Hoe voorkom ik pluizig haar?

Deel dit bericht!

Je herkent het vast wel! Een keer met de borstel door je haar heen en bam, al je haar plakt aan je gezicht, het wil niet goed zitten, plukjes gaan overal en nergens heen en alles wat je probeert helpt niet… Toch kan je pluizig, fluffy of ontploft haar onder controle krijgen! Ik geef je antwoord op de vraag: ‘hoe voorkom ik pluizig haar?

Droog haar ziet er onverzorgd en onhandelbaar uit…

Als je pluizig of springerig haar hebt, is het een schreeuw om hulp omdat je haar uitgedroogd is. Droog haar breekt sneller af en er steken korte haartjes uit. Daarom kan het zijn dat je haar krullend, pluizig, fluffy, droog of beschadigd wordt. Bij droog haar staan je haarschubben open, waardoor je haar vocht op wil nemen uit de omgeving. Deze haarschubben zorgen alleen maar meer voor uitdroging, wat weer zorgt voor pluizig haar. 

Oorzaken?

Pluizig haar heeft verschillende oorzaken. De meesten kun je makkelijker voorkomen nu je de oorzaken weet:

  • Je hebt krullend of dun haar. In het algemeen zorgen krullen voor meer uitdroging dan stijl haar. Dit kan leiden tot pluizig haar. Bij dun haar springen kleine haartjes sneller allerlei kanten op, waardoor dat een springerig effect geeft.
  • Slechte verzorging van je haar. Als je je haar slecht verzorgd, maakt dat de pluizigheid alleen maar erger. Stel je gebruikt de verkeerde producten voor je haar/haartype, krijgt jouw haar niet die voldoende verzorging. Neem een voorbeeld aan je haar dat als touw voelt, er niet goed doorheen komen met de borstel, trekt veel haren mee met het borstelen en wordt daarna super pluizig. Als je shampoo’s gebruikt die ingredienten bevatten zoals alcohol en agressieve sulfaten, is de kans veel groter op pluishaar.
  • Teveel zon op je hoofd is niet alleen slecht voor je hoofdhuid, ook je haar raakt super beschadigd door een te grote hoeveelheid zon, chloor of zee.
  • Het permanenten of verven van je haren wordt het ook niet bepaald beter op. Je weet vast wel dat het ervoor zorgt dat dit je haar beschadigd. Dit geldt ook voor pluishaar.
  • Door hitte styling, zoals een föhn, krultang of stijltang, droogt je haar nog meer uit. Maar dit niet alleen, te heet douchen zorgt nog meer voor uitdroging, pas op! Het hete water opent de haarschubben, wat niet goed is voor uitdroging.
  • De kachel staat in de winter veel hoger, wat ervoor zorgt dat de lucht droger wordt, kortom het winterse weer heeft ook niet bepaald een goede bijdrage.

Shampoos voor pluizig haar!

In onze webshop, www.haarwereld.nl & www.petrashaarwereld.nl bieden wij verschillende shampoos die het pluizige haar een verzorgende boost geven en zelfs voorkomen:

  • Neem de Keune Keratin Smooth lijn, shampoo en conditioner. Deze producten in combinatie met elkaar geven de optimale hydratatie aan je haar met een prachtige glans. De shampoo is een milde shampoo die het haar intensief voedt. Je haar wordt beter doorkambaar en beschermt voor het afbreken.
  • Maar ook de Just Smooth lijn van Goldwell. De bijbehorende shampoo is een anti-pluis shampoo voor pluizig en weerbarstig haar. Net zoals die van Keune, een milde shampoo. Kleurverlies wordt geminimaliseerd. Het haar wordt beter handelbaar en pluisvrij.
  • Wat ook een goede verzorging tegen pluishaar is, is de KMS Tame Frizz lijn. Deze shampoo is een natuurlijke reiniging die pluis voorkomt. Deze lijn verandert de innerlijke haarstructuur. Hierdoor wordt pluis voorkomen.
Heb je vragen of twijfel je ergens over? 

Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Ook als je vragen hebt over een ander product of merk, kun je natuurlijk bij onze klantenservice terecht. 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *