Hoe verzorg je gespleten haarpunten?

Deel dit bericht!


Natuurlijk willen we allemaal glanzend en gezond haar, maar soms kunnen gespleten haarpunten een spelbreker zijn. Gespleten haarpunten ontstaan wanneer de uiteinden van je haarvezels splijten en er niet meer op hun best uitzien. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om gespleten haarpunten te verzorgen en te voorkomen. In dit blog gaan we je laten zien hoe je dat kunt doen, en we zullen ook een aantal handige producten van haarwereld.nl aanbevelen.

Wat zijn gespleten haarpunten?

Gespleten haarpunten, ook wel bekend als trichoptilosis, zijn als kleine haarscheurtjes aan het einde van je haarlokken. Ze ontstaan meestal als gevolg van overmatige hitte, chemische behandelingen, ruwe borstels of gewoonweg door ouderdom. Wanneer de beschermende buitenlaag van je haar, ook wel de cuticula genoemd, beschadigd raakt, kunnen de binnenste haarvezels uitdrogen en splitsen.

Hoe kun je gespleten haarpunten voorkomen?

 1. Vermijd overmatige hitte: Het gebruik van hete stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen kan je haar beschadigen. Probeer ze minder vaak te gebruiken en gebruik altijd een hittebeschermend product voordat je aan de slag gaat. Probeer je haar ook op een lagere temperatuur te stylen.
 2. Beperk chemische behandelingen: Te veel kleuren, bleken of permanenten kan je haar verzwakken en gespleten haarpunten veroorzaken. Als je deze behandelingen nodig hebt, zorg er dan voor dat je ze niet te vaak herhaalt en gebruik altijd kwaliteitsproducten.
 3. Vermijd ruw borstelen: Kam je haar voorzichtig met een brede kam of een borstel met zachte borstelharen. Begin bij de punten en werk langzaam naar boven om knopen en schade te voorkomen.
 4. Regelmatig trimmen: Het is belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan om gespleten haarpunten te verwijderen. Als je dit niet doet, kunnen de gespleten punten zich verder verspreiden naar de rest van je haar.
 5. Hydratatie: Gebruik hydraterende haarproducten zoals conditioner en haarmaskers om je lokken gezond en gehydrateerd te houden. Droog haar is vatbaarder voor gespleten punten.

Hoe kan je gespleten haarpunten behandelen?

Als je al last hebt van gespleten haarpunten, maak je geen zorgen. Er zijn manieren om ze te verzorgen en te verbeteren:

 1. Haaroliën: Haaroliën zoals arganolie, kokosolie of jojoba-olie kunnen helpen om gespleten haarpunten te voeden en te verzachten. Breng een kleine hoeveelheid aan op de beschadigde punten en laat het een nacht inwerken voordat je het uitspoelt.
 2. Leave-in conditioners: Leave-in conditioners zijn geweldig voor dagelijkse verzorging. Ze hydrateren je haar en helpen gespleten haarpunten te voorkomen.
 3. Proteïnebehandelingen: Soms hebben je lokken een proteïneboost nodig om sterker te worden. Zoek naar producten die speciaal zijn ontworpen om beschadigd haar te herstellen.
 4. Beschermende stylingsproducten: Gebruik stylingproducten die bescherming bieden tegen hitte en andere schadelijke invloeden. Zo houd je je haar gezond en voorkom je verdere schade.
 5. Kies de juiste kam of borstel: Gebruik een kam met brede tanden of een borstel met zachte borstelharen om je haar voorzichtig te ontklitten en te stylen zonder extra schade te veroorzaken.

Haarverzorgingsproducten van Haarwereld.nl

Nu je weet hoe je gespleten haarpunten kunt verzorgen en voorkomen, wil je misschien weten waar je de juiste producten kunt vinden.

 • Shampoos en conditioners: Zoek naar producten die speciaal zijn ontworpen voor beschadigd haar of gespleten haarpunten. Producten zoals de Goldwell Rich Repair shampoo en conditioner kunnen je haar versterken en hydrateren.
 • Haaroliën: Haarwereld.nl heeft een breed assortiment aan haaroliën om je lokken te voeden en te herstellen. Probeer de Arganolie voor zichtbare verbetering.
 • Stylingproducten: Of je nu op zoek bent naar hittebeschermingssprays, leave-in conditioners of haarserums, wij hebben dat voor jou!

Met de juiste zorg en producten van Haarwereld.nl kun je die gespleten haarpunten aanpakken en genieten van gezond, glanzend haar. Vergeet niet om ook regelmatig naar de kapper te gaan voor een trimbeurt om je haar in topconditie te houden. Je haar zal je dankbaar zijn!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *