Kaal worden tegengaan: “Help, ik word kaal!”

Deel dit bericht!

kaal worden tegengaan tipsKaal worden tegengaan. Wist je dat het iedereen kan overkomen? Kaal worden. Mannen, vrouwen, jong of oud… Vaak een gevoelig onderwerp, omdat we gehecht zijn aan ons haar. Je haar vormt vaak een belangrijk onderdeel van hoe jij je voelt en wie je bent. In dit artikel kijken we hoe je kaal worden tegen kunt gaan.

Geregeld krijgen we de vraag van klant wat je kunt doen tegen kaalheid of haaruitval. Onze ervaren haarexperts hebben praktische tips speciaal voor iedereen die zich afvraagt hoe je kaalheid of kaal worden kunt tegengaan. Voordat we uitleg geven over kaalheid, is het goed om te weten dat je elke tussen de 50 en de 100 haren verliest. En dat is gelukkig heel normaal.

Op welke leeftijd wordt je kaal?

Algehele kaalheid bij vrouwen is eigenlijk zeldzaam, terwijl verdunning van het haar wel veel voorkomt. Vrouwen kunnen overigens wel helemaal kaal worden, vaak te wijten aan Alopecia (een goedaardige ziekte aan de haarwortels).

Hoewel uitval van haar bij vrouwen zich voor kan doen op elke leeftijd, komt verdunning veel voor bij vrouwen tussen de 30 en 40 jaar. Gemiddeld beginnen mannen te kalen tussen hun 35e en 40e.

Maar: dit is een gemiddelde. Er zijn ook genoeg mannen die op hun 20e al kaal zijn of zelfs helemaal niet kaal worden. Er zijn dan ook genoeg oorzaken die kaalheid kunnen verklaren. En dat zegt niets over je leeftijd..

Oorzaken van kaalheid

We begrijpen dat het een rustig gevoel kan geven als je je kaalheid kunt verklaren. Maar er zijn zoveel oorzaken mogelijk, dat het soms even zoeken is.

We hebben de meest gehoorde oorzaken van kaal worden of haaruitval voor je op een rij gezet. D volgende factoren kunnen haarverlies veroorzaken:

  • ziektes
  • lichamelijke aandoeningen
  • medicaties
  • de anticonceptiepil
  • erfelijkheid

Stress, voeding en vlechten

Niet alleen fysieke aandoeningen kunnen leiden tot haaruitval, maar ook mentale aandoeningen. Wat dacht je van stress? Stresshormonen hebben namelijk een negatieve werking op de haarzakjes waar je haar uit groeit.

Let ook goed op je voeding, ook dit kan doorwerken op je haargroei. Maar wist je dat vlechten en bepaalde elastiekjes ook een grote invloed kunnen hebben op je haar? De oplossing om kaalheid tegen te gaan kan dus heel gemakkelijk zijn!

Welke oplossingen zijn er tegen kaalheid?

Helaas, maar waar: niet alle oorzaken van kaal worden, zijn te verhelpen. Maar we kunnen je wel een aantal tips en kappersoplossingen geven.

Stress kun je – theoretisch gezien – gemakkelijk tegengaan. Heb je al gedacht aan sporten? Of het leren ‘nee-zeggen’ en tijd voor jezelf vrij te maken. Dit verlicht de stress en gaat haaruitval op den duur tegen.

Je voeding aanpassen is ook een vrij eenvoudige oplossing: eet voeding met veel eiwitten, ijzer en vitamine B: dit versterkt je haargroei. Oh, en mannen? Beperk het dragen van een pet of muts tot het minimale. Alle beetjes helpen!

Deze haarproducten helpen kaalheid tegengaan

Als ervaren haarexperts geven we je graag een aantal tips hoe je uitval of kale plekken kunt voorkomen of verminderen. Allereerst is het heel belangrijk dat je het juiste elastiekje gebruikt.

Haarwereld.nl raadt jou de Invisibobble aan in plaats van de traditionele, ronde elastiekjes (met metalen stukje). Je merkt dat je haar veel minder snel afbreekt.

Pas trouwens ook op met het (te vaak) vlechten van je haar. Welke stylingsproducten je dan wel of niet moet gebruiken? Gebruik absoluut geen gel. Dit maakt je haar zwaar en nat. Gebruik liever een molding paste; zo creëer je gewoon volume, maar met de zorg die je haar nodig heeft.

Een echte toplijn die je haar voedt en je haargroei stimuleert, is de Healing Nourish lijn van L’anza. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor dunner wordend haar!

Toch uitgevallen haar of kaalheid? Zo verberg je het!

Het kan voorkomen dat je haar toch uitvalt en dat je een paar kale plekjes hebt. Oók daar heeft Haarwereld.nl een paar topproducten voor.

Zo zorgt de Hair Sculptor direct voor een vollere look van je haar: zowel voor mannen als voor vrouwen. Dit product is een soort poeder die de kale plekken heel natuurlijk opvult (bekijk de productvideo voor de werking ervan).

Een soortgelijk product is de L’oreal Touch Up, maar dan speciaal voor vrouwen. Kan trouwens ook heel eenvoudig gebruikt worden om uitgroei te verbergen!

Is kaalheid écht een probleem en is accepteren of het verbergen ervan geen optie? Denk er dan eens (goed!) over na om een haartransplantatie uit te laten voeren. Hierbij wordt je eigen haar van de ene plek op je hoofd verplaatst naar de gewenste plek. Je eigen haar blijft dus behouden, maar let op: dit is over het algemeen een prijzige ingreep die na ongeveer een jaar optimaal resultaat geeft. Laat je door een professional informeren over de voor- en nadelen.

Een andere optie om kaalheid te verbergen, is het aanschaffen van een pruik. Maar, zijn er nog meer mogelijkheden?

Kaal worden accepteren

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen of niet al te veel moeite wilt doen om je kaalheid te verbergen of zelfs dat andere manieren geen oplossing bieden voor jou. Het klinkt vaak gemakkelijker dan het voor jou is, maar accepteren is óók een optie!

Hoewel dit voor mannen hoogstwaarschijnlijk een veel meer voor de hand liggende optie is, zijn er ook genoeg vrouwen die kaalheid accepteren. Natuurlijk kunnen wij geen keuzes voor je maken. Hoe je omgaat of om wil gaan met haaruitval of kaal worden, is namelijk heel persoonlijk.

To shave or not to shave?

Een kaal wordende kruin of inhammen verbergen met de zogenaamde ‘comb over’? Je bent echt niet de enige die met scheve lokken stylet. Is ook dit geen optie meer? De meeste mannen durven het wel aan om hun uitgedunde en uitvallende haardos te millimeteren, terwijl dit voor de meeste vrouwen ondenkbaar is.

Vrouwen die kaalheid durven te accepteren: ga eens langs bij een kapper die je vertrouwt en laat je adviseren over hoe jij je haar het best (eventueel in fases) kort kunt wieken. Of trek jij de stoute schoenen aan en ga je zelf aan de slag met de tondeuse?

Hopelijk zie jij oplossingen om kaalheid tegen te gaan!

Heb je nog vragen over haaruitval of over oplossingen die je met haarproducten van Haarwereld.nl kunt bereiken? Vraag dan gerust vrijblijvend advies aan onze medewerkers via klantenservice@haarwereld.nl of bel naar 0529-480503.

Mocht je haar in extreme proporties uitvallen of heb je opvallend grote kale plekken? Breng dan een bezoekje aan de huisarts, maar ga niet zelf met medicijnen of producten aan de slag om kaalheid tegen te gaan.


Aangeraden producten

Invisibobble: https://www.haarwereld.nl/merken/invisibobble
Molding paste: https://www.haarwereld.nl/kms-hairplay-molding-paste-100ml
L’anza Nourish: https://www.haarwereld.nl/merken/l-anza-healing-haircare/lanza-healing-nourish
Hair sculptor: https://www.haarwereld.nl/hair-sculptor-hair-building-fibers-25-gr
L’oreal Touch up: https://www.haarwereld.nl/merken/loreal/l-oreal-hair-touch-up

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *