Hoe kan ik mijn vette hoofdhuid behandelen?

Deel dit bericht!

Als je vet haar hebt kun je daar behoorlijk last van hebben. Het ziet er namelijk onverzorgd uit, terwijl je er juist heel veel mee bezig bent. Veel mensen schrijven hoofdhuidproblemen toe aan hun haar en kopen vervolgens producten voor het haar. De oorzaak ligt vaak bij de hoofdhuid zelf en niet bij het haar! Met haarproducten los je de problemen dus niet op, maar maak je het meestal alleen maar erger. In deze blog kom je alles te weten over hoe je een vette hoofdhuid wel kan behandelen.

Hoe kan ik mijn vette hoofdhuid behandelen?

Wat is een vette hoofdhuid?

Als je haar na het wassen al snel weer vies en vet aanvoelt, dan is het haar zelf niet het probleem maar de hoofdhuid. Je hebt last van een vette hoofdhuid. Je reactie is waarschijnlijk om je haar weer te wassen, omdat het dan even fris voelt. Het zal op de lange termijn helaas niet helpen, omdat je het probleem zelf, de hoofdhuid, niet aanpakt. Behandel je je vette hoofdhuid niet? Dit kan zorgen voor een overschot aan talg en verstopte haarzakjes. Dit vergroot de kans op haaruitval!

Wat is de oorzaak van een vette hoofdhuid?

Een overtallige productie van talg is de oorzaak van vet haar of een vette hoofdhuid. De oorzaak van de overtollige productie kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder lees je de meest voorkomende oorzaken:

  1. Hormonale verandering; denk aan puberteit, zwangerschap, menstruatie, menopauze etc.
  2. Stress; verhoogde talgproductie kan komen door de aanmaak van testosteron en cortisol.
  3. Voeding; een ongezond eetpatroon zorgt voor aanmaak van extra talg.
  4. Hitte; denk aan te heet douchen, warm weer of hittestyling.
  5. Erfelijkheid; bepaalde genen kunnen invloed hebben op de hoeveelheid talg die de klieren produceren.
  6. Het gebruik van verkeerde en agressieve haarproducten.

Hoe behandel ik mijn vette haar?

Aangezien je waarschijnlijk al heel veel verschillende producten hebt gebruikt en denkt goed te wassen, denk je nooit van je vette haar af te kunnen komen. Dit komt omdat veel wassen ook niet de oplossing is (eerder een oorzaak). Hoe je er wel van af komt, lees je hieronder:

Ten eerste is het heel belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Daarbij is het ook belangrijk dat je niet te veel gebruikt van het product. Als je de formaat van euromunt aanhoud, zit je goed! Een shampoo moet de hoofdhuid reinigen en kalmeren zonder dat het de essentiële vetzuren van de hoofdhuid verwijdert. Een shampoo die deze eigenschappen heeft, is de Solv-X shampoo van Mediceuticals. Na het wassen is het belangrijk om de zuurgraad van de hoofdhuid te neutraliseren met een hoofdhuidconditioner.

Is het haar en de hoofdhuid echt heel vet? Dan maak je gebruik van een voorbehandelingsmiddel. Je hebt dan baat bij een Treatment Kit. Een complete behandeling die zijn vruchten afwerpt.

Gebruiksaanwijzing Mediceuticals Treatment Kit

DE MEDICEUTICALS SCALPRO BORSTEL

Mensen met hoofdhuidproblemen hebben vaak moeite met het borstelen van hun haren. Het doet pijn en gaat gepaard met veel haaruitval. De Mediceuticals Scalpro Hairbrush ontwart het haar eenvoudig en glijdt moeiteloos door het haar. De siliconen pinnen beschermen de hoofdhuid waardoor je minder irritatie ervaart op de hoofdhuid. Ook zonder hoofdhuidproblemen is dit een fantastische borstel voor alledaags gebruik. Het is ook niet voor niets onze best verkochte borstel.

HEB JE VRAGEN?

Laat het onze specialisten weten en we staan klaar om jou zo goed mogelijk te helpen. Ook voor andere vragen staan wij altijd klaar. Just let us know 😉

Merken: Mediceuticals

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *