het minder snel afbreekt. O! Vergeet trouwens niet dat je je haar het best van onder naar boven kunt kammen. Zo borstel je je klitten uit je haar, in plaats van dat je ze naar beneden verplaatst.

Goede borstel, check? Dan heb je stap één naar een glanzend kapsel gemaakt. Door naar de volgende stap!

2. Shampoo en conditioner

Conditioner gebruiken? Ja, ja en nog eens ja. Gebruik altijd een conditioner. Waarom? Dit zorgt ervoor dat je haarschubben gaan sluiten, waardoor je haar minder schade op kan lopen.

Let op: een conditioner breng je alleen in de punten van je haar aan. Maar wist je wel dat een goede shampoo minstens zo belangrijk is? Kies een shampoo en conditioner die je haar voeding geven.

Waarom een voedende shampoo zo belangrijk is? Ook dit zorgt voor de perfecte glans. Wij hebben voor jou onze twee allerfijnste shampoos en conditioners geselecteerd die je haar weer doen glanzen.

De L’anza Keratin Healing Oil shampoo en conditioner bevatten heerlijke oliën én keratine. Keratine is een eiwit dat zorgt voor een prachtige glans.

Goldwell heeft ook twee waanzinnige producten uit de Goldwell Dualsenses lijn: de Rich Repair Cream shampoo en de Rich Repair Anti Breakage conditioner.

Ga je voor pashima zijde proteïnen? Dan ga je voor deze voedende haarproducten!

Extra tip: spoel je haar een paar minuten lang uit met lauw tot koud water. Ook hierdoor gaan je schubben sluiten, wat zorgt voor glanzend haar. De oplossing ligt soms dichterbij dan je denkt!

3. Verzorging na het haren wassen

Je hebt je haar voorzien van een voedende shampoo en conditioner. En dan? Dan is het vooral heel belangrijk dat – als je gaat föhnen – een hittebeschermer gebruikt. Doe je dat niet, dan is de kans heel groot dat je haar verbrandt waardoor je korte, afgebroken stukjes krijgt.

En glanzend haar? Dat kun je dan wel vergeten. Gebruik een goede olie vóór en eventueel na het douchen.

Gebruik je na het föhnen een fijne olie voor extra glans? Let dan wel op dat je niet teveel gebruikt, want daar wordt je haar juist weer vet van.

Als je Biosilk Therapy olie gebruikt, dan heb je echt maar een heel klein beetje nodig. Zelfs als je lang haar hebt, hoef je maar een paar druppeltjes over je handen te verdelen.

Een andere olie die je wél uit moet spoelen, is de L’anza Keratin Healing Oil Treatment. Deze breng je aan op vochtig haar en laat je even intrekken. Grondig uitspoelen en daar is je herstelde haar!

Glanzend haar? Onze kapsters geven je hun eigen tips ‘n tricks

Onze eigen ervaren haarliefhebbers Carmen en Paula zitten geregeld bij elkaar om vragen van jou te beantwoorden. Zij delen hun eigen tips voor glanzend haar graag met jou!

4. Juiste voeding doet wonderen

Dé tip van Carmen? Voeding! ‘Voedsel waar ijzer en vitame E in zit, zijn goed voor glanzend haar. In welke voeding je dit kunt vinden? Probeer donkergroene groenten, zoals broccoli. Maar, je kunt ook prima vis eten. Hier zitten omega-3 en omega-5 vetten in die je haar ook doen glanzen. Hou je niet van vis? Je hebt ook capsules met omega-vetten. Probeer ‘t eens, zou ik zeggen.’

5. Chloor? Daar gaat je glans…

Paula: ‘Als je hebt gezwommen in een bad met chloor, zorg er dan voor dat je na die tijd een goede, voedende conditioner in je haar doet. Bespaar hier echt niet op, want chloor is als het ware een bleekmiddel.

Wat er dus weer voor zorgt dat je haar minder glans krijgt! Ik gebruik af en toe ook een leave-in product, zoals de KMS Moistrepair contioner. De klitten in mijn lange haar zijn zo verdwenen en mijn haar wordt tegelijkertijd gevoed.

Klein weetje: een paar druppeltjes azijn in je haar en je haar daarna goed uitspoelen is ook het proberen waard.’

Geef glans aan je haar!

Volgens ons kun je genoeg uitproberen om je haar weer glans te geven. Maar we begrijpen dat niet alle tips voor glanzend haar benoemd zijn. Heb jij zelf nog waanzinnig goede tips? Deel ze dan met ons!

Mocht je nog een vraag hebben over bepaalde producten of heb je een ander haarprobleem? Bel, mail of chat met ons. Wij staan voor je klaar!

Een goede borstel, voedende shampoo en conditioner en de juiste verzorging na het wassen zijn essentieel voor glanzend haar! Take care, ladies!


Aangeraden producten voor glanzend haar

Borstels:

Shampoo/conditioner:

Olie:

Leave-in conditioner:

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *