Haar knippen: hoe vaak moet dat?

Deel dit bericht!

Je haar knippen; vraag jij het je ook wel eens af hoe vaak je dat nou eigenlijk moet doen? Het is een vraag die wij in onze salon heel vaak krijgen en daarom schrijven wij er een blog over! haar knippen

Het verschilt natuurlijk enorm wat voor soort haar je hebt. Heb jij lang haar? Dan kun je gerust wat langer wachten met je haren knippen, omdat je er niet echt last van hebt.

Heb je kort haar? Dan ga je vaak eerder naar de kapper om je haar te knippen, omdat het sneller minder mooi in model zit.

Lang haar knippen

Hoelang moet je gemiddeld wachten met je haar knippen als je lang haar hebt? Wil je mooi, gezond en verzorgd haar hebben? Dan kun je het best eens in de 8 weken even langs de kapper gaan om je punten bij te werken.

Doe je dit niet? Dan creëer je gespleten puntjes (dode punten). Wacht je te lang met je haren knippen, dan splijten ze steeds verder naar boven. En dit zorgt ervoor dat je haar steeds piekeriger wordt.

Ga je eens in de 8 weken, dan hoeft er natuurlijk maar een klein stukje vanaf. Ga je eens in de 8 maanden (bijvoorbeeld), dan moet er opeens een behoorlijk stuk vanaf. Kortom: lang haar: om de 2 maanden naar de kapper om je haar bij te laten knippen!

Kort haar haar knippen puntenknippen

Heb je kort haar? Dan zie je al vrij snel dat het langer wordt; zeker als je je oren vrij geknipt hebt. Daarom is het met kort haar aan te raden eens in de 5 à 6 weken een bezoek te brengen aan de kapper.

Zo behoud je een verzorgd en bijgewerkt kapsel. Let wel: het verschilt echt per persoon hoe snel je haar groeit. Onze tip is een aanbeveling voor het gemiddelde korte kapsel!

Bobline knippen

Heb jij een bobline? Gaaf! Het is natuurlijk het mooist als je bob ook echt strak blijft. Ga daarom ongeveer om de 6 weken naar de kapper om je haar te knippen.

Doe je dit niet, dan verdwijnt je bobmodelletje, doordat een bob schuin naar voren loopt. De achterkant is dus korter dan de voorkant. Wordt de achterkant te lang? Dan lijkt het net of je een matje in nek hebt en dat willen we júist niet!

Hoe vaak mannenkapsels knippen?

Tja, bij mannen ligt het toch nét weer iets anders ;-).. Tegenwoordig zien we heel veel de korte, opgeschoren kapsels. Deze kapsels horen nou eenmaal super strak te zijn: écht korte zij- en achterkanten.

Wil je je kapsel strak houden? Dan raden wij aan om 1 keer in de 2 à 3 weken je haar te knippen. ‘Maar wordt het dan niet heel duur, dat knippen?’kappersabonnement

Dat kán, maar hoeft echt niet. Bij ons in de salon is het mogelijk om een kappersabonnement te nemen. Je komt zo vaak als je wilt naar de salon om te knippen en je betaalt een vast bedrag. Of je nou elke week komt of eens in de 3 weken? Wij knippen!

Zelf je haren knippen

Wil je écht niet zo vaak naar de kapper? Dan kun je er ook voor kiezen om je haar zelf te knippen. Wij raden dit alleen aan als je verstand hebt van knippen én als je een professionele kappersschaar in bezit hebt. Succes!


Dus: afhankelijk van je haar kom je om de twee weken, om de 5 à 6 weken of eens per maand. Wil je een advies op maat? Vraag tijdens het haar knippen bij ons in de salon eens naar wat jij het best kunt doen. Klaar? Knippen maar!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *