Hoe weet je of je haar dood is?

Deel dit bericht!

Dood haar. Het komt vaak voor en is ook normaal dat het gebeurd. Eens in de zoveel tijd is het daarom ook nodig om je punten er af te knippen. Maar hoe weet je nou echt of je haar dood is? En wat doe je er tegen? Wij hebben dat voor je uitgezocht en dat lees je hieronder! 

Maar eerst… Wat betekent dood haar?

Dood haar is haar dat niet meer groeit en niet meer leeft. Het zit vast aan je hoofd, maar het heeft geen bloedvaten of zenuwen, dus het voelt niets en krijgt ook geen voeding van je lichaam. Het deel van het haar dat je op je hoofd ziet en dat uitsteekt, wordt ook wel het haarschacht genoemd. Dit is het deel dat je kunt knippen, stylen en verzorgen.

Wanneer haar dood is, betekent dit dat de haarzakjes, de kleine zakjes onder je huid waaruit je haar groeit, geen nieuw haar meer maken. De groeifase van het haar is afgelopen, en na verloop van tijd zal het oude haar uitvallen en plaatsmaken voor nieuw haar dat groeit vanuit de haarzakjes.

Het is normaal dat haar dood wordt na een bepaalde tijd. Gemiddeld groeit haar ongeveer een halve centimeter per maand, en het blijft groeien voor een paar jaar voordat het uitvalt. Dit is onderdeel van de natuurlijke cyclus van je haar. Daarom is het belangrijk je puntjes regelmatig te laten knippen.

Hoe kan je merken dat je haar dood is?

Hoe je kan merken dat je haar dood is, ligt aan verschillende dingen.

  • Gebrek aan glans. Dood haar heeft meestal een doffe uitstraling. Het mist de natuurlijke glans wat gezond haar ook heeft.
  • Gespleten haarpunten. Dood haar kan gespleten haarpunten ontwikkelen. Deze punten zien er gespleten of rafelig uit en kunnen verder omhoog splitsen als ze niet worden afgeknipt.
  • Broos en breekbaar. Dood haar kan broos en kwetsbaar worden. Het kan gemakkelijk breken, vooral als het onderworpen is aan veel haarstyling, hitte of chemische behandelingen.
  • Weinig elasticiteit. Als je een haarstreng tussen je vingers rekt en het breekt gemakkelijk zonder terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm, kan dit duiden op dood haar.
  • Beperkte groei. Als je haar nauwelijks lijkt te groeien en er geen nieuwe haartjes op je hoofdhuid verschijnen, kan dit erop wijzen dat je haar in de rustfase zit en niet meer groeit.
  • Moeilijk te stylen. Dood haar kan moeilijk te stylen zijn en kan niet goed reageren op haarproducten of hitte styling tools.

Het is belangrijk om te onthouden dat haar van nature na verloop van tijd kan uitvallen en dat sommige mate van beschadiging normaal is, vooral als gevolg van dagelijkse blootstelling aan elementen zoals zonlicht en vervuiling. Alleen als je merkt dat je haar erg beschadigd is en je je zorgen maakt over de gezondheid ervan, kun je het beste een kapper of een andere professional vragen voor advies over hoe je je haar het beste kunt verzorgen en herstellen.

Producten voor beschadigd haar!

In ons assortiment hebben wij veel producten tegen beschadigd haar. Deze producten voeden het haar tot diep in de haarwortels en maken een extra beschermlaagje aan.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *