Hoe kan ik hoofdroos behandelen?

Deel dit bericht!

Als je hoofdroos hebt kun je daar behoorlijk last van hebben. Veel mensen schrijven hoofdhuidproblemen toe aan hun haar en kopen vervolgens producten voor het haar. De oorzaak ligt vaak bij de hoofdhuid zelf en niet bij het haar! Met haarproducten los je de problemen dus niet op, maar maak je het alleen maar erger mee. In deze blog kom je alles te weten over hoe je hoofdroos wel kan behandelen.

Hoe kan ik hoofdroos behandelen?

Wat is hoofdroos?

Roos is een vervelende, maar ongevaarlijke aandoening! Ongeveer 50% van de mensen hebben er wel eens last van gehad. Maak je dus geen zorgen, het kan iedereen overkomen.

Het is handig om vast te stellen dat het echt om hoofdroos gaat. Als kapper of professional in het vak zul je roos waarschijnlijk makkelijk herkennen. Consumenten verwarren roos nog wel eens met een droge hoofdhuid. In beide gevallen is er sprake van schilfervorming, maar er zijn een aantal duidelijke verschillen waardoor je beide uit elkaar kunt houden. Roos is geel en bij een droge hoofdhuid zijn de schilfers wit. Bij roos zitten de schilfers meestal vast aan de hoofdhuid en zijn het dikkere schilfers. Bij een droge hoofdhuid zijn deze een stuk fijner en zitten niet heel vaak vast op de hoofdhuid.

Wat is de oorzaak van roos?

Bij mensen die last hebben van hoofdroos vernieuwen de hoofdhuidcellen zich twee keer te snel. Deze cellen kunnen zich hierdoor niet goed verdelen om een nieuwe laag te maken. Ze gaan daarentegen aan elkaar plakken en zullen opgegeven moment zichtbaar zijn als gele schilfers.

Bij een gezonde hoofdhuid vernieuwt de huid zich continu, de cellen delen zich en vormen vervolgens een nieuwe laag. De oude cellen gaan dood en laten vanzelf los. Deze zijn zo klein dat je ze niet kunt zien met het blote oog.

Hoe behandel ik hoofdroos?

Roos is gelukkig goed te behandelen. Mediceuticals heeft speciaal voor roos een complete kit samengesteld. Deze bestaat uit een treatment, shampoo en conditioner. Deze producten richten zich op de hoofdhuid en dus niet op het haar.

Stappenplan behandelen hoofdroos
Stappenplan

Bezoek hier de productpagina van de Mediceuticals Treatment Kit Dandruff.

Ben je een professional? Dan zijn de literverpakkingen van Mediceuticals wellicht een betere optie.

Het is aan te raden om te starten met de complete kit. Nadat je deze behandeling voor een maand hebt gevolgd, kun je alleen gebruik maken van de shampoo en conditioner.

De Mediceuticals Scalpro borstel

Mensen met hoofdhuidproblemen hebben vaak moeite met het borstelen van hun haren. Het doet pijn en gaat gepaard met veel haaruitval. De Mediceuticals Scalpro Hairbrush ontwart het haar eenvoudig en glijdt moeiteloos door het haar. De siliconen pinnen beschermen de hoofdhuid waardoor je minder irritatie ervaart op de hoofdhuid. Ook zonder hoofdhuidproblemen is dit een fantastische borstel voor alledaags gebruik. Het is ook niet voor niets onze best verkochte borstel.

Heb je vragen?

Laat het onze specialisten weten en we staan klaar om jou zo goed mogelijk te helpen. Ook voor andere vragen staan wij altijd klaar. Just let us know 😉

Merken: Mediceuticals

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *