Wat gebeurt er met je haar tijdens zwangerschap?

Deel dit bericht!

Wat gebeurt er met je haar tijdens zwangerschap? Een vraag die we onwijs vraag gesteld krijgen en die dus zeker om een blog vraagt. Tja, en wie zijn wij 😉

In dit blog alles wat je moet weten als kapster óf als zwangere vrouw wat er met je haar gebeurt als je zwanger bent. Wat zijn bijvoorbeeld klachten, voordelen en wat is nou het antwoord op de vraag of je je haren wel mag/kunt verven?

haar tijdens zwangerschap

Wat gebeurt er met je haar TIJDENS zwangerschap?

Dik haar

Ha, het grootste voordeel is misschien wel dat de meeste dames onder ons worden gezegend met een volle bos met haar. Hoe kan dat eigenlijk? In de zwangerschapsperiode blijft je haar in de zogenaamde ‘rustfase’ (fase voor de uitval).

Als je zwanger dik haar zwangerschapbent, verhoogt het oestrogeengehalte. Dit zijn belangrijke vrouwelijke hormonen die ervoor zorgen dat de levensduur van je haar wordt verlengd: 9 maanden rustfase dus.

Dat betekent dat al de haren die normaliter in die negen maanden zouden uitvallen, nu voor het grootste gedeelte niet uitvallen. Wat er voor zorgt dat je haar dikker is!

Haaruitval

He, dat is vreemd. Dus de één kan heel dik haar krijgen, terwijl de ander juist haaruitval ervaart? Dat klopt.. En de reden is niet heel moeilijk: stress, spanningen en vitaminetekort. Tip: rust! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je haar.

Je haren verven, mag het nou wel of niet?

Verrassend genoeg kun je gewoon je haar kleuren tijdens zwangerschap; dit is je eigen keuze. Highlights is sowieso geen twijfel over mogelijk: deze komen niet op je hoofdhuid en de verf kan dus niet via je je hoofdhuid in je bloedbaan terecht komen.

Ga je (uitgroei) verven? Bepaal dan voor jezelf of je dit wilt. Het kán zijn dat kleuren wat warmer zijn dan anders of dat de verf niet helemaal goed op wordt genomen. Let wel heel goed op met hoofdwondjes op je hoofdhuid, je kapster gaat dan waarschijnlijk bij voorbaat niet aan het verven beginnen.

Wat gebeurt er met je haar NA zwangerschap?

Haaruitvalhaar tijdens zwangerschap

Eerlijk is eerlijk dames, zo snel als je dikker haar kreeg, zo snel valt het na je zwangerschap weer uit. Als je het gevoel hebt dat je abnormaal haarverlies hebt: denk dan even aan hoeveel haren je normaal in 9 maanden verliest! Het valt dus best mee..

Geef je borstvoeding? Dan is de kans groot dat je haren geleidelijker aan uitvallen in plaats van in één keer.

Futloos haar

Na je zwangerschap heb je vaak last van iets slapper en futloos haar. Wat je wilt is volume en versteviging, toch? Dan raden wij je haar haarproducten waar je volume van krijgt aan!

Nieuwe haartjes

Gelukkig groeit je haar na je zwangerschap weer terug. Sorry, not sorry, maar dit duurt wel even een tijdje. Dat je sprieterige, kleine haartjes krijgt die alleen maar in model zitten op een manier zoals jij het juist niet wil, hoef je dus niet raar van op te kijken.

haar-tijdens-zwangerschap

Even volhouden en dames en kapsters, knip het alsjeblieft niet af! Het is misschien even vervelend, maar je zal even door de fase met sprieterige haartjes heen moeten. Wat er ook gebeurt met je haar tijdens zwangerschap.. Hopelijk blijft het heerlijke dikke haar jullie meer bij dan het slappe en nieuwe haar. Haaradvies nodig? Wij staan voor je klaar!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *