10 haarvragen en antwoorden: door en voor jou!

Deel dit bericht!

Ha lezers. Deze is voor jullie, door jullie! Een keer wat anders. Wij hebben de meest gestelde haarvragen van jullie op een rij gezet en jullie tips door de jaren heen verzameld. En nu? Gebundeld in dit blog. Gaaf, bedankt!

Jullie haarvragen – en antwoorden – lopen flink uiteen. En guess what? We zetten ze gewoon allemaal voor jou op een rij! Lekker random, zonder logische volgorde.. Sooo, just read it!

haarvragen

Haarvragen en antwoorden voor en door jou

1. Hoe krijg ik glanzend haar?

Dit is zonder twijfel de meest gestelde vraag! Volgens Joann werkt het volgende: ‘Meng een eierdooier met een beetje olijfolie en masseer dat goed in je haar. Laat het ruim een kwartier intrekken en was je haar daarna zoals je altijd doet.’

Maxim en Janna pakken het anders aan met dezelfde tips: ‘Een geklopt ei in je haar smeren en daarna je haren normaal wassen!’ en ‘Azijn in je haar werkt altijd.’
Het antwoord van Haarwereld: ‘Lees ons blog over de 5 tips voor glanzend haar!’

haargroei versneller haarvragen

2. Hoe groeit mijn haar sneller?

Soms zouden we willen dat ons haar zichtbaar groeit. De realiteit wijst alleen anders uit; namelijk ca. een centimer per maand. Maar, kun je er ook voor zorgen dat je haar sneller groeit?

Volgens jou (haha) wel! Hoe? Door je haar regelmatig te kammen (en dan met name je hoofdhuid zachtjes aanraken), omdat dat je bloedsomloop stimuleert. Ook kun je elke dag je hoofdhuid masseren..

Let op: hoe meer je aan je hoofdhuid zit, hoe vetter je haaraanzet wordt. Maar; ook daar hebben we tips voor. Haarwerelds advies voor snellere haargroei: de juiste voeding en vitamines!

3. Hoe krijg ik haarverf van mijn hoofdhuid?

We verven ons haar en dat van onze klanten massaal, lijkt het. Want deze vraag is nummer twee van de binnengekomen haarvragen! Gelukkig hebben we genoeg antwoorden voor je verzameld.

Yara geeft meerdere tips: ‘Voorafgaand aan het verven, breng je een laagje vaseline of vette zalf (uierzalf) aan op de hoofdhuid. Zo veeg je na het verven de verf zo van je huid!’ Daarnaast zijn veelgehoorde oplossingen: een babydoekje, glassex en make-up reiniger.

En deze is misschien een beetje… vies? Maar, het schijnt een ‘gouwe ouwe’ kapperstruc te zijn: as! Nee, niet als in asblond, maar sigarettenas. Even smeren, et voila.

haarvragen haarverf op hoofdhuid

4. Hoe voorkom ik luizen?

Luizen, luizen en nog eens luizen. Onze mailbox zat er vol mee het afgelopen jaar. Kies je oplossing: je haar volsmeren met mayonaise, vervolgens folie erom wikkelen en een paar uur laten intrekken. Of wat dacht je dezelfde werkwijze, maar dan met azijn?

Haarwereld heeft een andere oplossing, welke? De Leeloop! Een revolutionair haarproduct voor ouders en kapsters.. Check ’t in ons blog over haarluizen voorkomen.

5. Hoe maak ik zelf een haarmasker?

Eerlijk is eerlijk.. haarmaskers zijn niet altijd heel betaalbaar. Rian wil dolgraag meer weten over DIY haarmaskers! Gelukkig gaf Sarah een bruikbare tip!

‘Neem een advocado, een beetje honing en olijfolie en maak er een lekker papje van. Smeer het in je haar als shampoo, half uurtje laten intrekken en goed uitspoelen!’ Easy as that, ladies.

6. Hoe kom ik van m’n vette haren af?

Haarvragen genoeg over vet haar. Maar belangrijker: hoe kom je er vanaf? Volgens Janna en Nathalie werkt het om babypoeder door je haar te borstelen en je haar te wassen met anti-roos shampoo en bij het laatste beetje water bij het uitspoelen citroensap toevoegen aan je haar!

Wat ons betreft ook vooral niet te masserend je haren wassen, want dan stimuleer je je hoofdhuid. Dat betekent tegelijkertijd dat je je talgklieren stimuleert en dat staat weer onlosmakelijk verbonden met vet(ter) haar!

In ons blog over vet haar geven wij je nog meer tips om van vet haar af te komen en het haarprobleem te voorkomen!

7. Help, ik heb roos!

Geloof het of niet, maar deze tip kwam – hoe ironisch – van Roos. Het gouden antwoord om van Roos af te komen? Door je hoofdhuid in te wrijven met een rauwe ui. So ladies, give it a try.

Wat op de redactie ook veel is binnengekomen, is: ‘Smeer je hoofdhuid in met een halve citroen en masseer dit lekker in.’ Enneh, je haar wassen met groene zeep is ook nog een optie…

8. Hoe maak ik m’n borstel schoon?

Je borstel of kam schoonmaken; in de kapperszaak ritueel, maar thuis van een ondergeschoven klusje. Kim zet haar kammen een dagje in een sopje met zeep en bleekwater (dat ontsmet) en Zoë laat ze gewoon meedraaien in de vaatwasmachine. Hoewel wij daar onze vraagtekens bij hebben!

Paula schreef een tijdje terug nog een uitgebreid blog over hoe zij haar borstel schoonmaakt (spoiler alert: yek!).

9. Ik heb droog haar, hoe verhelp ik dit?

Droog haar, ook om deze haarvraag konden we niet heen. Wij citeren huiskapster Elisa: ‘Men neme een douchemuts en olijfolie. Voordat je naar bed gaat, smeer je je haren in met de olie. Je doet de douchemuts op en gaan slapen.

Nadat je het een nachtje in hebt laten trekken, is je haar weer heerlijk zacht. Herhalen wanneer het nodig is!’ Kleine aanvulling van Lone is dat arganolie ook een topoplossing is. En win-win: want het werkt ook tegen statisch haar in de winter.

Ook wij hebben oorzaken en tips voor jou. 5 oorzaken en 13 oplossingen om precies te zijn! En die lees je in ons blog over droog haar.

haarvragen-droog-haar

10. Oeps, ik heb geen haarversteviger in huis!

Hopelijk heb je dan wel bier in huis, want volgens Christien is een beetje pils in je haar dé oplossing! Proost, dames.

Zoveel haarvragen, zoveel oplossingen. De een nog creatiever dan de ander, maar hopelijk zijn ze bruikbaar én heb je wat aan onze aanvullende blogs. Mocht je alsnog vragen hebben? Bel, mail of chat dan met ons. Wij helpen je graag verder!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *