Haar doneren? Zo werkt ’t.

Deel dit bericht!

Je haar doneren? Dat kan al een tijdje in onze salon Haar & Mode Petra. Omdat het niet heel vaak gebeurt, willen we het toch graag extra onder de aandacht brengen. 

We begrijpen dat het natuurlijk niet niks is om 30 centimeter van je haar af te laten knippen.. In dit blog leggen wij je uit wat de spelregels voor het doneren van haar zijn en leggen we precies uit hoe wij te werk gaan.

haar doneren

Spelregels haar doneren

1. Lengte van je haar

De lengte van je haar moet minimaal 30 centimeter zijn (los gemeten). Met 30 centimeter kan een pruik tot net op de schouders worden gemaakt. Langer haar is daarom ook heel welkom!

2. Vlecht of staart

Stichting Haarwensen wil het haar graag in een vlecht ontvangen. Het haar blijft dan namelijk mooi bij elkaar zitten.

3. Haarkleur

Heb jij een natuurlijke haarkleur (behalve grijs haar)? Dan is je haar van harte welkom. Met natuurlijke haarkleur bedoelen wij dat je haar niet geverfd is.

4. Schoon, zacht en soepel

Als je je haar gaat doneren, kom dan met schoon en droog haar zonder stylingsproducten naar de kapsalon. Je hoeft je haar niet te behandelen met een bepaald product voordat je haar doneert.

Meest gestelde vragen!

‘Kan ik mijn haar doneren als ik laagjes heb?’

Ja! Ook jouw haar mag worden gedoneerd, maar onder een voorwaarde. De kortste laag mag niet korter zijn dan 20 centimeter. Haar dat korter is dan 20 centimeter, kan Haarwensen helaas niet verwerken in een pruik. De basislengte van het haar moet, anno 2024, minimaal 30 centimeter lang zijn.

‘Ik heb gekruld haar. Kan ik mijn haar doneren?’

Hoewel erg krullend haar wat lastiger is om te verwerken tot pruik, kun je je haar wel doneren. Het wordt dus zeker gebruikt! Heb je kroeshaar? Dan moeten we je helaas teleurstellen; jouw haar is té eigenwijs..

‘Kan Stichting Haarwensen ook extensions verwerken?’

Nee, helaas! Extensions zijn namelijk al eens behandeld en daardoor is het niet mogelijk om ze te verwerken tot pruik. Al het haar wordt namelijk deels ontschubt: wat zorgt voor glanzend en soepel haar. Bij al eerder behandeld haar werkt dit helaas precies andersom; er ontstaan klitten. En dat willen we liever niet!

Je haar doneren? Zo gaan wij te werk.

Als je bij ons in de salon je haar komt doneren, maken we als eerst één of meerdere staarten in je haar. We meten de lengte van de staarten op en controleren of dit 30 centimeter is. 

Hierna maken we een of meerdere vlechten in je haar en knippen we je haar net iets boven het elastiekje af. Et voila; nu kunnen we iemand enorm blij maken!

haar doneren vlechten

Waar gaat jouw gedoneerde haar heen?

Jouw lange lokken gaan naar stichting Haarwensen in Mijdrecht. In welke pruik jouw haar uiteindelijk terecht komt, is helaas niet na te gaan. Voor één pruik zijn namelijk meerdere staarten/vlechten nodig. Het kan dus ook zijn dat jouw haar voor meerdere pruiken is gebruikt. Dit maakt het helaas erg lastig om te zien waar jouw haar precies in verwerkt is.

Not sure of jouw haar geschikt is?

Als je er niet zeker van bent of je je haar kunt doneren, neem dan gerust met ons contact op óf mail een foto van je haar naar info@haarwensen.nl. Wil je je haar doneren? Doen!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *