Is touperen slecht voor mijn haar?

Deel dit bericht!

Een mooie, volle bos haren. Opgestoken met veel volume… Is touperen wel goed voor je haar? Wat is er schadelijk aan en hoe kan je het beste touperen zonder teveel beschadiging aan te brengen? Lees dit snel verder in deze nieuwe blog!

Het touperen van haar is een stijl die populair was in de jaren 60 en 70, maar tegenwoordig wordt het minder vaak gezien. Mensen kunnen ervoor kiezen om hun haar te touperen voor speciale gelegenheden, zoals feestjes of kostuum feesten, maar het wordt over het algemeen niet meer beschouwd als een alledaagse stijl.

Schadelijk?

Touperen kan schadelijk zijn voor het haar en de hoofdhuid omdat het proces van het touperen van het haar enorm veel kan beschadigen en dat kan leiden tot haarbreuk, gespleten haarpunten en verlies van glans. Bij het touperen wordt het haar tegen de natuurlijke richting van de haargroei in gekamd en worden de haarschubben opengemaakt, waardoor het haar een voller uiterlijk krijgt. Dit proces kan de structuur van het haar beschadigen.

Het gebruik van harde borstels en kammen & het trekken van het haar tijdens het touperen, kan de hoofdhuid irriteren en leiden tot ontsteking of schade aan alle haarzakjes.

Hoe kan je touperen zonder je haar te veel te beschadigen?

Als je ervoor kiest om je haar te touperen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de schade aan je haar te beperken:

  1. Gebruik een zachte borstel: Kies een zachte borstel, zoals een borstel met natuurlijke haren, om te voorkomen dat je haar wordt beschadigd.
  2. Gebruik een kam met wijde tanden: Gebruik een kam met wijde tanden om je haar voorzichtig te kammen voordat je begint met touperen, om klitten en knopen te voorkomen.
  3. Vermijd het touperen van nat haar: Het touperen van nat haar kan het haar meer beschadigen dan droog haar, omdat het haar kwetsbaarder is wanneer het nat is. Zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je begint met touperen.
  4. Gebruik een haarspray: Gebruik een haarspray om je haar te beschermen tijdens het touperen. Spuit de haarspray op het gedeelte van het haar dat je gaat touperen en wacht een paar seconden voordat je begint met kammen.

Door deze stappen te volgen, kun je touperen zonder je haar te veel te beschadigen. Onthoud dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn en niet te hard te trekken tijdens het kammen, om schade aan je haar en hoofdhuid te voorkomen.

Voordelen van touperen

Hoewel het touperen van haar enkele nadelen heeft die de gezondheid van het haar kunnen aantasten, zijn er ook enkele voordelen. Wanneer je je haar toupeert, creëer je meer volume. Voor mensen met futloos haar kan dit goed helpen. Daarnaast is deze haarstijl veelzijdig. Je krijgt namelijk een stevige basis om mee te werken. Daardoor kan je verschillende kapsels maken, zoals een retro-look of kapsels voor speciale gelegenheden. Plus je geeft je kapsel extra textuur.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *