Houdbaarheid van haarproducten

Deel dit bericht!

Houdbaarheid van haarproducten, bestaat dat echt? Jazeker! Net als dat er op make-up een bepaalde houdbaarheidsdatum zit, geldt dat ook voor haarproducten. Ook haarproducten verliezen na verloop van tijd hun houdbaarheid: de holdfactor neemt af, een product wordt waterig of gaat misschien raar ruiken..

Waar kan jij de houdbaarheid van haarproducten vinden?

houdbaarheid-van-haarproducten

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: de houdbaarheidsdatum van haarproducten kun je in principe op de verpakking vinden. Ja, leuk, dat zal wel. Maar waar precies?

Op de verpakking staat vaak een symbool: een potje met een dekseltje wat eraf is. Ook zie je cijfers en de letter ‘M’. De letters en de cijfers staan dus voor het aantal maanden. Samen betekent dit hoe lang het product goed blijft nádat het geopend is.

Het symbool van de houdbaarheid van haarproducten mist op de verpakking?

Het kan inderdaad zo zijn dat op jouw haarproduct niet met het symbool wordt aangegeven wat de houdbaarheidsdatum van het product is. Dit is het geval bij haarproducten die slechts eenmalig gebruikt kunnen worden of waarvan de verpakking niet geopend kan worden, zoals aerosol spuitbussen.

Voor het gemak leggen we de term ‘aerosol’ uit als ‘spuitbus’. Dat verklaart dus meteen dat haarlak en mousses vaak geen houdbaarheidsdatum op hun verpakking hebben staan. Maar, hoe kom je er dan achter of het nog goed is of niet?

Geen houdbaarheidsdatum bekend?

Je mag ervan uitgaan dat de meeste haarproducten ongeopend tot zo’n 3 jaar nog prima werken, zéker als ze op een koele en droge plek worden bewaard.

Heb je nou een fles, tube of flacon die al wel geopend is? Dan geldt hier ongeveer 1,5 jaar voor. Haarlakken en sprays zijn vaak heel erg lang houdbaar, want ze staan onder druk en er komt geen lucht bij. Je merkt vaak aan een spray dat deze niet meer goed is, als deze z’n werk niet meer doet. En dat merk je snel genoeg..

Heb je een haarmasker of wax in een potje? Dan is de kans kleiner dat ‘ie lang meegaat. Twijfel je nou over een product? Dan hebben we 3 tips:

  1. Ruik aan het product.
  2. Kijk naar de kleur van het product.
  3. Bepaal of de substantie veranderd is.

Ruikt het haarproduct anders, is de kleur van het product veranderd en ziet de substantie er niet meer zo uit als in het begin? Dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en een nieuw haarproduct aanschaffen. De houdbaarheid van je haarproduct is in deze gevallen waarschijnlijk verstreken!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *