Hoe gebruik ik een haarpommade juist?

Deel dit bericht!

Veel mannen maken de bekende fouten als ze een haarpommade willen aanbrengen in het haar. Je brengt een haarpommade namelijk anders aan dan bijvoorbeeld een clay, gel, paste of wax. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen om het gewenste resultaat te krijgen. Geen zorgen, na het lezen van deze blog doe je het voortaan altijd goed.

Laten we beginnen bij het begin. Het aanbrengen van een haarpommade kun je op twee manieren doen. Je kunt het product aanbrengen op vochtig/handdoek droog haar of op droog haar.

Aanbrengen op vochtig haar

Bij het aanbrengen van een haarpommade op vochtig haar creëer je het effect ‘wet-look’ wanneer het haar uiteindelijk is opgedroogd. Ook zal de pommade wat makkelijker te verdelen zijn.

Aanbrengen op droog haar

Bij het aanbrengen van een haarpommade op droog haar merk je direct dat het moeilijker is om het te verdelen. Wel creëer je veel meer structuur. Wil je een gestyled kapsel met een matte of natuurlijke finish? Kies er dan voor om het haar droog (of minimaal gedempt) te hebben voordat je de pommade aanbrengt.

Hoe breng ik een pommade aan?

Het begin is altijd het zelfde, breng een klodder pommade aan op de punt van je vinger. Smeer het product hierna goed uit en zorg ervoor dat het goed verdeeld is over je hele handpalmen. Dan komt nu het grootste verschil met de meeste stylingsproducten. Een pommade breng je aan OP het haar dus niet DOOR het haar. Dit is een groot verschil in vergelijking met het aanbrengen van wax, gel, paste of een andere type product. Daarnaast kun je nog een grote fout maken. De meeste mensen beginnen gelijk bij de kuif met smeren. Dit is de reden dat je kapsel zo snel ‘inzakt’. Het beste is om bij de zijkanten te beginnen en dan via de achterkant van je hoofd naar voor te werken. Zorg dat de pommade gelijkmatig verdeeld is over je kapsel. En onthoud, het is beter om een paar keer wat pommade bij te moeten pakken dan dat je in één keer te veel hebt gebruikt.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *