Help, mijn haar is statisch!

Deel dit bericht!

Niks is vervelender dan plakkend haar en knetterende kleding. Super vervelend en irritant. Je haar blijft overal aan kleven, zelfs als je je eigen hand naast je haar houdt is het helemaal ontploft. Wat doe je er tegen? En hoe kom je er überhaupt aan? Lees dan vooral verder!

Hoe krijg je statisch haar?

De oorzaak van statisch haar is wrijving. De wrijving tussen je haar en een ander object. Luchtvochtigheid is in de winter een stuk minder, waardoor je haar automatisch droger wordt aangezien de lucht binnen warm en ook super droog is. Daarom blijft er elektriciteit in je haar plakken. ⚡️ De wrijving tussen een voorwerp, zorgt dus voor een elektrische lading. Vandaar dat als je een trui of jas aan wilt doen je haar blijft plakken en knettert. Als er meer luchtvochtigheid is, verdwijnt het statische effect meestal best snel. 

Verzorging

Dit hele statische gebeuren met je haar verergerd als je van jezelf al droog of beschadigd haar hebt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om droog haar tegen te gaan. Door de KMS Moist Repair lijn te gebruiken, voorkom je droog en beschadigd haar. Het geeft je haar een goede verzorging die het nodig heeft. Door de combinatie van de shampoo, conditioner en de Revival Creme geef je je haar een verzorgende boost en zorgt ervoor dat je springerige, statische haar sterk wordt verminderd.

Te vaak (en heet) wassen, vochtig haar

Zoals hierboven gezegd is, vermijd droog haar. Doordat je je haar en hoofdhuid te vaak wast, droog je je eigen haar uit. Té vaak is nooit goed en dat geldt helemaal voor het wassen. Daardoor blijft dus, door te vaak wassen, de elektrische schokjes in je haar zitten. 🧖🏼‍♀️

Als je je haren wast, was het dan met lauw water. Heerlijk een warme, hete douche, maar door te heet je haar te wassen droogt het alsnog uit!

Stel je komt met nat haar bij je werk aan, dat maakt opzich niet uit. Maar als je haar eenmaal opdroogt, wordt het gelijk weer statisch. Een tijdelijke oplossing is een nat doekje of een paar druppels met je handen deppen tegen je droge haar. Maar ook dat geldt, zodra het opdroogt wordt het meteen statisch.

Kledingstoffen

Polyester is een voorbeeld van een synthetische stof, draag dat zo min mogelijk! 🤔

Als je na een goede verzorging en minder je haren wassen nog steeds last hebt van statisch haar, dan kan je nadenken over bepaalde kledingstoffen. 👕 Vooral GEEN synthetische stoffen! Die stoffen zijn al super statisch van zichzelf het maakt het alleen maar erger. Door te kiezen voor katoen geef je je haar rust. Katoen is minder droog. 

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Ook als je vragen hebt over een ander product of merk, kun je natuurlijk bij onze klantenservice terecht.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *