Hoe krijg ik kauwgom uit mijn haar?

Deel dit bericht!

Waarschijnlijk is het jou ook wel overkomen, niet liegen! Een stukje haar (of zelfs een grote pluk) uit je haar moeten knippen, omdat er kauwgom vast zit in jouw haar. Dit is zeker niet de enigste oplossing. Wij hebben tips voor jou hieronder op een rijtje gezet, om jouw haar te redden!

Olijfolie & pindakaas?

Allereerst heb je een aantal dingen nodig voordat je te werk kan gaan. Wat je namelijk gaat gebruiken is olijfolie of pindakaas en een shampoo. Pindakaas? Yes! Jij hebt vast wel een pot pindakaas in je keukenkastje staan. Pinda’s breken kauwgom af. Dat zorgt ervoor dat je haar gladder wordt. Datzelfde geldt voor olijfolie. De vettige ingrediënten die erin zitten, maken je haar glad.

Hoe verder?

Gebruik je vingers of een oude tandenborstel om je pluk in te smeren met de pindakaas of olijfolie. Pas wel op dat je het meeste concentreert op de plek met de kauwgom in jouw haar, in plaats van het overal te smeren. Zet desnoods de rest van je haar vast met elastiekjes of een knip om dat apart te houden. Laat dit goed intrekken. De kauwgom wordt namelijk minder plakkerig.

Wanneer de kauwgom goed genoeg is ingetrokken, kun je dit zachtjes met je vingers uit je haar halen. Een kam of borstel moet je niet gebruiken! Je wilt namelijk niet dat de kauwgom nog meer wordt verspreid door je haar. Door gebruik te maken van een papieren handdoekje, trek je de kauwgom er beter uit. Stel dat de kauwgom nog steeds vast zit, doe dan de eerste stap weer volledig opnieuw.

Wanneer dit is gelukt, geef dan je haar een goede wasbeurt met een normale shampoo. Dan krijgt jouw haar weer de voeding die het nodig heeft.

Bevriezen

Wanneer de hierboven uitgelegde methode niet werkt, probeer dan een ijsklontje tegen de kauwgom aan te drukken. De kauwgom wordt dan hard en brokkelt uit je haar. Hopelijk helpen deze tips jou tegen die irritante plakkerige snoepgoed!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 

Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *