Hoe ga ik het best om met beschadigd haar?

Deel dit bericht!

Heb jij beschadigd haar en wil je graag weten wat je hier tegen kunt doen? Lees dan zeker verder. In deze blog helpen wij je namelijk met het tegengaan van dit veel voorkomende probleem. Wij hebben alle tips eenvoudig op een rijtje gezet zodat jij je beschadigde haar weer gezond krijgt en gezond kunt houden.

Bescherm je haar tegen hitte tools!

We beginnen gelijk met misschien wel de meest gemaakte fout als het gaat om beschadigd haar. Net voordat je naar het werk, school of een feestje gaat even snel onder de douche stappen en daarna je haar föhnen op standje ‘hoog’. Door de blootstelling aan hoge tempraturen breekt je haar snel af en wordt het droog. Nu is de vraag natuurlijk, hoe moet ik het dan drogen?

  • Gebruik een heatprotector. Wil je je haar toch graag even föhnen, gebruik een heatprotector en gebruik de föhn op de juiste manier. Zet de föhn niet op de hoogste stand, houd de föhn op minimaal 30 centimeter afstand en houd hem niet te lang op dezelfde plek.
  • Deppen, niet wrijven! Het beste is natuurlijk om helemaal geen hittetools te gebruiken en je haar te drogen aan de lucht of met een handdoek. Het is natuurlijk verleidelijk om dan lekker hard te wrijven, omdat het ‘massage’ gevoel fijn is. Toch moet je dit niet doen. De haarschubben gaan openstaan en breken af door de wrijving. Dep je haar droog en draai daarna de handdoek als een teulband in je haar.

Was je haar niet te vaak!

De één heeft hier meer last van dan de ander, maar als je vaak last hebt van beschadigd haar is het iedere dag wassen van je haar een afrader. Door het wassen van je haar gaan de haarschubben openstaan en wordt de natuurlijke talg van de hoofdhuid verwijderd. Deze talg is nodig om je haar gezond te houden. Wanneer de haarschubben open gaan staan, zal je haar makkelijker beschadigen en breekt je haar sneller af. Probeer dit dus zoveel mogelijk te voorkomen. Dit zou je al kunnen doen door na het wassen, je haar af te spoelen met koud water. Hierdoor gaan de haarschubben weer liggen en heeft het dus minder te verduren.

Gebruik een conditioner of masker.

Het herstellen van beschadigd haar doe je met een conditioner of met een masker. Zoals hierboven vertelt gaan de haarschubben openstaan wanneer je je haar met een shampoo wast. Met het gebruik van een goede conditioner hersteld het haar weer. De haarschubben gaan weer liggen en je haar voelt glad aan. Wellicht vraag je je nu af; waarom een conditioner kopen als ik ditzelfde effect kan bereiken met koud water? Het antwoord is heel simpel. Een conditioner bevat voedende ingrediënten die na het sluiten van de haarschubben je haar nog eens extra verzorgd.

Heb je last van ernstig beschadigd haar? Dan is het verstandig om 1 keer per keer gebruik te maken van een haarmasker. Dit herstelt het haar nog intensiever dan een conditioner. Een echte aanrader op het gebied van beschadigd haar is de KMS Tame Frizz Smoothing Reconstructor.

Borstel je haar niet met een normale borstel als het nat is.

Zoals nu al vaker benoemd in deze blog gaan je haarschubben openstaan na het wassen. Je moet het dan ook even de tijd geven om weer te laten herstellen. Dit betekent dat je nat haar niet zomaar moet gaan kammen of borstelen. Het beste is om je haar eerst te late drogen aan de lucht of je haar even goed droog te deppen en daarna in een handdoek wikkelen. Mocht je je haar toch willen borstelen wanneer het nog nat/vochtig is, gebruik een geschikte borstel. De speciaal ontworpen Wetbrush ontwarborstel is hier een geschikte borstel voor. De flexibele pinnetjes van deze borstel zijn heel eenvoudig te buigen zonder dat ze knappen. Hierdoor haal je knopen makkelijk uit het haar zonder het te beschadigen.

Slaap met je haar samen gebonden op een satijnen of zijde kussensloop.

Het slapen op een bijvoorbeeld katoenen kussensloop zorgt voor een ruwe wrijving. Hierdoor raken de haarschubben beschadigd. Vervang je kussensloop dus door een kussensloop van satijn of zijde. Los van het feit dat je hier misschien aangenamer op slaapt, zijn de stoffen ook heel glad. Dit zorgt er weer voor dat er minder ruwe wrijving ontstaat.

Een andere eenvoudige manier om wrijving te voorkomen is het slapen met een staart of knot. Mocht je hierbij een elastiekje gebruiken, maak dan gebruik van elastiekjes zonder metalen verbindingsstukje. Door het metaal raakt je haar eenvoudig beschadigd en breekt het makkelijk af. De elastieken van Invisibobble en Sibel zijn hier geschikt voor.

Voor vragen of opmerking kunt u altijd contact opnemen met onze professionele klantenservice. Dit kan via klantenservice@haarwereld.nl of 0529-480503.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *