Hoe houd ik mijn gekleurde haar zo lang mogelijk mooi?

Deel dit bericht!

Heb jij geen zin om maandelijks in de kappersstoel te zitten? Je wilt natuurlijk voorkomen dat je mooie kleur vaal en dof wordt. Hoe houdt je je gekleurde haar zo lang mogelijk mooi?

Te vaak je haar wassen

haren wassen

Haar te vaak wassen is nooit goed, maar vooral als je je mooie kleur wilt behouden wordt dit sterk afgeraden. Doordat je je haar te veel wast, wordt je gekleurde haar steeds een beetje meer valer. Was in ieder geval je haar na de kleuring minstens 24 uur niet. Je verliest dan veel pigment van de kleur. Shampoos bevatten mineralen die de kleur kunnen beschadigen. De aanbevolen hoeveelheid wasbeurten per week is maximaal 3 keer.

Vermijd hitte!

Wat je echt niet wil is dat je haarkleur veranderd! Het maakt niet uit op welke manier hitte, al is het te heet douchen of te heet de föhn gebruiken, de kans bestaat dat je haarkleur gaat veranderen. Als je je haren wilt stylen, ga dan nooit hoger dan 180 graden. Gebruik hittebeschermers, zoals de Keune Style Hot Iron, of de KMS Therma Shape Hot Flex.

Gebruik de juiste producten

Als je je haar blonder heb geverfd, gebruik silver shampoo! Neem de Keune Care Silver Savior Shampoo, en de bijpassende Keune Care Silver Savior Conditioner. Dit zorgt voor de juiste verzorging van geblondeerd haar en neemt de gele gloed weg. Even laten intrekken en daarna grondig uitspoelen. 

Shampoos voor gekleurd haar verzachten en zorgen dat het haar gezond blijft. Normale shampoos vervagen kleuringen. Hierdoor wordt het haar kwetsbaar. De Keune Care Color Brillianz shampoo blijft de kleur een levendig en stralend effect geven. Dit niet alleen, deze shampoo heeft ook nog extra zijde proteïnen waardoor het haar zacht en glanzend blijft. De polymeren zorgen voor een betere doorkambaarheid. Dit is zeer belangrijk, aangezien het haar anders sneller kan beschadigen. De meeste shampoos voor kleur, bieden extra bescherming voor de zon, want ook zon kan de kleur aantasten.

Pas op voor chloor!

Je merkt het al snel na een middagje zwemmen. Chloor doet iets met je haar. Het maakt je haar droog, maar wat je echt niet wilt is dat je mooie, heldere, gekleurde haar groen wordt! Chloor in een zwembad kan reageren met een bepaalde basiskleur van sommige haarkleurformules en dat kan groenachtige tintjes opleveren. 

Het beste om dit te voorkomen is je haar daarna direct uit te spoelen met zuiver water. Zo spoelen de restjes chloor meteen weg. De kans door alles goed uit te spoelen is haarbeschadiging een stuk kleiner. Ook natuurlijk haar zonder een kleurtje.

Extra tips!

  • Te strakke elastiekjes. Bij geen enkel haar is dit goed, maar vooral voor gekleurd haar niet. Gekleurd haar is al super kwetsbaar door de chemische producten tijdens het kleuren. Het haar zal nog sneller breken.
  • Spuit geen parfum op je haar. Als je parfum spuit in je haar, kan het op je hoofdhuid terecht komen. De parfum zorgt voor uitdroging. 
  • Ontwar je haar voor het wassen! Nat haar is nog eens extra kwetsbaar. Door je haar droog te ontwarren en daarna te wassen met de speciale kleur producten, geef jij jouw haar de juiste bescherming.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *