Inhammen? Haarwereld helpt!

Deel dit bericht!

Inhammen bij mannen worden gek genoeg veel vaker bespreekbaar gemaakt dan inhammen bij vrouwen. Hoe je het ook went of keert: beide geslachten hebben er last van! inhammen

Natuurlijk begrijpen we dat mannen vaker last hebben van de zogenaamde landingsbanen en dat de drempel vaak iets lager ligt om het erover te hebben dan bij vrouwen. Maar, hoe ontstaan deze kale plekken nou en hoe kun jij inhammen verbergen?

Het ontstaan van inhammen

First things first; je wilt die inhammen zo snel mogelijk uit ‘t zicht. Maar, hoe ontstaan ze eigenlijk? Er zijn verschillende oorzaken. Wij bespreken in dit blog de meest voorkomende.

Stress

Dat stress één van de meest voorkomende oorzaken is van inhammen, zal je vast niet verbazen. Door stress zorgen je hormonen ervoor dat er melkzuren vrijkomen op de hoofdhuid. De haarwortel kan hier aangetast worden.

Is dat het geval, dan sterven je haren gewoonweg af. Hoe meer stress, hoe meer melkzuren, hoe groter de kans op dun(ner) haar, haarverlies en kaalheid.

Verzuring

Verzuring? Dat klinkt alsof het hierboven hoort. En toch is het iets anders! Verzuring is in dit geval het gevolg van een tekort aan mineralen in je lichaam. Je haren kunnen niet zonder deze mineralen!

Haargroei staat gelijk aan mineralen. Maar, welke mineralen zijn nou essentieel voor je haar? Zink en ijzer zijn wat ons betreft de twee belangrijksten. Je kunt ze onder andere vinden in rood vlees, vis, peulvruchten, rijst, eigeel, noten, brood en tomaten.

inhammen zwangerschapZwangerschap

Tot ongeveer 9 maanden na de bevalling, ervaren vrouwen haaruitval. Vaak over hun hele hoofdhuid, maar kijk niet op van bepaalde plekken die extreme uitval vertonen. Dit is een proces waar je doorheen moet en waar we weinig aan kunnen doen! Niet schrikken dus dames.

Erfelijk bepaald

Tja, en hier kun je niet zo heel veel aan doen. Het kan nu eenmaal zo zijn dat je de inhammetjes aan je verre voorouders hebt te danken. Maar, kun je nou van tevoren al zien of je kaal wordt of niet?

Ja, dat zou mogelijk moeten zijn! Het haar bovenop je hoofd is vaak een stuk gevoeliger dan je haren aan de achterkant. Is je haar bovenop fijner, steiler en dunner dan de rest van je haar? Bereid je dan maar voor..

Oplossingen tegen inhammen

Oké. Leuk en aardig allemaal, maar wat kan jij tegen inhammen doen? In onze blogs voor mannen met dun haar, haaruitval en kaalheid tegengaan geven we diverse haarproducten als tip die je kale plekken verbergen. Maar, zijn er ook medische hulpmiddelen? inhammen hair sculptor

Medische hulpmiddelen tegen inhammen

Ja, 2 om precies te zijn. Twee medische middelen die jou helpen met je inhammen. Finasteride is een tablet die kaalheid en haaruitval tegengaat mits het gaat om lichte tot matige kaalheid. Uitsluitend verkrijgbaar op voorschrift van je huisarts!

Daarnaast heb je ook nog een lotion die z’n werk na ongeveer 4 maanden doet; Minoxidil. Let op: dit middel is verkrijgbaar als 2%-oplossing en als 5%-oplossing. Vrouwen dienen de 2%-oplossing toe te passen. Mannen kunnen beide gebruiken!

Oplossing voor mannen met landingsbanen

Mannen, deze is alleen voor jullie. (Sorry dames, we gaan de meningen over haarlooks even over één kam scheren!) De tondeuse erover. Beetje radicaal, maar het is een oplossing!

Haartransplantatie

Heb je echt alles al geprobeerd? Van medicijnen tot helemaal kaal? Dan kun je ook nog overwegen een haartransplantatie te ondergaan. Wat er dan precies gebeurt? Er wordt haar van de achterkant van je hoofd weggehaald om daarmee de kalere plekken op de vullen.

Met wortel en al worden de haren overgeplaatst, zodat het langzamerhand kan gaan groeien. Zo kun je toch nog weer genieten van een vollere bos met haar!

inhammen haartransplantatie

Dus, heren en dames. Genoeg oorzaken, genoeg oplossingen. Maar: niet voor elke inham is een oplossing te vinden. Bel, chat of mail gerust met ons zodat wij je van advies kunnen voorzien als je meer wilt weten over het tegengaan van jouw inhammen of kaalheid.


Aangeraden blogs over kaalheid, dun haar en haaruitval

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *