Grijs haar: behouden of verbergen?

Deel dit bericht!

Grijs haar: net je eerste grijze haren ontdekt of ben je al flink grijs? Je hoeft je er echt niet voor te schamen. Ontzettend veel mensen worden nou eenmaal grijs naarmate ze ouder worden. grijs haar

Je kunt je haar gewoon grijs uit laten groeien, want soms staat het gewoonweg prachtig. Maar je kunt er ook voor kiezen om er wat tegen te doen als je grijs haar niet zo mooi vindt staan. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden. En wie zijn wij als wij die niet aan jou voorschotelen?

Roodharigen, opgelet. Heb jij rood haar? Niet alleen bijzonder mooi én zeldzaam, maar ook nog eens een lekkere meevaller. Jij wordt namelijk nooit (!) grijs! Hoe dat kan? Je rode haren vervagen via rosé goud naar wit! En dat is nog mooi ook.. Lucky you!

Wat is grijs haar eigenlijk?

Grijze haren ontstaan doordat je haarzakjes minder pigment (melanine) aanmaken. Hoe minder pigment, hoe minder kleur. Weetjes: lang niet iedereen wordt grijs én vaak is grijs worden genetisch bepaald. Zijn je ouders op vroege leeftijd grijs geworden? Dan zit de kans er in dat jij dat ook wordt..

Grijs haar verven

Natuurlijk kun je je grijze haren verven met een kleuring. Kies je voor deze manier, dan weet je zeker dat je grijze lokken voor de volle 100% verdwijnen.

grijs haar Wat je ook kunt doen, is kiezen voor een spoeling. Dat betekent wel dat het een dekking geeft tussen de 50-70%. Afhankelijk van hoe grijs je bent, is dit een prima optie.

Wil je er zeker van zijn dat alle grijze plukjes niet meer zichtbaar zijn? Dan kun je beter kiezen voor een verving. Mogen wij je tippen? Wij zijn gek van de Goldwell Topchic Hair Color. Een heerlijke haarverf die je grijze haar een diepe, intense kleur geeft.

Geen tijd om te kleuren? Zó verberg je grijs haar!

Soft color

Heb je vanavond een (spontaan) feestje, maar heb je geen tijd gehad om het te kleuren? Geen paniek! Zelfs daar hebben wij een oplossing voor. De soft color kleuring kun je aanbrengen op de plek waar je grijze haar het meest opvalt. En er zijn tal van kleuropties, zodat er altijd een kleur bijzit die bij jou past.

How to use? Je brengt de soft color kleuring aan op je grijze haren net zoals je schuim zou gebruiken. Breng alleen deze schuim aan met handschoenen en laat het ongeveer 5 minuten intrekken. Daarna spoel je het goed uit met water, et voila: weg zijn je grijze haren!

Styling moussegrijs-haar-keune-colorance

En wat dacht je van de styling mousse? Onze Paula is weg van dit product om júist grijs haar te creëren! Omgekeerd kan het dus ook 😉 De Keune Color Styling Mousse en de Goldwell Colorance Styling Mousse zijn echt aanraders en werken precies hetzelfde.

Je brengt deze kleurmousse aan op handdoek droog haar met handschoenen. Je brengt de mousse aan net zoals gewone schuim en je spoelt het niet uit!

Je föhnt je haar vervolgens gewoon droog en je hebt een gave gloed over je haren. Beide mousses zorgen ervoor dat je een bepaalde tijd een mooie, dekkende kleuring hebt. Na elke wasbeurt zal de kleur iets vervagen. Het blijft dus echt niet een hele week mooi, maar eerder en paar dagen.

Wil je dus snel je grijze haren wegwerken? Dan is dit een prima oplossing. Eventjes uitstellen dan weer lekker kleuren!

Grijs haar creërengrijs haar trend

Hoewel het al jaren een trend is, lijkt het nu helemaal los te zijn: granny hair. Waar we ook lopen en rondkijken, zien we dames (ook jonge dames!) met grijs haar in allerlei verschillende tinten. Maar wat pas écht nieuw is, is om je haar in cool blonde te verven. Meer weten? Check ons blog!

Grijs haar kleuren of verbergen? Onze ervaren kapsters willen je graag vrijblijvend advies geven als je zelf niet weet wat je het best kunt doen of welke kleur goed bij jou en je huidtype past.Wil je advies over het wegwerken van je grijze haren? Mail, bel of chat met ons!

Wat vind jij eigenlijk van grijs haar? Laat het ons weten in een reactie!


Aangeraden producten

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *