Hoe werk je uitgroei bij?

Deel dit bericht!

Je komt heerlijk van een middagje relaxen bij de kapper thuis. Je haar zit helemaal top en de kleur is weer bijgewerkt. Maar een zo’n maand later komt je eigen haarkleur tevoorschijn… Hoe werk je alleen je uitgroei bij? En kan je dit zelf thuis ook doen? Wij hebben de antwoorden op deze vragen, lees beneden snel verder!

Wat is uitgroei?

Uitgroei is het deel van het haar dat dichtbij de hoofdhuid groeit en (nog) niet gekleurd is, terwijl de rest van het haar al wel gekleurd is. Dat komt vaak voor wanneer iemand zijn of haar haar verft of kleurt en na verloop van tijd het haar uitgroeit. Dan ontstaat er een zichtbare grens tussen de gekleurde delen van het haar en de natuurlijke haarkleur bij de wortels. Soms kan het er wat onverzorgd uitzien en daarom kiezen sommige mensen ervoor om hun uitgroei bij te werken door het weer opnieuw te verven of kleuren.

Professioneel een uitgroei bij laten werken, hoe gaat dat?

Het bijwerken van een uitgroei kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de haarkleurtechniek die wordt gebruikt en de persoonlijke voorkeur van de klant. Een behandeling voor je uitgroei vereist nauwkeurigheid om ervoor te zorgen dat het haar er natuurlijk uitziet en de kleur gelijkmatig wordt verdeeld. Daarom wordt dit vaak door professionals gedaan.

De kapper kijkt vaak naar de textuur en haartype van jouw haar. Dan kan hij/zij bepalen welke kleurtechniek het beste bij jouw haar soort past. Daarna wordt de kleur gekozen die het beste past bij jouw natuurlijke haarkleur en de geverfde delen. Deze verf wordt klaargemaakt voor gebruik. De kapper brengt waarschijnlijk de verf aan met een kwast of kam. De kleur wordt gelijkmatig verdeeld en zij zorgen ervoor dat er geen plekken worden overgeslagen.

Nadat de verf erin zit is het de bedoeling dat de verf zich een tijdje laat intrekken. Dit verschilt ook weer van het haartype en kleur. Wanneer de verf zich goed heeft ingetrokken, is het tijd om de verf eruit te spoelen. De kapper zal conditioner aanbrengen om het haar zacht en glanzend te maken. Als al deze stappen zijn gedaan, wordt jouw haar gestyled. 

Kan je jouw uitgroei thuis laten bijwerken?

Jazeker! Je kunt je uitgroei thuis bijwerken. Er zijn veel doe-het-zelf haarkleur kits verkrijgbaar in drogisterijen en online die je kunt gebruiken om je uitgroei bij te werken. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking nauwkeurig op te volgen om de beste resultaten te krijgen.

Houd er wel rekening mee dat het thuis bijwerken van je uitgroei niet altijd de beste optie is. Het kan moeilijk zijn om de kleur gelijkmatig aan te brengen en als je de verkeerde kleur kiest of de verf te lang laat inwerken kan het leiden tot ongewenste resultaten. Overweeg altijd om een professionele kapper te raadplegen als je niet zeker bent van wat je doet!

Stappen voor het zelf bijwerken van jouw uitgroei!
  1. Kies de juiste kleur. Selecteer een haarkleur die overeenkomt met de kleur van je reeds geverfde haar. Als je twijfelt over welke kleur je moet kiezen, raadpleeg dan een professionele kapper.
  2. Bereid de verf voor. Volg de instructies op de verpakking om de verf goed te mengen.
  3. Bescherm je huid. Breng een beetje vaseline aan langs de haarlijn om te voorkomen dat de verf op je huid terechtkomt.
  4. Verdeel het haar in secties: Verdeel het haar in secties en zet het vast met clips. Begin met het aanbrengen van de verf op de uitgroei bij de haarlijn en werk zo verder.
  5. Breng de verf aan. Breng de verf aan op de uitgroei met behulp van een kwastje of applicator. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig verdeelt en geen stukjes overslaat.
  6. Laat de verf intrekken. Laat de verf intrekken volgens de instructies op de verpakking. Houd de tijd nauwlettend in de gaten om overbelichting te voorkomen.
  7. Spoel de verf uit. Spoel de verf grondig uit met water. Zorg ervoor dat je alle verf eruit spoelt om vlekken te voorkomen.
  8. Conditioneer het haar. Breng na het uitspoelen van de verf een conditioner aan op het haar om het zacht en glanzend te maken.

Wanneer dit niet echt een optie voor jou is, bestaan er ook nog touch up sprays! Deze sprays en poeders zorgen ervoor dat de uitgroei voor een bepaalde tijd niet zichtbaar is. Deze producten zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Kies de kleur die het dichtstbij jouw geverfde haarkleur komt.

En tadaa..! Wanneer je alle stappen goed gevolgd hebt of het via een professional hebt laten doen, zit jouw haar weer tiptop in orde. Geniet heerlijk van jouw frisse ‘nieuwe’ kleur!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *