Haarverzorging in de zon. How to?

Deel dit bericht!

Haarverzorging in de zon. ‘Is dat nodig dan?’ Ja, echt wel. Je smeert je huid toch ook in als je in de zon gaat? Je haar heeft net zo goed verzorging in de zon nodig. haarverzorging in de zon

De eerste lentezon van dit jaar hebben we al weer gezien, heerlijk toch? Eerste sproetjes, misschien ben je zelfs al een beetje verkleurd.. Maar, wat gebeurt er eigenlijk met je haar?

De zon kan je gezonde haren eigenlijk heel gemakkelijk uitdrogen. Hoe? Het vocht uit je haar wordt onttrokken door de zon waardoor je haar pluizig kan worden!

Haarverzorging in de zon: wat kun jij doen?

Dat het belangrijk is om je haar in de zon te verzorgen, dat is duidelijk. En echt niet alleen in de zomermaanden juli en augustus hoor, maar ook als de eerste zonnestraaltjes zich laten zien!

Er zijn verschillende manieren voor jou die ervoor zorgen dat je haar beschermd is tegen de zon. Probeer je haar eens te vergelijken met je huid.

Als de zon volop schijnt, ga je ook niet naar buiten zonder bescherming op je huid aan te brengen, omdat je bang bent dat je verbrandt.

Wat als jij je haar niet beschermt tegen de zon?

We kunnen natuurlijk heel hard roepen dat je je haar moet beschermen tegen de zon. Maar misschien ben jij wel net zo benieuwd naar wat er kan gebeuren als je het níet doet!

Je haar verliest zijn kleur

Is het wel eens tegen jou gezegd? ‘Je haar is echt een stuk lichter!’ Vast en zeker. Voor de meeste mensen heel herkenbaar. UV-straling zorgt er voor dat het pigment in je haar wordt afgebroken (terwijl het pigment in je huid juist wordt opgebouwd door UV: zo krijg je een lekker kleurtje).

haarverzorging in de zonMinder pigment betekent een lichtere kleur. Je haar verliest dus zonder bescherming kleur. En stiekem vinden we dat helemaal niet erg, maar of het echt goed is voor je haar? Niet echt..

Je wilt dat je huid er fris en gezond uitziet (het liefst met een fijne bronzen gloed), maar je haar is daarbij dus net zo belangrijk! Wat jij kunt doen qua haarverzorging in de zon?

Zo verzorg jij je haar in de zon!

Een van de eerste dingen waar je aan denkt is het opzetten van een parasol of een zonnehoedje of pet. Maar dan ben je er nog lang niet!

Want wist je dat je zelfs in de schaduw nog kunt verbranden? Met een parasol alleen nemen we dus geen genoegen. Maar wat dan wel?

Shampoo en conditioner met beschermingsfactor

Zorg er altijd voor dat je goede verzorgingsproducten gebruikt met een beschermingsfactor. En wat is er dan makkelijker om mee te beginnen dan een shampoo en conditioner?

Deze producten gebruik je namelijk bijna dagelijks, dus laten we daar mee beginnen. Er zijn tegenwoordig veel merken die verzorgingsproducten met een SPF-factor (Sun Protection Factor) in hun assortiment hebben. haarverzorging in de zon

Haarwereld.nl heeft voor jou verschillende haarverzorgingsproducten waarmee je gerust de zon mee in kan! Speciaal voor jou hebben we een ‘Haarverzorging in de zon-pagina’ aangemaakt. Heb jij ‘m al gezien?

Aftersun

Ja hoor, we gaan weer even vergelijken 😉 Op je huid smeer je na het zonnen een aftersun spray. Maar wat kun je bij je haar doen na een lekker dagje bruinen?

Bij je haar kun je kiezen voor een rich repair. Dit herstelt je haar weer helemaal. Je hoeft dus niet per se een shampoo of conditioner te gebruiken. En uh, wat dacht je van een leave-in spray als je haar nog nat is?

Leuk weetje! Je haar groeit echt (!) sneller in de zomer. Zelfs twee keer zo snel als in de winter. Bedank de zon maar, want zonlicht bevat vitaminen A en D. En deze vitamientjes stimuleren de groei van jouw haar.

Zullen we dan wel afspreken dat je je haar goed verzorgd in de zon? Kom maar door met dat lange haar! Dus, dames.. gaan we voor een verzorgd en gevoed kapsel? Laat het dan niet uitdrogen en geef je haar de beste haarverzorging in de zon!

Check ook de video blog van Lennard!


Aangeraden producten


Aangeraden blog

Beach Hair Look Krijgen? Alle Do’s en Don’ts!

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *