Ik heb vet haar, maar niks werkt!

Deel dit bericht!

Stel je hebt gister nog je haren gewassen dan denk je de volgende dag heerlijk, frisse haren te hebben. Alleen dat blijkt niet waar te zijn. Het is je haar die alweer vettig begint te worden. In deze blog leggen wij jou uit hoe vettige haren ontstaan en wat je er het beste tegen kunt doen. Scroll snel door naar beneden!

Wat is vettig haar?

Je hoofdhuid bestaat voor een deel uit talgklieren. Deze talgklieren zitten ook in de rest van de huid van je lichaam. De klieren maken talg aan door middel van vet en dode huidcellen. Talg is bedoeld om je huid te beschermen. Je huid wordt waterdicht, droogt minder uit en wordt een stuk minder kwetsbaar.

Door je haren te wassen met shampoo, wordt je hoofdhuid ontvet. Als je je haren te vaak wast, bestaat er de kans dat de talgklieren denken dat ze meer talg moeten produceren, om uitdroging te voorkomen. Dit gebeurt omdat je de natuurlijke vetlaag weghaalt tijdens het wassen. Dagelijks haren wassen is daarom geen goed idee om vet haar tegen te gaan.

Stress werkt ook niet bepaald mee. Door stress slaan je hormonen op hol. Dit gebeurt ook in de pubertijd. Teveel hormonen, betekent teveel talg. Talgklieren raken eerder verstopt. Dat vormen mee-eters en andere puistjes. Een overschot aan hormonen zorgt dus voor een onzuivere huid. Ook bij bijvoorbeeld een zwangerschap.

Hoe ziet vettig haar eruit?

Als je vettig haar hebt, wil je dat zo min mogelijk mensen het zien. De meeste vinden het namelijk ongemakkelijk. Vettig haar ziet er slap en futloos uit. Daarnaast als je met je handen door je haar gaat, voel je de vettigheid op je vingertoppen zitten. Ook blijft je haar precies zo zitten als dat jij het geborsteld hebt. Je ziet de lijnen wat je geborsteld hebt. Wat wel een goede haarstijl is om dit het meest te verbergen, is dat je een strakke, lage knot in doet. Dan lijkt de vettige glas een soort haarlak en het zit strak vast.

Wat doe je tegen vet haar?

Vettig haar is een teken dat je het goed moet verzorgen. Dit betekent overigens niet elke dat je haren wassen! Wij, www.haarwereld.nl, bieden een ruime keuze aan haarproducten. Een shampoo voor vet haar is nodig als je haar droog is, gespleten punten heeft & je hoofdhuid vet is. Er bestaan enorm veel soorten producten tegen vet haar, maar toch blijft het zoeken naar de juiste die voor jouw haar werkt. Zoals de Goldwell Dualsenses Scalp Regulation Deep Cleansing Shampoo. Deze shampoo reinigt je haar en hoofdhuid intensief. Het verwijderd namelijk het overtollige talg. Ook worden de product of styling restanten weggespoeld. 

Dus heb je last van een gevoelige, vette hoofdhuid? Neem dan snel een kijkje in onze webshop!

Vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *