Haar Steilen en Krullen: 7 Tips Voor Een Modellenkapsel

Deel dit bericht!

haar stijlen of krullenHerkenbaar? Als je krullend haar hebt, zou je graag steil haar willen hebben. En heb je steil haar, dan had je misschien wel graag krullen gehad.

Nu kun je een permanentje zetten, maar je kunt ook aan de slag met de föhn en met de krultang. Onze ervaren kapsters zetten voor jou bruikbare tips op een rij. Check it out!

Föhn je je haar? Take care!

De één föhnt zijn of haar haren, omdat het zo sneller droog is, de ander om het kapsel juist mooi in model te krijgen. Of allebei natuurlijk.

Wij kunnen ons niet voorstellen hoe het zou zijn zonder de föhn en vinden het dan ook een top uitvinding. Maar, tegelijkertijd weten we ook dat het föhnen van je haar niet altijd even goed is.

Daarom hebben we speciaal voor jou een aantal tips opgesteld: Haarwerelds föhnbeleid!

1. Föhn nooit zonder hittebeschermer

Dames (en heren), gebruik altijd een product met hittebeschermer. Als je dat niet doet, verbrand je je haar als het ware. Je haar krijgt hierdoor te weinig vocht en kan gemakkelijk afbreken.

Ook kan je haar enorm elastisch worden. Dat klinkt misschien goed, maar als jij je haar dan gaat kammen, kan je haar zo ver meerekken dat het op een gegeven moment afknapt. Je hoeft er echt niet enorm veel versteviging in te doen, maar zorg dat er wat in zit.

Wil je een stevige mousse die ervoor zorgt dat je haar goed blijft zitten en tegen hitte beschermd is? Dan zijn de KMS Add Volume Styling foam en de Keune Mousse forte echte aanraders!

Wil je wel versteviging, maar niet een heel sterke? Kijk dan eens naar de L’anza Healing Style Design foam en de Keune Mousse Brushing soft.

Wil je liever geen versteviging, gebruik dan altijd een spray of een olie die ook beschermt tegen de warmte van de föhn.

2. Föhn je haar in een lage stand

Als je föhnt in een lage stand (dus een koelere stand), helpt dit je haar te ontklitten. Daarnaast zorgt het ervoor dat je haar beter in model blijft dan dat je in een warme stand föhnt.

Oh, en wat dacht je van de hitte die je haar uitdroogt? Genoeg redenen om koel te föhnen dus. Heb je krullen? Dan raden wij je aan altijd in een lage stand je haar droog te blazen. Zo heb je veel minder pluizig haar! Extra glans? Gebruik het cool shot (als je föhn deze heeft).

3. Vergeet niet je haar in stukken te verdelen!

Wat wij vaak horen, is dat klanten hun haar niet in gelijke delen verdelen door ze bijvoorbeeld even vast te zetten met klemmetjes. Wat er dan gebeurt, is dat de lucht niet door alle haren heen blaast. Zo worden vooral je bovenste haren heel erg warm, wat er weer voor zorgt dat deze haren uitdrogen. Kleine moeite om het wel even te doen, toch?

Steilen en krullen: do’s & don’ts

Naast het föhnbeleid, kennen we ook een aantal cruciale do’s & don’ts voor als je je haar gaat steilen of krullen. We weten natuurlijk allemaal dat het niet goed is om veelvuldig je haar te bewerken met hitteproducten.

Je werkt met haarproducten waar erg veel hitte vanaf komt en daarom is het onwijs belangrijk om altijd een hittebeschermer in je haar te doen voordat je gaat steilen of krullen.

Steil of krul jij je haar (bijna) iedere dag, ook al is het met een hittebeschermer? Wij raden je dat echt af..

Wil je meer tips en tricks over wat je juist wel en niet moet doen als je je haar gaat krullen of steilen? Komen ze dan!

1. Geen steiltang op nat haar!

Gebruik jij je hitteproducten op nat of vochtig haar? Stop! Je haar kan hierdoor verbranden. Ken je dat sissende geluidje als je de warmteplaten op je haar zet? Zorg er dan de volgende keer voor dat je haar echt goed droog is.

2. Heel warm stylen, is dat wel nodig?

Zet jij je steiltang of krultang altijd op de hoogste stand? Vraag je dan af of dat wel nodig is. Stylingstangen zijn ontwikkeld met meerdere temperatuurstanden, omdat voor het ene haartype een hogere temperatuur nodig is dan voor het andere. Als je heel dun en vrij weinig haar hebt, heb je lang niet zo’n hoge temperatuur nodig dan dat je een volle bos met dik haar hebt. Om je maar even de ernst in te laten zien: we kennen allemaal wel dat filmpje van het meisje waar haar volledige haarlok afbrak toch? 😉 Lees de gebruiksaanwijzing van je steiltang of krultang goed door. Hier staat altijd in beschreven welke temperatuur aan te raden is voor jouw haartype.

3. Krul je haar in een paardenstaart

Ha, heb je te lang onder de douche gestaan en heb je niet veel tijd om je haren te krullen? Bind je haren dan in een staart en begin met krullen. Je zult zien dat het echt veel sneller gaat op deze manier. Het uitproberen waard!

4. Spuit haarlak nooit direct op je steiltang

Spuit je wel eens haarlak op je steiltang of krultang als je je haren als in de tang hebt zitten? Dit is niet bevorderlijk voor je tang! Doe je dit wel, zorg dan dat je je tang goed reinigt na gebruik. Spray liever je haarlok voor het steilen of krullen in met haarlak. Veel beter!

Producten voor föhnen, krullen en steilen

Wat je ook gaat doen, gebruik altijd hitte beschermende producten voordat je aan de slag gaat! We hebben een aantal van onze betrouwbare popiejopies voor je geselecteerd.

Voor heel veel klanten van ons een lievelingsproduct: de Biosilk Silk Therapy. Andere serums of treatments waar wij heel erg blij van worden, zijn de KMS Silksheen Polishing Serum, L’anza’s Keratin Healing Oil Hair Treatment en de Keune Defrizz Serum.

Waar wacht jij nog op? Lekker föhnen, krullen en steilen met de beste zorg én producten.

Steilen en krullen? Dat gaat vanaf nu met de beste zorg voor je haar! Wij zijn benieuwd naar jouw voor en na foto’s. Deel ze vooral met ons op onze Facebook-pagina!


Aangeraden producten om mee te steilen en te krullen

Mousses – stevig

Mousses – minder stevig

Hittebeschermende producten

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *