Haartrends najaar 2016

Deel dit bericht!

Haartrends houden wij altijd nauwlettend in de gaten. En we zijn DOL op de trends van aankomende periode. Vrouwen: ga er eens lekker voor zitten! Hier komen dé haartrends die jij moet uitproberen.

Hoewel het al half oktober is, is de herfst sinds deze week pas écht begonnen. Veel dames gaan in deze periode weer naar de kapper om hun haar donkerder te verven (jammer, maar waar: hoe donkerder het weer, hoe donkerder ons haar vaak is).

Haartrends, waar moet jij voor gaan?

Maar, wat zijn nu eigenlijk de trends voor deze periode? Wij behandelen de meest opvallendste trends in 5 categorieën. Om te beginnen met balayage. ‘HUH. Balayage?’ Klopt. Een blijvende trend die nog steeds ra-zend populair is. Niet nieuw, maar altijd goed!

Balayage

Wat was het ook alweer precies? Balayage is een blijvende trend waar een heel natuurlijk effect wordt gecreëerd. Je haar wordt uit de losse hand geverfd; op verschillende hoogtes wordt verf in je haar ‘geveegd’. Voordeel: bijna geen uitgroei, maar een waanzinnig sun-kissed effect.

Om de haartrends voor jou overzichtelijk te houden, delen we de trends in op haartextuur, model, lengte en kleur. First things first: haartextuur.

Haartextuur

Steil is uit. Textuur en waves? He-le-maal najaar 2016. Heb je van nature steil haar? Zoek die wafeltang en je textuurspray weer op, want texture = hot! Het hoeft absoluut niet netjes, maar ga voor volume, een warrige knot, nonchy waves of doe lekker gek en ga voor een wafellook! haartrends waves

Ga je voor waves? Zorg dan voor een losvallende golf die er verre weg van perfect uitziet. De golven hoeven ook niet allemaal even sterk te krullen. Zorg dat het er natuurlijk gestyled uitziet. Hoe je deze gemakkelijk maakt? Met de BaByliss Pro Curlmachine is dit een eitje!

Heb je van jezelf heel fijn haar? Ga dan op zoek naar een goede sea salt spray. Voor je het weet heb je een fashionable beach look gecreëerd!

Model

Oké, we kunnen veel kanten op wat betreft haartrends op gebied van model. Een ding staat vast: rechte lengte en steil haar is not done. Maar, wat dan wel?

Laag is het nieuwe hoog. Waar we een aantal jaren terug lekkere hoge knotten hadden, gaan we dit najaar voor laag. Erg laag. Knotten en staarten mogen echt onderin je nek zitten. En met structuur dan alstublieft.

En als je het dan helemaal goed wil doen, dan maak je een scheiding aan de zijkant van je hoofd. Echt, durf het te doen! Verder dan je natuurlijke scheiding, ongeveer op het hoogste punt van je wenkbrauw is een goede richtlijn.

Heb je een LOB (Lange Bob)? Dan val jij zeker op. Mits je gaat voor losvallende spiraalkrullen die door hun laagjes over elkaar heen vallen. Fa-bu-lous.

Lengte

Heb je lang haar, dan ga je voor een lage knot of staart. Zeker weten dat je zo goed voor de dag komt. Wil je het toch los dragen? Ga dan voor laagjes en golven/waves. Steil? Geen stijl. Sorry, not sorry.. haartrends lage knot

Heb je een lange bob, ook dán zit je goed. Maar denk erom: warrig en graag met een losse spiraalkrul. Maar dames, we hebben nog meer voor jou in petto!

Kort, korter, kortst? Doen! De zogenaamde pixie mag nog wat langer mee volgens de trendwatchers. Haartrends vergaan niet altijd zo snel als we denken. Een pixie is pas echt geslaagd als je duidelijke laagjes hebt. En een lok? Die mag ook!

Kleur

Over smaak valt te twisten en dus ook over kleur. Gek genoeg zien wij drie opvallende haartrends als we het hebben over een goede najaarkleur. Namelijk: goud, blond en roodbruin.

Goudblond, goudbruin, rosegoud.. (Kylie Jenner gaf ons een ontzettend gaaf voorbeeld, zó mag ‘ie dus zeker weten deze herfst.) Overal waar een goudtint in voorkomt, is goedgekeurd als je het ons vraagt. Een haartrend die uit het niets is opgedoken en in no-time razend populair is geworden.

Maar vind je dat nouhaartrend rose goud niets? Alles wat blond is, is ook goed. Plantinablond of asblond? Yes babes, still good. En ben je dan nóg niet helemaal tevreden?

Dan ga je voor een subtiele, warme, roodbruine tint. Vooral niet te fel dames, dat was de vorige haartrend ;-).. Laat je natuurlijk altijd even goed adviseren over welke kleur mooi staat bij jouw huid. Very. Important.

Dus eigenlijk zit je deze winter al snel goed, mits je ervoor kiest om je haar 1. niet te stijlen en 2. niet recht te laten knippen. Laagjes en waves zijn de meest opvallende haartrends waarmee jij sowieso goed zit. Waar wacht jij op? Hup, naar de kapper!


Aangeraden producten voor haartrends 2016

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *