Grijs haar zonder te verven

Deel dit bericht!

Grijs haar zonder te verven, is dat mogelijk? Het antwoord is: JA! En daar worden wij heel blij van, want grijs haar en astinten zijn nog steeds he-le-maal in. En nu creëer je het dus ook makkelijk zelf!

grijs-haarFirst things first: we willen absoluut geen verkeerde verwachtingen scheppen. Dus ga je aan de slag met onderstaande producten, ga er dan niet vanuit dat je opeens het meest gave granny hair hebt wat alleen de modellen hebben.

Wat wij je wel kunnen bieden is een fantastische, natuurlijke astint over je eigen haarkleur. Zeker weten dat jou gevraagd wordt of je je haren hebt geverfd! En dan zijn deze producten een waanzinnig goed alternatief voor het verven van je haar. Let’s do this!

Geblondeerd haargrijs haar

Eerlijk is eerlijk, het effect van grijze astinten is maximaal als je al high lights in je haar hebt zitten. Dat komt doordat de producten die we gebruiken speciaal gemaakt zijn voor geverfd (lees: geblondeerd) haar. Maar: ook zonder geblondeerd haar kun je dit zeker een kans geven!

Paula heeft van nature donkerblond haar en heeft onlangs high lights en low lights laten zetten. Na het gevolgde stappenplan waar ze de shampoo maar heel even in heeft laten trekken, zag het er zo uit >>

Stappenplan grijs haar zonder te verven

Eigenlijk is het zelf creëren van grijs haar erg gemakkelijk, maar je moet alleen even weten welke producten je hiervoor het best kunt gebruiken en in welke volgorde! Komt ‘ie dan..

Stap 1: was je haar met de shampoo die je gewend bent

We beginnen zoals je gewend bent: je wast je haar met de shampoo die je gewend bent. Of dat nou een shampoo is voor iedere dag van een huismerk of een speciale Keratine shampoo van een iets duurder merk. Gewoon wassen en uitspoelen.

Stap 2: was je haar met de Keune Silver Reflex Shampoo

Nadat je je haar gereinigd hebt, is het nu tijd voor een shampoo die de geelpigmenten aan je haar onttrekt. Dit betekent simpelweg dat de warme gloed/tinten uit je haar worden gehaald. En dat kun je heel goed doen met de Keune Silver Reflex Shampoo.

grijs haar paarse shampooSchrik niet van de kleur: de kleur is namelijk diep paars, maar het kan echt geen kwaad. Tip: trek wegwerphandschoenen aan tijdens het aanbrengen, want je nagels en nagelriemen kunnen ook een paarse gloed krijgen.

Breng de shampoo royaal aan (gebruik altijd iets meer dan je bij een normale shampoo gebruikt) en laat het geheel fijn intrekken. Hoe lang je dit moet doen, verschilt per persoon.

Heb je namelijk net high lights laten zetten? Dan heb je aan 2 minuten echt wel genoeg, omdat anders de kans bestaat dat je straks een paarse in plaats van grijze gloed hebt!

Dames, dit is echt puur uitproberen en heel afhankelijk van het soort silver shampoo dat je gebruikt. Liever iets te kort, dan dat je straks met paars haar loopt. Toch? Bovendien maken we de grijze gloed straks nog intensiever met een mousse.

Stap 3: breng eventueel een conditioner aan

Heb je de silver shampoo goed uitgespoeld? Breng dan eventueel een conditioner aan. Doe je dit normaliter ook niet? Dan hoeft het nu ook niet! Volg dus weer je normale wasritueel. Klaar? Handdoek om je haar engrijs haar styling mousse laten drogen maar.

Stap 4: breng de Keune Color Styling mousse aan

Als je haar handdoekdroog is, breng je een speciale haarschuim aan: de Keune Color Styling Mousse. Dit is een verstevigende schuim met een lila kleurtje die je net als gewone schuim aanbrengt en dus ook niet uitspoelt.

Ook hier geldt: je mag best wat meer schuim gebruiken voor een dieper kleureffect. Enneh, vergeet die handschoentjes niet ;-)..

Stap 5: föhn en style je haar

Föhn je haar vervolgens droog en style je grijze haar in model. Et voila: een gave grijze, assige gloed die er ontzettend natuurlijk uitziet. Wees gerust: heb je een paar lila lokken? Deze trekken wel weer weg en blijven echt niet heel erg lang zitten.

Bedenk je dat de shampoo en mousse verre weg van verf zijn. Je grijze haar zal dan ook niet heel lang standhouden. Eens per week deze behandeling is vaak wel nodig om het grijze haar mooi assig te houden. Wil je voor langere periode grijs haar? Ga dan langs bij de kapper en laat je haar dan verven!

Grijs haar of een assige look zonder te verven is dus echt niet moeilijk! Heb je nog vragen? Mail dan naar paula@haarwereld.nl. Zij wast haar haren ook vaak op deze manier en kan je er dus alles over vertellen!


Aangeraden producten voor grijs haar zonder te verven

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *