Hoe krijg ik meer volume in mijn haar?

Deel dit bericht!

We dromen ervan… Een dikke bos haar met veel volume! In de werkelijkheid valt dat nog wel eens tegen. Je probeert van alles, maar niks werkt. Wij hebben hieronder een aantal tips die je wellicht kunnen helpen om meer volume in je haar te krijgen. 

Belangrijk is om je haar voldoende aandacht te geven die het nodig heeft. Dit betekend juiste voedingsproducten gebruiken, rustig borstelen, niet te vaak wassen etc. Waarom?

Simpel! Wanneer je je haar te vaak gaat wassen, wordt het dunner. Als dat gebeurd, wordt je haar futloos en té zacht waardoor je je haar niet zo goed kunt stylen en alles uitzakt. Was jij wel vaker je haar omdat het anders vettig wordt? Lees hier onze blog over het tegengaan van vettig haar.

Omgekeerd fohnen

Omgekeerd föhnen is een techniek waarbij je je haar föhnt terwijl je je hoofd naar beneden houdt. Dit kan helpen om meer volume in je haar te krijgen, omdat het lucht in je haar blaast terwijl je het droogt. Door je haar naar beneden te föhnen, creëer je ook meer ruimte tussen de haren, wat kan helpen om het volume te behouden.

Om omgekeerd te föhnen, volg je de volgende stappen:

  1. Maak je haar nat en breng eventueel een volumepoeder of -spray aan op de wortels.
  2. Houd je hoofd naar beneden en föhn je haar met een lage of gemiddelde temperatuur.
  3. Föhn je haar in secties, zodat je het hele haar goed kunt drogen.
  4. Als je haar bijna droog is, kun je de luchtstroom op een hogere stand zetten om je haar te fixeren.
  5. Laat je hoofd omhoog komen en föhn je haar verder op de gewenste manier.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat omgekeerd föhnen niet geschikt is voor alle haartypen. Als je fijn of beschadigd haar hebt, kan omgekeerd föhnen te veel stress op je haar zetten en kan het juist leiden tot minder volume. In plaats daarvan kun je beter een andere techniek gebruiken, zoals het gebruik van een volumepoeder of een ronde borstel tijdens het föhnen.

Te vaak je haar wassen?

Het is inderdaad zo dat te vaak je haar wassen kan leiden tot minder volume. Als je je haar te vaak wast, kan dit leiden tot een uitdrogend effect op het haar, waardoor het kan gaan pluizen en er minder volume uitziet. Bovendien kan het wassen van je haar met te veel warm water de natuurlijke oliën uit je haar verwijderen, wat kan leiden tot droog en beschadigd haar.

Het is daarom aan te raden om je haar niet te vaak te wassen, maar in plaats daarvan te kiezen voor een routine die beter past bij jouw haar- en huidtype. Voor sommige mensen betekent dit dat ze hun haar elke dag moeten wassen, terwijl anderen het langer kunnen uithouden tussen wasbeurten. Een droogshampoo kan ook helpen om de oliën in je haar op te vangen en ervoor te zorgen dat het er fris uitziet tussen wasbeurten. Als je nog steeds problemen hebt met minder volume na het wassen van je haar, kun je proberen om een speciaal volumegevend shampoo en conditioner te gebruiken of om te experimenteren met andere haarstylingtechnieken.

Droogshampoo

Droogshampoo kan je helpen om meer volume in het haar te krijgen. Dit komt omdat droogshampoo olie absorberende deeltjes bevat die overtollig olie uit het haar verwijderen. Als je haar te veel olie bevat, kan het zwaar en plakkerig aanvoelen en er vaak minder volume uitzien. Door droogshampoo te gebruiken, kun je de oliën uit je haar verwijderen zonder het te hoeven wassen, wat kan helpen om het volume te behouden of zelfs te vergroten.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat droogshampoo niet hetzelfde is als een normale shampoo en dat het niet hetzelfde effect heeft op het haar. Als je het te vaak gebruikt, kan het leiden tot droog en beschadigd haar. Het is daarom aan te raden om het alleen te gebruiken wanneer het nodig is en om je haar regelmatig te wassen met een normale shampoo om ervoor te zorgen dat het gezond en glanzend blijft.

Stijl- of krultang

Ook een stijltang of krultang kan helpen om meer volume in het haar te krijgen. Dit komt omdat de hitte van de tang het haar kan helpen om te bewegen en te krullen, wat kan leiden tot meer volume.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een stijltang of krultang teveel kan leiden tot droog en beschadigd haar. Het is daarom aan te raden om hittebeschermende producten te gebruiken en de tang niet te vaak te gebruiken.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *