Iconische vrouwen kapsels door de jaren heen!

Deel dit bericht!

Kapsels hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de modegeschiedenis. Ze zijn een weerspiegeling van de trends en de cultuur van hun tijd. In dit blog nemen we je mee op een reis door de tijd en kijken we naar enkele iconische kapsels!

De Jaren 20: De Bob

De jaren 20 staan bekend om revolutionaire veranderingen. Het was het decennium van de vrijgevochten vrouw, en het kapsel dat perfect bij deze tijd paste was de bob. De bob was een kort, rechtgeknipt kapsel dat net boven de kaaklijn viel. Het werd gedragen met een pony of met zijlokken die om het gezicht heen vallen.

De Jaren 50: Het Victory Rolls-kapsel

Na de oorlogsjaren kwam de jaren 50 met een explosie van glamour en vooral vrouwelijkheid. Een van de meest iconische kapsels uit die tijd was het Victory Rolls-kapsel. Dit kapsel was ge├»nspireerd op de overwinningsrollen die werden gemaakt in vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bestond uit twee opgerolde secties haar aan de voorkant van het hoofd, vaak gecombineerd met een opgestoken achterkant. 

Victory Rolls-kapsel

De Jaren 70: De Afro

In de jaren 70 begon de donkere gemeenschap in de Verenigde Staten hun natuurlijke haar te omarmen en te vieren. Het resultaat was de iconische Afro. Het was een kapsel met veel volume, waarbij het haar op natuurlijke wijze groeide en werd gestyled tot een grote, ronde vorm. De Afro was een symbool van trots en kracht. 

De Jaren 80: Het Permanent

De jaren 80 waren het tijdperk van het grote haar en de opvallende stijlen. Een van de meest iconische kapsels uit die tijd was het permanent. Vrouwen lieten hun haar behandelen met chemicali├źn om het kapsel veel volume en krullend te maken. Het resultaat was een bos krullen die perfect paste bij de opvallende mode en de levensstijl van de jaren 80. Beroemdheden zoals Madonna en Whitney Houston waren trendsetters voor dit kapsel.

De Rachel Cut

De Jaren 90: De Rachel Cut

De jaren 90 brachten een nieuwe generatie kapsels met zich mee. Een van de meest bekende was de Rachel Cut, vernoemd naar het personage Rachel Green uit de populaire tv-serie “Friends”. Gespeeld door Jennifer Aniston, had Rachel Green een gelaagd kapsel met lange, uitgeblazen lokken. Dit kapsel werd razend populair en vrouwen over de hele wereld wilden dezelfde stijl. Het was een tijdloze look die zowel chic als casual was.

De Jaren 2000: De Sleek Straight Look

In de jaren 2000 was de sleek straight look het modebeeld! Vrouwen maakten hun haar met behulp van stijltangen en chemische behandelingen steil en glanzend. 

De Jaren 2010: De Lob

In de afgelopen jaren is de lob (lange bob) enorm populair geworden. Het is een veelzijdig kapsel dat net boven de schouders valt en verschillende variaties kan hebben, zoals een rechte snit of golvende lokken. De lob is geliefd bij beroemdheden en gewone mensen vanwege de moeiteloze stijl en het gemakkelijke onderhoud.

De Lob

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *