Hoe kan ik zelf mijn haar verven?

Deel dit bericht!

Wil je je haar niet perse bij de kapper verven? En hoop je dat het thuis goed moet komen, maar stiekem denkt dat het fout gaat en vlekken krijgt? Overal op YouTube staan tutorials hoe je dit het beste kan doen. Maar is dit betrouwbaar? Hieronder vind je de beste manieren hoe je zelf je haar kunt verven. Let’s do it!

Allereerst is het wel belangrijk dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Om zelf je haar te verven heb je het volgende nodig:

  • Oude kleren
  • Handdoek
  • Haarverf met kwast
  • Handschoenen
  • Borstel of kam
  • Bakje of flesje om in te mengen
  • Evt. een haarklem

De ‘goede’ kleur

Als eerste stap is het goed om te weten welke kleur je je haar wilt verven. Maar denk hierbij wel na dat sommige kleuren je juist tegen kunnen werken. Stel je wilt bruin naar licht blond, weet dan dat het zomaar een verkeerde kleur kan worden waar je niet op had gehoopt. Dat niet alleen, je haar wordt ook nog eens beschadigd. 

De allerbeste kleur haarverf die je kan kiezen, zijn de kleuren die het meest bij je eigen haarkleur zitten. De pigmenten die in de verf zitten komen het meest overeen met je eigen haar, dus vandaar. Beschadiging van het haar is dan het minst. Ook belangrijk en niet te vergeten; kijk of de kleur bij je huidskleur past!

Let op! Ook al zie je veel verpakkingen liggen in winkels waarop vrouwen staan met het meest glanzende kleur effect ooit, neem in je achterhoofd dat dit waarschijnlijk niet gebeurd. Ieder haar is anders. Check eerst of je allergisch bent voor een bepaald ingrediënt. Het is namelijk zonde als je er achteraf achter komt dat je er allergisch voor bent.

Welke haarverf is de beste optie?

Het kleuren van je eigen haar resulteert bij velen in een teleurstelling. Maar je wilt dat natuurlijk voorkomen. Door een goede haarverf in combinatie met de juiste materialen te gebruiken om de verf aan te brengen, kom je al een heel eind! 

De Goldwell Topchic Hair Color Tube 60ml. maakt het een stuk eenvoudiger. Door een kleur te pakken (uit het ruime assortiment) die jij wilt, voorkom je die teleurstelling. Deze haarverf maakt de kleur een stuk intenser. De kleur blijft lang zitten, waardoor je super langer van je kapsel kan genieten! 

De KIS Cream Color is ook een goede optie. Ook deze lijn heeft veel kleuren waar vast een voor jou bij zit! Deze crème biedt volledige grijsdekking. Door verzorgende ingrediënten, wordt er een extra boost aan glans gegeven.

Stappen die hierna volgen:

  • Zorg dat je een (oude) handdoek onder je haar hebt. Stel je schiet uit of iets dergelijks. Trek daarom ook oude kleren aan.
  • Maak de verf klaar, check altijd de gebruiksaanwijzing!
  • Verdeel de haren door middel van klemmen. 

Verf de contouren. Dus bij de aanzet en de randen van je haar. Wees niet zuinig met de verf hierbij. Maar doe er niet te lang over. De verf trekt dan namelijk al in bij de aanzet. Kleurverschil is een No Go!

Heb je de contouren en de aanzet geverfd? Verf dan de overige delen van je haar. Doe dit plukje voor plukje, zodat je zeker weet dat je geen pluk overslaat. Zet je geverfde haar niet vast met klemmen! Raak het daarna ook niet meer aan, want dat veroorzaakt vlekken. Houdt je aan de juiste inwerktijd van de verf.

Kleuren shampoos!

De bovenste stappen doorlopen? Niet te vergeten, gebruik verzorgende producten gericht op gekleurd haar! Spoel na de verfbeurt je haar uit met een kleur shampoo. www.haarwereld.nl biedt jou veel opties! Niet alleen shampoos, maar ook bijpassende producten. Neem de gehele Keune Care Color Brillianz lijn. Of de Goldwell Dualsenses Color lijn. Haarwereld biedt jou goede kwaliteit!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Ook als je vragen hebt over een ander product of merk, kun je natuurlijk bij onze klantenservice terecht.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *