Keune is een B Corporation! Wat houdt dat in?

Deel dit bericht!

Als toegewijd familiebedrijf en een vooraanstaand professioneel haarverzorgingsmerk heeft Keune Haircosmetics altijd gestreefd naar een positieve impact op zowel de samenleving als het milieu. En nu, met trots en opwinding, kunnen we aankondigen dat Keune officieel is gecertificeerd als een B Corporation – een belangrijke erkenning van het voortdurende streven naar duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Wat is een B Corporation?

Een B Corp certificering wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Het is als het ware een gouden medaille voor bedrijven die zich inzetten om een positieve impact te maken en hun bedrijfspraktijken afstemmen op een duurzame toekomst.

Keune’s Uitmuntende Prestaties

In het certificeringsproces werden verschillende aspecten van Keune’s bedrijfsvoering grondig geëvalueerd en beoordeeld. En Keune is verheugd om te delen dat hun inzet op diverse gebieden uitstekende resultaten heeft opgeleverd:

  • Milieu: Keune scoorde hoog op milieugerelateerde inspanningen, waaronder het gebruik van zonnepanelen, elektrische bedrijfsauto’s en het actief compenseren voor uitstoot.
  • Supply Chain Management: de nauwe relaties met leveranciers en de aanpak van werken werden positief beoordeeld, wat heeft bijgedragen aan een hoge score op dit gebied.
  • Verpakking en Materialen: Keune onderscheidt zich door het gebruik van duurzame en gecertificeerde palmolie, duurzaam papier en recyclebaar karton in hun verpakkingen.
  • Medewerkersgezondheid, welzijn en veiligheid: de oprechte waardering voor het personeel heeft geleid tot een uitstekende score op dit vlak.

Een Duurzame Toekomst Bouwen, Stap voor Stap

Eelco Keune, de CEO van Keune, benadrukt het belang van de stappen die ze nu nemen voor een betere toekomst. “Als familiebedrijf zijn we ons al meer dan een eeuw bewust van onze rol in de samenleving, en deze verantwoordelijkheid nemen we serieus door de generaties heen. De B Corp-certificering is een erkenning van ons voortdurende commitment aan duurzaamheid en onze inspanningen om het bedrijf over te dragen aan toekomstige generaties met behoud van de planeet.”

Dit is Slechts het Begin

Het behalen van de B Corp-certificering is een belangrijke mijlpaal, maar ze zijn nog lang niet klaar. Keune heeft zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen gesteld, waaronder de invoering van volledig recyclebare verpakkingen tegen 2030, onderzoek naar duurzame materialen en het verbeteren van de duurzaamheid van ons productassortiment. Ze willen ook de duurzaamheid van de fabriek, de loopbaanontwikkeling van de werknemers en hun welzijn verder verbeteren.

Samen op Weg naar een Duurzame Toekomst

Dit is een trotse mijlpaal voor Keune Haircosmetics, maar het is ook een uitnodiging aan iedereen die Keune steunt – klanten, partners en gemeenschappen – om deel te nemen aan de reis naar een duurzamere wereld. Samen kunnen we werken aan een betere toekomst voor iedereen. Deel het goede nieuws, verspreid onze inspanningen op sociale media en wees trots om samen te werken met Keune, een gecertificeerde B Corp!

Wil je meer weten over een B Corp? Neem dan eens een bezoekje aan deze pagina!

Clarify refill shampoo
Navulbare fles

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *