Kapsels voor 50+ dames om er jonger uit te zien!

Deel dit bericht!

Kapsels voor 50+ dames.. Meent Haarwereld.nl dit nou serieus? Ja, serieus! We hebben de laatste tijd veel verzoeken gekregen om een inspiratieblog te publiceren met kapsels voor 50+ dames. En natuurlijk komt er dan een blog aan! (Adriana, Leonie, Fia en Margriet, deze is speciaal voor jullie!)

Laten we beginnen met de allerbelangrijkste tip: stond lang haar je vroeger al niet, dan nu nog steeds niet. Kon je kort haar in je jongere jaren prima hebben? Dan nu ook zeker nog!

Kapsels voor 50+ dames

Natuurlijk doet een kapsel ontzettend veel met je gezicht. Je kunt lijntjes en vormen verbergen en accenturen. En daarom in dit blog: verjongende kapsels voor 50+ dames! NB: Je bent niet oud als je 50+ bent, maar we moest toch érgens een grens trekken 😉

Do’s: verjongende kapsels voor 50+ dames

Dames, eerlijk is eerlijk: kort haar maakt je écht jonger. Let wel op: kort haar past het best bij een fijne bouw en fijn gezicht. Wil je liever je langere lokken behouden? Steek ze dan lekker op. Tip: zorg ervoor dat je volume boven je oren creëert (dit benadrukt namelijk je zogenaamde jeugdige driehoek).

Speelse pixie

De pixie is een vrouwelijk, stoer, kort kapsel dat z’n comeback heeft gemaakt. Ga jij voor een speelse pixie? Zorg er dan voor dat er wat plukjes in je gezicht vallen. Lijntjes en rimpeltjes vallen zo minder op. Én je hebt een fashion verantwoorde look! Pst. Wat dacht je van… gewoon grijs? Niets om je voor te schamen!

Kapsels 50+

Bob

Een bob na je 50e? Doen! Een bob accentueert namelijk je jukbeenderen en valt perfect om je kaak. Hello beauty! Heb je dun en steil haar, knip je haar dan liever níet op één lengte, maar ga dan voor een pixie of laat het juist iets langer. Maar onthoud: een bob is top. Ook als je de 50 bent gepasseerd.

Kapsels voor 50+ dames bob

Halflang haar

Steek je je haar liever niet op en wil je gewoon dolgraag je lange lokken showen? Natuurlijk kan dat! Denk eraan: zachte vormen maken je gezicht minder hard en jonger. In combinatie met zachte kleuren, staat dit kapsel je ongetwijfeld erg goed!

Kapsels 50+ halflang

Absolute don’ts

Wat we liever níet willen zien bij kapsels voor 50+ dames, is een rechte pony. Waarom niet? Een bot geknipte pony zorgt ervoor dat de focus op je ogen wordt gelegd. Inclusief lijntjes en rimpeltjes. En dat willen we liever niet! Wil je toch een pony? Dan ga je voor één die zacht en speels geknipt is.. Maar alleen als je er per se ééntje wil 😉

Vermijd daarnaast harde, rechte lijnen op andere plaatsen van het kapsel. Ook harde hoeken raden we niet aan! Ook deze vormen/lijnen accentueren eventuele rimpels! Ga voor zachte, golvende vormen voor een jongere look.

Last, but definitely not least. Lang, loshangend haar is een don’t. Je verticale lijnen in je gezicht zullen eruit springen en hierdoor is een oudere uitstraling een feit. Niet doen dus. Heb je lang haar? Steek ’t lekker op!

Kapsels voor 50+ dames: hier ga jij dus voor!

Ben jij een dame van 50+ en wil je een verjongende look? Dan ga je voor speels kort, een stoere, maar vrouwelijke bob of een halflange look met ronde vormen. En remember: zachte kleuren doen al heel veel met je uitstraling. Maar boven alles: ga voor een kapsel dat bij je past!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *