Haar uitdunnen: how to?

Deel dit bericht!

Haar uitdunnen, waarom zou je.. Je bent toch gezegend met een dikke bos haar? Mensen met een flinke bos met dik haar zeggen in de kappersstoel vaak als eerst: ‘Graag ook even m’n haar uitdunnen.’ haar uitdunnen

Maar, waarom willen mensen met dik haar nou zo graag hun haar uitdunnen en welke mogelijkheden zijn er? First things first: waarom je haar uitdunnen?

Herken jij dat? Als je haar écht te dik wordt, kun je er niets meer mee beginnen. Je haar gaat hangen, want het is nou eenmaal erg zwaar. Uitdunnen is dan een goede en vrij gemakkelijke oplossing.

Wat is uitdunnen precies?

Met een zogenaamde uitdunschaar, haal je bepaalde stukjes haar weg, zodat je haar als geheel lichter wordt. Je haar wordt dus niet in de lengte geknipt, maar eigenlijk in de ‘diepte’ (dikte).

Dit uitdunnen wordt gedaan met een uitdunschaar, beter bekend als ‘effileerschaar’. Tip: ben je geen kapper of bekend met deze schaar, laat het dan in een kapsalon doen. De kans is namelijk groot dat je anders op verkeerde plekken gaat uitdunnen en dat is zonde!

Haar uitdunnen? Deze manieren zijn er.

Ben je van plan om je haar uit te dunnen? Er zijn verschillende manieren en ze verschillen per lengte. Je kunt vanaf de hoofdhuid uitdunnen, vanaf het midden van het haar en in de punten.

haar uitdunnen

Haar uitdunnen vanaf de hoofdhuid

Je kunt ervoor kiezen dat je vanaf de haaraanzet begint met uitdunnen. Dit betekent dat er veel wordt uitgedund, omdat je van boven tot onder je haar uitdunt.

Ga je dit doen? Let er dan op dat je het bovenste laagje haar overslaat. Anders heb je kans op stekeltjes.. Het liefst zien wij dat je onderaan begint met het uitdunnen. Deel je haar goed af en ga absoluut niet op een random plek beginnen met knippen.

‘Waarom mag ik niet zomaar overal gaan knippen?’ Omdat de kans dan gewoonweg heel groot is dat je haar op sommige plekken veel dunner wordt dan op een andere plek. En dat ziet er niet uit (sorry, not sorry).

Tenzij je erg kort haar uitdunt dat omhoog gedragen wordt, knip je het wat ons betreft zo: 1 à 2 keer op de plek waar jij je schaar op de hoofdhuid houdt. Zo werk je door naar boven TOT je bij de bovenste lagen aankomt. Die knip je dus niet mee..

Haar uitdunnen vanaf het midden haar-uitdunnen

Dun je het haar uit vanaf het midden van het haar? Dan wordt het haar tot de aanzet niet uitgedund, dus bovenop blijft het dikker. Tip: pas deze methode toe als het haar niet extreem dik is, maar als het wel wat dunner mag zijn.

Ook hier geldt dat je het best onderaan kunt beginnen. Ook hier de bovenste laag niet uitdunnen, want dan kunnen er gekke korte sprietjes ontstaan.

Hoewel het bij langer haar niet zo snel gezien wordt als de bovenste lagen uitgedund worden. Bij korter haar zal het veel beter te zien zijn. En dat willen we natuurlijk niet!

Haar uitdunnen in de punten

Wil je graag een mooie overloop bij kort haar, dan kun je er ook voor kiezen om het haar alleen in de punten uit te dunnen. Dit gebeurt vaak als de punten bot vallen.

Het klinkt misschien wat spannend, maar uitdunnen doe je in dit geval echt op goed gevoel. Let op dat je niet teveel haar weghaalt. Doe het beetje bij beetje en werk van onder naar boven.

Krullend haar uitdunnen

Last, but definitely not least: krullend haar uitdunnen. Dit is echt een uitzondering op bovenstaande regels. Je kunt krullend haar zeker wel uitdunnen, maar liever niet met de uitdunschaar..

Krullend haar kun je het best wél weer bot knippen. Hoe? Je maakt getwiste strengen en knipt het haar eruit met de schaar. Voila, zo makkelijk kan haar uitdunnen zijn.

Of je nou professional bent of gewoon een haarfan: kom gerust naar ons toe met je vragen. Mail, chat of bel met ons en wij helpen je verder. Ook met je vragen over haar uitdunnen!

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *