Kapperstermen? Dit betekenen ze!

Deel dit bericht!

Kapperstermen die je niet begrijpt? Helemaal niet gek. Onze kapsters gebruiken ze dagelijks en weten dus precies wat ermee bedoeld wordt. Speciaal voor jou leggen wij onze meest gebruikte kapperstermen uit.

Kapperstermen ontmanteld

Bot knippenkapperstermen bot knippen

Ja, dat klinkt erg onaardig, maar dat is het gelukkig niet. Heb jij je haren op eenzelfde lengte? Dan heb je deze term vast vaker voorbij horen komen. Bot knippen betekent namelijk dat jouw haarpunten overdwars, dus recht, geknipt worden. Zo ontstaat een mooie rechte lijn.

Balayage

Help, de uitleg is misschien nog gemakkelijker dan het uitspreken ervan. Ba-la-ya-ge. Deze term hoor je vaak bij het kleuren van het haar. Wat het betekent? Dat alleen de punten van je haar geverfd worden (lichter dan je eigen haarkleur). Heel natuurlijk, doordat je je eigen haarkleur ook nog door het geverfde deel ziet.

Effilleren

Deze is makkelijk. Het is gewoon een luxere vorm voor het woord ‘uitdunnen’. Vooral dik haar wordt uitgedund, om het handelbaarder en luchtiger te maken. Dit verklaart ook meteen de term ‘efilleerschaar’.

Inknippenkapperstermen-inknippen

Deze kappersterm klinkt misschien wat eng, maar is het niet. Inknippen betekent dat het haar verticaal wordt afgeknipt, zodat je juist géén botte lijn hebt. Onze kappers hebben het dan ook wel eens over een ‘zachte lijn’. Het resultaat met inknippen? Laagjes die vloeiend in elkaar overlopen!

 

Invisibobble

Is dit een kniptechniek? Een soort verf? Nee, het is een product! De Invisibobble is een kunststof, waterbestendig elastiekje zonder metalen stukje. Verkrijgbaar in heel veel leuke kleuren en uitvoeringen. Je krijgt geen knik of lijn in je haar en je haren breken veel minder snel af.

Lobkapperstermen lob

Een lob? Dat is een combinatie van de woorden ‘lange’ en ‘bob’. Lob = lange bob. De lob is een modelletje met de lengte die tussen een bob en iets langer haar in zit.

Peroxide

Oei, dat klinkt chemisch!? Ja, en dat is het ook! Officiëel noemen we dit waterstofperoxide, maar omdat dat zo’n lang woord is, zul je onze kapsters die term niet vaak horen noemen.

Peroxide is een soort bleekmiddel voor je haar die je mengt met haarverf. De waterstofperoxide (ook wel: zuurstofwater) zorgt ervoor dat de verf beter wordt opgenomen door je haar. Ins en outs over peroxide lezen?

Pixie

Ook de pixie is een kappersterm die een bepaald kapsel omschrijft. De pixie is een kort (heel kort) stoer en vrouwelijk kapsel die weer enorm in is. Weten wat alle andere najaarstrends zijn? Lees het blog over haartrends voor vrouwen!

Preppen

Preppen is het voorbewerken van haar voordat je er iets mee gaat doen; je haar wordt werkbaarder. Bijvoorbeeld het aanbrengen van bepaalde producten zodat je het gemakkelijker kunt touperen of zodat het minder glad is als je je haar in de krul wilt. toner 10 icy

Spoeling

We horen je denken. ‘Was dat nou wel of geen verf?’ Spoeling is om precies te zijn een semi-permanente kleuring. Dit betekent dat de kleur wel iets vervaagt, maar je wast het er niet volledig uit.

Toner

Ook deze kappersterm valt onder de kleurafdeling. Een toner zorgt voor een bepaalde kleurtoon na het verven. Je zorgt er dus eigenlijk mee dat je een geverfde kleur oplicht in een natuurlijke kleur. Links zie je hoe Carmen een express toner icy 10 heeft aangebracht.

Undercut

Vooral bij mannen is dit een veelvoorkomende term die nog weleens voor verwarring zorgt. Een undercut is een kapsel waarbij de zijkanten iets opgeschoren zijn en de bovenkant iets langer is.

kapperstermen undercut

Wijzer geworden? Mooi! Heb jij nu ook nog termen die je graag uitgelegd wil zien? Laat ons weten om welke kapperstermen het gaat en wij leggen ze je uit!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *