Speciaal voor de vaders: Hoe doe ik het haar van mijn dochter?

Deel dit bericht!

De scholen zijn alweer een poosje begonnen. Om ‘s ochtends veel tijd aan het haar van je dochter te besteden hebben veel mensen niet over. Altijd maar die paardenstaart… Maar hoe zorg je er nou voor dat je er niet veel te veel tijd aan kwijt bent én dat je dochter naar school gaat met een frisse, vrolijke coupe? Wij hebben voor jou uitgezocht hoe je de tijd bespaart en je dochter alsnog rondloopt met een mega leuk kapsel!

Invlechten

Verdeel het haar in tweeën. Begin met één kant te verdelen in drie plukken. Zet desnoods de andere helft vast met een klem. Vanaf de bovenkant van het hoofd begin je in te vlechten met de drie plukken. Ga met de ronding van het hoofd mee. Je kan de vlecht helemaal door laten lopen naar de puntjes van het haar. Maar je kan ook halverwege een elastiek erin doen, zodat de einden van de vlecht een staart zijn. En precies hetzelfde doe je met de andere kant. Lijkt moeilijk, maar is het niet!

Gevlochten staart

Helemaal klaar met een ‘simpele’ paardenstaart? Toch blijft de staart snel en makkelijk in te doen. Tijd voor een upgrade! 

Borstel het haar goed door, zodat er geen klitten in zitten. Maak een hoge paardenstaart en zet deze vast met een elastiek zoals normaal. Stel dat het haar aan de pluizige kant is, kan je een spuit met wat water gebruiken en het glad maken. Hierdoor is het vlechten wat makkelijker. Verdeel de haren in 3 plukken en maak een vlecht. Zo simpel is het dus! Borstelen, staart, vlecht en vastzetten. 

Twee hoge staartjes

De op twee-na simpelste haarstijl voor een kind, zijn de twee hoge staartjes. Verdeel het haar in twee en maakt aan beide kanten een staart even hoog. Doe er wat leuke schuifjes of knipjes in en je maakt het al een stuk vrolijker! 

Om de staartjes nog iets specialer te maken, kun je er een mini vlechtje in maken. De staartjes heb je als het goed is al gemaakt. Begin met één kant. Pak een (dun) plukje vanuit de staart aan de voorkant en vlecht helemaal naar de punten van het haar. Doe hetzelfde aan de andere kant, en klaar!

De knot

De knot is een trend die ieder jaar weer voorbij komt. Voor jong en oud, het blijft leuk om ermee te spelen. Kies je ervoor om een strakke knot in te doen? Of juist een wat lossere knot? Een knot met een donut, of met een haarbandje? Alles kan! 

De knot in combinatie met los haar was een aantal jaar geleden ook een trend en is nog steeds blijven hangen. Wat je doet is je haar goed doorborstelen en het bovenste gedeelte apart houden van de rest. Door met een punt kammetje een goede scheiding te maken ziet het er wat strakker uit. En het enigste wat je dan hoeft te doen is een elastiekje gebruiken en het haar vast zetten in een knot. Door wat plukjes eruit te trekken wordt het wat speelser.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *